Neler Yeni

İnceleme 140 TL'lik FİYAT/PERFORMANS Motorola Kulak İçi Kulaklık

milenix

80+ Gold
Kendimi bildim bileli kulaklıklara büyük ilgi duyuyorum. Kulak üstü kulaklıklar ise bana pek uymadığı için daha çok kulak içi kulaklık kullanıyorum. Aliexpress'ten vs çok fazla kulaklık kullandım. N11'de gezerken 120 TL'ye satılan bir kulaklık gözüme çarptı ve yorumları iyi görünüyordu. Fakat aslında Motorola'nın böyle bir modeli yok, bu kulaklıklar Motorola'nın bazı telefonlarının kutusunun içerisinden çıkan bir model. Zaten haricen bir kutusu yok, satıcılar poşete ya da uydurma kutulara koyup yolluyorlar. Açıkçası orijinaller mi ona bile emin değilim. Günümüzde 120 TL düşük bir ücret olduğu için risk alıp satın aldım.

Alıntıyı görüntüle

Yukarıda da söylediğim gibi uyduruk bir kutuyla geliyor, fakat havalı poşete sarmayı ihmal etmemişler bu güzel. Yanına ek olarak kalitesiz bulduğum bazı kulaklık uçlarını da sonradan eklemişler.

Alıntıyı görüntüle

Kulaklıkların sürücü kısımlarının bir kısmı metal, siyah kısımlar ise tahmin edebileceğiniz gibi plastik. Metal kısımda ise bir Motorola logosu var, logo düzgün basıldığı için orijinal olduğunu düşündürmüyor değil. Kulaklığın sürücü kısımları ciddi anlamda ufak ve hafif bir yapıda. Kulak içi kulaklıklarda hafiflik bir hayli önemli zaten.

Alıntıyı görüntüle

Kulaklıkta dahili bir mikrofon bulunuyor. Dezavantaj ise mikrofon kısmı alışıldığı gibi sağ kabloya değil direkt olarak ayırın kısıma yerleştirilmiş. Haliyle ağzınızdan biraz uzakta kalıyor. Kulaklığın kablosu gerçekten çok hafif, ana kısım ortalama bir kalınlıktayken sağ sol ayrımındaki yerler ise bir hayli ince ve çok yumuşak bir yapıda. Bunun avantajları da var dezavantajları da. Fakat 125 TL'ye aldığımı düşünürsek gayet yeterli görünüyor ilk izlenimlerime göre.

Gelelim en önemli kısma yani ses performansına. İlk olarak mikrofon performansıyla başlamak istiyorum. Bilgisayarda deneme yaptım ben. Anakartımın ses yongasının da üst seviye olmasıyla birlikte mikrofon performansı şaşırtıcı düzeyde iyiydi. Ses kaydına sayfanın aşağısındaki ekler kısmından ulaşabilirsiniz. Herhangi bir temizleme, düzeltme uygulamadım direkt olarak Windows Ses Kaydedici kullanıldı.

Ses kalitesini yorumlamaya gelmeden önce bu kulaklığı 125 TL'ye aldığımı ve beklentilerinizi buna göre tutmanız gerektiğini belirteyim. Şu an 140 TL'lere kadar yükseldi.

Bass kalitesi bu kulaklığın en şaşırtıcı kısmı. Bu ufak sürücü kısmına tahminimden daha derin ve eğlenceli bir bass sığdırabilmişler. Fakat bu bass seviyesi bazı müziklerde diğer frekansların önüne geçebiliyor, burada da fiyatını belli edebiliyor.

Midler yani orta frekanslar ise bekleyebileceğiniz üzere arka planda kalıyor. Fakat insan sesi gibi konularda geçer not alır diyebilirim. İnsan sesi diğer seslerin arasında kaynamıyor.

Tizler ise midlere göre biraz daha iyi durumdalar. Şarkılardaki ufak detayları rahatlıkla duyabilirsiniz. Fakat sesi çok artırdığınızda tizler ufaktan bozulmaya başlayabilir. Burada ses kaynağının da önemi büyük.

Frekans ayrımı konusunda ise çoğunlukla zayıf kalabiliyor diyebilirim. Bass frekanslar öne geçebiliyor bazı durumlarda. Bu tarz durumlar ekolayzer ayarlama bilginiz varsa rahatlıkla engellenebiliyor.

Oyun performansına da değinmeden geçmeyeyim. Aslında bu kulaklığın ses imzası piyasadaki giriş-orta seviye kulak üstü oyuncu kulaklıklarına bir hayli benziyor. O modellerde de bass öne çıkıyor genellikle. Bunda da benzer bir durum olduğu için ayak seslerini duymak konusunda bir eksiklik hissetmedim. Yoğun çatışmalı sahnelerde ise tahmin edebileceğiniz üzere sesler birbirine karışabiliyor.

Genel yorumum: 140 TL günümüzde bir kulaklık için oldukça düşük bir ücret. Ben açıkçası merak ettiğim için aldım ve beklentilerim düşüktü. Bu bütçelerde bayağı bir kulaklık kullanan biri olarak 140 TL'nin üzerinde bir ses verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Kulaklığı alalı 2 gün kadar oldu, dayanıklılığı konusunda ise bir yorum yapmam doğru olmayacaktır.

Ürünün bulabildiğim TR linkleri

https://www.n11.com/urun/motorola-x...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

mehmet abinin ilk defa sesini duydum

Proletarya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
935
İsim
Proletarya
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri
Bizin için kulaklarını riske atıp böyle bir inceleme yayınlayan yöneticiye kalp 🥰

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Konuya ufak bir güncelleme yapayım. Kulaklığın sesi ilk güne göre daha oturaklı bir hal aldı. Frekans ayrımı biraz daha iyi duruma geldi. 140 TL fiyat için bence çok iyi bir sonuç veriyor şu an.

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
vay be motorola yaşıyormu ya eskiden kapaklı telefonu vardı halamda çok sağlam bişeydi şimdi logosunu görünce tanıdım

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
vay be motorola yaşıyormu ya eskiden kapaklı telefonu vardı halamda çok sağlam bişeydi şimdi logosunu görünce tanıdım
Yurt dışında hâlâ telefon satıyor aslında. Türkiye pazarında pek yok yani.

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yaklaşık 2 ay oldu konuyu güncelliyorum. Henüz hiçbir sorun yaşamadım ne ses ne kablo tarafında. Söylediğim gibi mikrofonu ağızdan uzak kaldığı için biraz kısık kalıyor sesi. Genel ses performansı ise bir hayli arttı diyebilirim. Bu fiyat seviyelerine her türlü tatmin edecektir.

Top Bottom