Çözüldü✓ 15-20 K'ya Yazılım İçin Laptop önerisi

erenzcn

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
20000
Yaklaşık 2 senedir Full Stack Developerım ve çalıştığım süre boyunca sadece masaüstü bilgisayarımı kullandım. Aktif olarakta oyun oynadığım için sistemimi hep yüksek tuttum bu yüzdende yazılımla alakalı hiçbir uygulamada sıkıntı yaşamadım. Seyahat ederken masaüstünü yanımda taşıyamayacağım için dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum ama daha önce hiç laptopum olmadı laptoplarla alakalıda hiçbir şey bilmiyorum. Başlıkta yazdığım gibi bütçem maksimum 20 bin lira. Üstüne 100 lira bile çıkamam. Laptopta sadece kod yazacağım oyunla alakam olmayacak. Bu ihtiyaçlar karşısında önerebileceğiniz bir dizüstü bilgisayar var mı?
Not: Kullandığım uygulamalar sadece ram ve işlemci yiyor. Grafik tabanlı hiçbir uygulama kullanmıyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Yaklaşık 2 senedir Full Stack Developerım ve çalıştığım süre boyunca sadece masaüstü bilgisayarımı kullandım. Aktif olarakta oyun oynadığım için sistemimi hep yüksek tuttum bu yüzdende yazılımla alakalı hiçbir uygulamada sıkıntı yaşamadım. Seyahat ederken masaüstünü yanımda taşıyamayacağım için dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum ama daha önce hiç laptopum olmadı laptoplarla alakalıda hiçbir şey bilmiyorum. Başlıkta yazdığım gibi bütçem maksimum 20 bin lira. Üstüne 100 lira bile çıkamam. Laptopta sadece kod yazacağım oyunla alakam olmayacak. Bu ihtiyaçlar karşısında önerebileceğiniz bir dizüstü bilgisayar var mı?
Not: Kullandığım uygulamalar sadece ram ve işlemci yiyor. Grafik tabanlı hiçbir uygulama kullanmıyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Herkes oyun bilgisayarı önermiş. Arkadaşlar adama uzun giden şarj lazım oyun bilgisayarı max 3 saat gider. Huawei'in laptoplarına bakabilirsin. Şarjı oyun bilgisayarlarından daha uzun gider. Üstelik daha hafif olur.

selamlar hortlatıyorum kusura bakmayın ne aldınız acaba
Estağfurullah benim tercihim şu şekilde oldu; tek tek MediaMarka gibi mağazalara gidip yerinde test ettim. Denedim ama bütçem az olduğu için hiçbiri benim için yeterli performansı sunamadı. Sonunda MSI Thin GF63 modelinde karar kıldım. Bir arkadaşımın Mac’ini tesadüfen test etme şansım oldu ve Mac ile diğer laptop arasındaki fark dağlar kadardı. Ancak Mac’in oyun performansı diğerleriyle kıyaslanamayacak kadar kötüydü çünkü ekran kartı yok.

Sonunda M2 Mac aldım ve gerçekten çok memnunum. PC'de 16 GB RAM yetmiyordu ama Mac’te 8 GB RAM ve M2 işlemciyle rahatlıkla çalışabiliyorum. Yani, tavsiyem şudur: Eğer yalnızca yazılım işleri yapacaksanız, M2 işlemcili bir Mac kesinlikle tavsiye ederim (M1 almayın, alan kimse memnun değil). Ancak, hem oyun hem yazılım işleri yapacaksanız, o zaman durum farklı bir konu çünkü bahsettiğim MSI 40k olmuş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,488
Üyeler
183,844
Son üye
nemesis060
Geri