12500H - 3050Ti laptop düşük fps sorunu

fm_khrmn

80+
Reaksiyon skoru
4
Monster Abra A5 v19.2.5 laptopumda fps sınırlayıcısı olduğunu düşünüyorum. Valorant CS gibi oyunlarda en düşük ayarlarda en yüksek ayarlarda da aynı fps veriyor. CPU kullanımı %40 ı bazen geçerken %50 yi asla geçmiyor. CS:GO fps değerim ve bilgisayar performans ayarlarımın götüntülerini sizinle paylaşacağım.

Özellikler:
i5 12500H
3050Ti
16 GB Ram
Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2023.03.04 - 20.31.55.26.png
Ekran Alıntısı3.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG

Dikey senkronizasyon kapalı mı?

Onur hocamızın dediği gibi Windows Mobility Center adımını yap. Bilgisayarın kendini 144 Hz olarak sınırlıyor. NVIDIA denetim masasında Düşey Senkronizasyon olacak, onun kapalı olduğundan emin olur musun?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
İşaretlediğim kısımdan bahsediyorsanız Dengeli den başka seçenek yok.
Görev çubuğundan pil simgesine tıklayıp en sona getirin hocam.

Onur hocamızın dediği gibi Windows Mobility Center adımını yap. Bilgisayarın kendini 144 Hz olarak sınırlıyor. NVIDIA denetim masasında Düşey Senkronizasyon olacak, onun kapalı olduğundan emin olur musun?

Deneyeceğim

Düşey Senkronizasyon kapalı
ve bu ayar da dediğiniz gibi fakat değişen bir şey yok

NVIDIA denetim masasında Düşey Senkronizasyon olacak, onun kapalı olduğundan emin olur musun?
Benim laptopta düşey senkronizasyon "3d uygulama ayarlarını kullan " modunda kapatayım mi ? Ne gibi yararları oluyor

Düşey Senkronizasyon kapalı

ve bu ayar da dediğiniz gibi fakat değişen bir şey yok
CS'de konsolu açıp fps_max 0 yazar mısın? Valorantta dikey senkronizasyon var onu devre dışı bırak hocam. Geforce Experience de oyunu optimize ediyorsa onu devre dışı bırakın.

Benim laptopta düşey senkronizasyon "3d uygulama ayarlarını kullan " modunda kapatayım mi ? Ne gibi yararları oluyor
FPS'i sınırlıyor. Onu kapalı hale getirebilirsin.

CS'de konsolu açıp fps_max 0 yazar mısın? Valorantta dikey senkronizasyon var onu devre dışı bırak hocam. Geforce Experience de oyunu optimize ediyorsa onu devre dışı bırakın.
Her zaman fps_max 0 yazıp oynuyorum. Geforce Experience i de kapattım fps max 180leri görüyor ve cpu gpu kullanımı çok düşük

Acaba aynı laptopa sahip olup bu sorunu yaşayan başka biri var mıdır diye düşünüyorum

Her zaman fps_max 0 yazıp oynuyorum. Geforce Experience i de kapattım fps max 180leri görüyor ve cpu gpu kullanımı çok düşük
Windows arama kısmına grafik ayarları yaz hocam. Oradan Steam'in içindeki csgo.exe dosyasını ekleyip yüksek performans olarak ayarlar mısın? Valorantta bu durum böyle mi? Cs eski oyun belki optimizasyondan sorun çıkarıyor olabilir.

Windows arama kısmına grafik ayarları yaz hocam. Oradan Steam'in içindeki csgo.exe dosyasını ekleyip yüksek performans olarak ayarlar mısın? Valorantta bu durum böyle mi? Cs eski oyun belki optimizasyondan sorun çıkarıyor olabilir.
Onu zaten yapmıştım ve evet Valorantta da durum aynı

Geri