Ceasar123
80+ Silver
İ7 7700K, GTX 1080Tİ ikilisi vardı eskidenIntel en son i7 7700 vardi stok fanla max 60 oluyordu nolmus bunlara 420mm ile +90 dereceler
İ7 7700K, GTX 1080Tİ ikilisi vardı eskidenIntel en son i7 7700 vardi stok fanla max 60 oluyordu nolmus bunlara 420mm ile +90 dereceler
Bu blender sonuçları zaten. 13600kf blenderda 90 derece oluyorken cyberpunkta ise 72 derece olmuş. Linki burada13600KF'DE asla bu sıcaklıklara gelmedim. Fan sesini duymuyordum öyle söyliyim.
İ3 10. Nesil vardı bende de. Güzel işlemciydiİntelin en parladığı dönem 6700k, 9400f ve 9600k dı.
7700k, 6700k nın 0.3ghz hızlanmış haliydi zaten.
9400f eskiden bi intel hayranlığı çok dönüyo diye gidiyodu.
9600k, 2060 superle falan iyi ikiliydi internet kafede vardı.
Şuan internet kafede AMD işlemci full.
Eskiden intel vardı hep.
Hocam ne bileyim çok pahalıya patlıyor hepsi düşüneceğim ne yapacağımı sağ olun. Elektrik parası da cabası.Bu blender sonuçları zaten. 13600kf blenderda 90 derece oluyorken cyberpunkta ise 72 derece olmuş. Linki burada
14700kf fırın gibi çalışıyor ve performans olarak da fiyat olarak da 78003xd maalesef çok daha önde. Ama yine de hava soğutucuyu elden çıkarıp 360mm bir aio ile gayet rahatlarsınız diye düşünüyorum. Çok fazla kafaya takacak bir mesele yok aslında. Elinizde canavar gibi bir işlemci var ama sıcak bir canavar.
Noctua fanların ikinci el piyasası deli yüksek ülkemizde. Hatta neredeyse zorlasanız 240mm aio alırsınız satıp üzerine para koymadan o kadar saçma fiyatlardan satılıyor. O vakte kadar da biraz uv biraz da kasa camını açarak idare etmeye çalışabilirsinizHocam ne bileyim çok pahalıya patlıyor hepsi düşüneceğim ne yapacağımı sağ olun. Elektrik parası da cabası.
Ula ağzımı açtırıcan ha mimari üretim bandı intelin razelet bunu anlamak bu kadar zor olmamalı . AMD tsmc gibi bir goat firmaya ürettiriyor ciplerini intel kendi üretim bandını kullanıyor şuan intelin bandı 10nm altı düşemiyor düşşsede mimaridan patlar eğer harekete geçerse en az 2 - 3 nesil daha intel bu durumdan kurtulamaz . Harekete şimdi geçti diyelim 17 18. nesilde verimli işlemcilerini görebiliriz gibi .egeciğim önemli olan çekirdek sayısı kadar,
her bir çekirdeğin içerdiği transistör sayısı.
6 çekirdek (her bir çekirdek 10.000m transistör)
16 çekirdek (her bir çekirdek 1000m transistör) den daha iyi olabilir. daha fazlasını öğrenmek için işlemcilerin üretici sitelerindeki datasheetlere bakabilirsin. nasıl böyle olabilir???? temalı soruların tüm yanıtları orada. merak ettiğin olursa yanıtlarım.
Nm düşemediği için çekirdek arttırıyor arttırınca 1700 soket teflon tava gibi işlemci yüzeyi davar gibi elektrik tüketimi güneş gibi ısı oluşuyor. 420mm aıo masrafıda cabası .Ula ağzımı açtırıcan ha mimari üretim bandı intelin razelet bunu anlamak bu kadar zor olmamalı . AMD tsmc gibi bir goat firmaya ürettiriyor ciplerini intel kendi üretim bandını kullanıyor şuan intelin bandı 10nm altı düşemiyor düşşsede mimaridan patlar eğer harekete geçerse en az 2 - 3 nesil daha intel bu durumdan kurtulamaz . Harekete şimdi geçti diyelim 17 18. nesilde verimli işlemcilerini görebiliriz gibi .
Intel son yıllarda sadece fazladan çekirdek ve hız artışı sağlıyor. 15. Nesilde artık 30 çekirdek +6.1 ghz leri göreceğiz gibi. Araba radyatörü de takarız.Ula ağzımı açtırıcan ha mimari üretim bandı intelin razelet bunu anlamak bu kadar zor olmamalı . AMD tsmc gibi bir goat firmaya ürettiriyor ciplerini intel kendi üretim bandını kullanıyor şuan intelin bandı 10nm altı düşemiyor düşşsede mimaridan patlar eğer harekete geçerse en az 2 - 3 nesil daha intel bu durumdan kurtulamaz . Harekete şimdi geçti diyelim 17 18. nesilde verimli işlemcilerini görebiliriz gibi .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Nm düşemediği için çekirdek arttırıyor arttırınca 1700 soket teflon tava gibi işlemci yüzeyi davar gibi elektrik tüketimi güneş gibi ısı oluşuyor. 420mm aıo masrafıda cabası .
Şuan R5 7600 işlemcimi kıytrık Snowman x4 ile rahat soğutabiliyorum üzerini o.c basmama bile müsaade ediyor .Ula ağzımı açtırıcan ha mimari üretim bandı intelin razelet bunu anlamak bu kadar zor olmamalı . AMD tsmc gibi bir goat firmaya ürettiriyor ciplerini intel kendi üretim bandını kullanıyor şuan intelin bandı 10nm altı düşemiyor düşşsede mimaridan patlar eğer harekete geçerse en az 2 - 3 nesil daha intel bu durumdan kurtulamaz . Harekete şimdi geçti diyelim 17 18. nesilde verimli işlemcilerini görebiliriz gibi .
Nm düşemediği için çekirdek arttırıyor arttırınca 1700 soket teflon tava gibi işlemci yüzeyi davar gibi elektrik tüketimi güneş gibi ısı oluşuyor. 420mm aıo masrafıda cabası .
Zamanında 1600AF 14 den 12nm düştü diye millet dalga geçiyodu çok büyük gelişme vay diyeUla ağzımı açtırıcan ha mimari üretim bandı intelin razelet bunu anlamak bu kadar zor olmamalı . AMD tsmc gibi bir goat firmaya ürettiriyor ciplerini intel kendi üretim bandını kullanıyor şuan intelin bandı 10nm altı düşemiyor düşşsede mimaridan patlar eğer harekete geçerse en az 2 - 3 nesil daha intel bu durumdan kurtulamaz . Harekete şimdi geçti diyelim 17 18. nesilde verimli işlemcilerini görebiliriz gibi .
İntel 6. nesilden beri yerinde sayıyor zaten .Intel son yıllarda sadece fazladan çekirdek ve hız artışı sağlıyor. 15. Nesilde artık 30 çekirdek +6.1 ghz leri göreceğiz gibi. Araba radyatörü de takarız.
7700k çıkmıştı, 6700k nın 0.3ghz daha hızlı haliydi sadece :dİntel 6. nesilden beri yerinde sayıyor zaten .
Amd nin o zamanlar fx diye bir fiyaskosu vardı yanlış hatırlamıyorsam 32nm idi 2 çekirdek i3 6 çekirdek fx işlemciye denkti . Biri 35w biri 125w idi gerisini düşün amd geçmişte çok kötüydü .Zamanında 1600AF 14 den 12nm düştü diye millet dalga geçiyodu çok büyük gelişme vay diye
Şaka bi yana bi markaya çok bağlanan, çok seven insana bişey anlatmak zor.
Amd rakip işlemci çıkaramayınca intelde ne işlemci geliştirecem aynı mala 0.3ghz clock basar yeni nesil diye kakalarım kafasındaydı . Halende öyle.7700k çıkmıştı, 6700k nın 0.3ghz daha hızlı haliydi sadece :d
Lol, cs gibi basit yapıda oyunlar gelseydi büyük ihtimalle gelişme yavaş olurdu.Amd nin o zamanlar fx diye bir fiyaskosu vardı yanlış hatırlamıyorsam 32nm idi 2 çekirdek i3 6 çekirdek fx işlemciye denkti . Biri 35w biri 125w idi gerisini düşün amd geçmişte çok kötüydü .