Araştırdım. Kız şu an 17-18 yaşında. 2017-2018 gibi evlenmişler, 13 yaşındaymış o vakitler. Uzun lafın kısası videolarda ettiği tüm laflar kendi iradesi ile ağzından çıkıyor, güncel video paylaşıyor zaten. Türkçenin yanı sıra Urduca da biliyormuş. YouTube kanalında da hem Türkçe, hem Urduca konuşuyorlar. Herhangi bir Türkçe konuşturmama durumu yok. Kız Türk olduğunu söylese de ailesinde bir göçmenlik sezdim açıkçası. Tamamen bizim kültürde yetişse o yaşında evlendirmezdi ailesi. Kız hâlinden oldukça mutlu, kendi rızasıyla evlendiğini ve kocasını sevdiğini de defaatle belirtmiş. Herhangi bir zorlama altında olmadığı da mimiklerinden anlaşılıyor. Karı koca yan yana pek çok videoları da var. Garip açıkçası. 21. yüzyılda bizim coğrafyada böyle evlilikleri aşırı nadir görürsünüz. Kız cidden kendi rızasıyla gitmiş. Ben bu çağda bu tür evlilikleri asla tasvip etmiyorum. Artık yüzyıllar öncesinde yaşamıyoruz, üremek ve insan gücü esas değil. Çocuklar çok daha geç olgunlaşıyor. Bilgi ve teknoloji çağındayız. Çocuklarınızı eğitin.
Caiz olup olmamasından bahsediyor büyük ihtimalle. İslam dininde erkek ve kadın akıl baliğ ise, büluğ çağına girmişse -yani erkek ihtilam olmuş, kadın regl olmuşsa- ve karşılıklı rızaları varsa istedikleri yaşta evlenebilirler. Bulunduğunuz çağ, toplum ve imkanlara göre değişen tamamen kültürel bir durum.