Neler Yeni

144Hz monitör ile 144FPS mi yoksa sınırsız FPS ile mi oyun oynamaliyim

Smayle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İsmail Kerim
Arkadaşlar öncelikle bu konuda gerçekten bilgili kendinden emin biri konuşsun yanlış bilgilere kapılmayalım.
Şimdi benim düşüncem şu ben diyorum ki 144Hz monitör ile 144FPS sabitleyip oyun oynarsak herhangi bi oyun deneyimi kaybı olmaz diyorum.
Arkadaşım da hayır olur diyor yani fpsi Hz'den yüksek bı değerde sabitle daha iyi olur diyor mesela map daha hızlı yüklenir diyor. Fakat bu bana mantıksız geldi ben ekran kaç Hz ise FPSi de o değere sabitlemenin, daha yüksek bı FPS değerinde oynamakla aynı şey olduğunu fakat boşu boşuna pcnin ısınmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Bu konuda birisi sağlam bi şekilde aydınlatabilir mi beni?

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Vsync açarsan fps sabitlenir.
Sabitlenmesi kötü bişey değil sadece sistemin kaç fps verdiğini göremezsin (eğer 144 den az veriyorsa görürsün)
Vsync açınca fps sabitlendiği için işine gelir yani

Smayle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İsmail Kerim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vsync açarsan fps sabitlenir.
Sabitlenmesi kötü bişey değil sadece sistemin kaç fps verdiğini göremezsin (eğer 144 den az veriyorsa görürsün)
Vsync açınca fps sabitlendiği için işine gelir yani
Hocam olay şöyle ben dedim ki arkadaşa FPSi 144e sabitle zaten daha fazlası bı işine yaramaz ekranın 144Hz dedim. O da dedi ki yok daha yüksek olması daha iyi olur işime de yarar mesela map falan daha hızlı yüklenir gibi şeyler dedi ben de kararsız kaldım acaba benim dediğim yanlış mı acaba 144e sabitlememis hali daha mı iyi olur bilemedim.

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam olay şöyle ben dedim ki arkadaşa FPSi 144e sabitle zaten daha fazlası bı işine yaramaz ekranın 144Hz dedim. O da dedi ki yok daha yüksek olması daha iyi olur işime de yarar mesela map falan daha hızlı yüklenir gibi şeyler dedi ben de kararsız kaldım acaba benim dediğim yanlış mı acaba 144e sabitlememis hali daha mı iyi olur bilemedim.
Oyun hızlı yüklenmez. Ve fps sabitlemesi için vsync açmak gerekir o da ekrandaki yırtılmaları kapattığı için işine gelir. Sabitlesin.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Arkadaşlar öncelikle bu konuda gerçekten bilgili kendinden emin biri konuşsun yanlış bilgilere kapılmayalım.
Şimdi benim düşüncem şu ben diyorum ki 144Hz monitör ile 144FPS sabitleyip oyun oynarsak herhangi bi oyun deneyimi kaybı olmaz diyorum.
Arkadaşım da hayır olur diyor yani fpsi Hz'den yüksek bı değerde sabitle daha iyi olur diyor mesela map daha hızlı yüklenir diyor. Fakat bu bana mantıksız geldi ben ekran kaç Hz ise FPSi de o değere sabitlemenin, daha yüksek bı FPS değerinde oynamakla aynı şey olduğunu fakat boşu boşuna pcnin ısınmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Bu konuda birisi sağlam bi şekilde aydınlatabilir mi beni?
Düşük fps'de oyun maplerinin daha hızlı yüklendiğini biliyorum.

Doruk1819

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Alp Doruk Özkaya
Vsync açarsan hem görsel yırtılmalara engel olur hem de ekran kartı ve işlemci daha az ısınır ve ayrıca 144hz ekranda 144fps'den fazla alırsan hiçbir şey farketmez 144fps yeterli.

İsmail_68

80+ Bronze
150-160 fps alıyorsan sabitleme bence ama çok fazla fps alıyorsan (200 civarı falan) sabitlersen daha az ısınır ve yırtılmaları önler.

odemirel0

80+ Bronze
benim monitör 165hz oyun içi fps lerim 300 lerde felan sabitlediğimdede sabitlemediğimdede bi farkını göremedim açıkcası

DoğukanYzc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Doğukan
Sabitle gitsin.Nasıl olsa daha üstünü hissedemeyeceksin monitöründe.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Valorant gibi oyunlarda sabitlemeyin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,819
Üyeler
168,854