Neler Yeni

14700K ısınma sorunu

Suvity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat
stok soket kullanıyorsanız termal trottling olur, kontakt frame almalısınız.

Bunda hangi ürünü tavsiye edersiniz hocam. yani termal grizzly kryanut macun ve bu ürünü alsam sıcaklık değerlerini 10-15 derece düşürsem yeter artık. pc aldığıma pişman oldum resmen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
keday samur

Suvity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat
hiç değil büyük ihtimalle sıcaklıktan dolayı hız düşüyor. testi yaparken sıcaklıklara baktınızmı ?

ve yüksek sıcaklıkta fanlar kaç rpm de calısıyor onlarada bakarmısınız daha yeni aklıma geldi belki sessiz moddadır fanlar. ama sessiz modda olsa bile 100 derecede tam calısmaları lazım. neyse siz yinede kaç rpm de çalısıyorlar ona bakın . sıvı soğutma hakkında pek bilgim yok ama pompanın da bi değeri vardı onada bakabilirsiniz.
Hocam farklı bir olay yaşıyorum. The Last Of Us oyununu açınca 100 derece olan sıcaklık. Diğer oyunlarda 70-80 derece arasında seyrediyor. Acaba oyunla alakalı olabilir mi?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Baran Kut
Hocam soğutman problem olmayabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şunu izle anlaycaksın. Anlamazsan özetler ve yardımcı olurum.

Sıkıntı bazı Asus BIOS ayarları ile alakalı. Voltaj-watt değerlerini ASUS anakartları Intel işlemcilerde gereksiz uçurabiliyor ve standart ayarlardan yüksek veya limitsiz değerler verebiliyor. Videoyu dün izledim. Güzel şekilde açıklayıp yardımcı oluyor videodakini dene, ondan sonra değerlerde değişiklik vs. oluyor mu bir test et.

Suvity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat
Hocam soğutman problem olmayabilir.

Şunu izle anlaycaksın. Anlamazsan özetler ve yardımcı olurum.

Sıkıntı bazı Asus BIOS ayarları ile alakalı. Voltaj-watt değerlerini ASUS anakartları Intel işlemcilerde gereksiz uçurabiliyor ve standart ayarlardan yüksek veya limitsiz değerler verebiliyor. Videoyu dün izledim. Güzel şekilde açıklayıp yardımcı oluyor videodakini dene, ondan sonra değerlerde değişiklik vs. oluyor mu bir test et.

Eve geçince deneyim hocam. Ama bazı yabancı forumlarda The Last Of Us oyunu aynı şekilde işlemcileri 100 dereceye kadar çıkartıyor diye konular açılmış. Fakat şu olayda var. Oyunu hemen hemen bitirme seviyesine kadar geldim. O sırada 90 dereceye kadar çıkıyordu. Şimdi ise oyunu açtığım anda 100 derece. God Of War, Rust vs gibi oyunlarda ise 80-85 derece arasında geziyor sıcaklıklar.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Baran Kut
Eve geçince deneyim hocam. Ama bazı yabancı forumlarda The Last Of Us oyunu aynı şekilde işlemcileri 100 dereceye kadar çıkartıyor diye konular açılmış. Fakat şu olayda var. Oyunu hemen hemen bitirme seviyesine kadar geldim. O sırada 90 dereceye kadar çıkıyordu. Şimdi ise oyunu açtığım anda 100 derece. God Of War, Rust vs gibi oyunlarda ise 80-85 derece arasında geziyor sıcaklıklar.
Düzeldi mi hocam ? Denediniz mi ?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Baran Kut
Çok sanmıyorum hocam. En fazla yazılı bulabilirsin gibime geliyor.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Baran Kut
Hocam anakartının BIOS'una gir. BIOS'ta Extreme Tweaker tab'ine gir. Oradaki "Asus Multicore Enhancement" ayarını "Disable- Enforce All Limits" seçeneğini seçin ve F10 ile kaydedin. XMP ayarınızı falan ayarlayın. Intel XTU yüklüyse de oradan da hafif undervolt atarsınız tertemiz.

Videoda 10:16'dan itibaren videoda yaptıklarına göz atın ASUS BIOS ayarlarında. Aslında videoda rahat rahat anlatıyor ama yine olmuyorsa yardımcı olmaya çalışırım size. Bunların ne anlama geldiğini hiç bilimiyorsanız onu bilemiyorum ama :kekw:

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1.3 MB · Hit: 32

Suvity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat
Hocam anakartının BIOS'una gir. BIOS'ta Extreme Tweaker tab'ine gir. Oradaki "Asus Multicore Enhancement" ayarını "Disable- Enforce All Limits" seçeneğini seçin ve F10 ile kaydedin. XMP ayarınızı falan ayarlayın. Intel XTU yüklüyse de oradan da hafif undervolt atarsınız tertemiz.

Videoda 10:16'dan itibaren videoda yaptıklarına göz atın ASUS BIOS ayarlarında. Aslında videoda rahat rahat anlatıyor ama yine olmuyorsa yardımcı olmaya çalışırım size. Bunların ne anlama geldiğini hiç bilimiyorsanız onu bilemiyorum ama :kekw:
Hocam bu ayarı yaptım. Ama bu seferde şöyle sıkıntılar çıktı karşıma. Mesela Rust, CS2 falan giriyorum sıkıntı yok. Ama The Last Of Us oyununu açarken hata verip kapanıyor oyunu kapatıyor. Oyun işlemciyi somuremiyor diye hata veriyor sanırım :)

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Baran Kut
Hocam bu işlemcinin değerlerine internetten bakıp ayarlamak lazım aslında da genel sorunun şu anda BIOS'ta gibi görünüyor. Sıcaklıklar düştüyse tabi ama. Eğer düşmediyse sıcaklıklar o zaman problem başka bir üründedir.

Genel problemin şimdilik BIOS ve anakart problemi.

The Last of Us Part 1'de verdiği hata ne tam olarak ? Belki çözümü basit, spesifik bir hatadır. Bir fotoğraf atabilirsen güzel olur eğer error code vs. veriyor ise.

Bir de hocam sana zahmet ayarları yaptıysan BIOS'ta, Intel XTU kullanımına bakar mısın videolu anlatımlarına ? Türkçe vardır illa anlatım. Belki o de çözebilir problemini.

Suvity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat
Hocam bu işlemcinin değerlerine internetten bakıp ayarlamak lazım aslında da genel sorunun şu anda BIOS'ta gibi görünüyor. Sıcaklıklar düştüyse tabi ama. Eğer düşmediyse sıcaklıklar o zaman problem başka bir üründedir.

Genel problemin şimdilik BIOS ve anakart problemi.

The Last of Us Part 1'de verdiği hata ne tam olarak ? Belki çözümü basit, spesifik bir hatadır. Bir fotoğraf atabilirsen güzel olur eğer error code vs. veriyor ise.

Bir de hocam sana zahmet ayarları yaptıysan BIOS'ta, Intel XTU kullanımına bakar mısın videolu anlatımlarına ? Türkçe vardır illa anlatım. Belki o de çözebilir problemini.

Hata raporu ayrıntısına bakmadım. Ama alttaki hatayı verip kapatıyor direk oyunu. Yani yıllardır GTX 960 ekran kartı ve İ7 6700K işlemci kullanıyordum. Stok fan bile bu şekilde sıkıntı çıkartmıyordu. Yeni PC aldığıma pişman oldum resmen.

Ekler

• IMG-20240229-WA0025.jpg
    IMG-20240229-WA0025.jpg
    272.7 KB · Hit: 36
Top Bottom