Neler Yeni

15 mbps download ve 4 mbps upload ile CS-GO'da yüksek ping almam normal mi ?

Nazif

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Nazif Kaş
Bu siteden altyapınızı sorgulatıp saha/santral dolabına ne kadar uzaksınız öğrenebilir misiniz?
170 Metre
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu 24'e yükselmiş hali mi 😄 ? Ben tarifenizi 16 Mbps sandım o yüzden indirme hızınızla ilgili bir yorum yapmadım ama eğer tarifeniz 24 Mbps ise zaten değerler hiç normal değil.
Hayır şu anda 16 lık paket kullanıyorum bu anlattığım olay 2-2.5 sene önce gerçekleşti gerçi şu anda da arada sırada oluyor.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Ethernet kablosuyla bağlanmadıysanız öyle deneyin.
Arkadaşın dediği gibi ttneti arayıp pinginizin yüksek olduğunu belirtin olmaması gereken bir durum bu.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bu siteden altyapınızı sorgulatıp saha/santral dolabına ne kadar uzaksınız öğrenebilir misiniz?
Bu tür sitelerin verdiği değerler güvenilir mi hocam? Ben de şimdi altyapımı sorgulattım alabileceğim en yüksek hız 74 Mbps çıktı. 100 Mbps kullanıyorum halbuki.

Nazif

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Nazif Kaş
Bu tür sitelerin verdiği değerler güvenilir mi hocam? Ben de şimdi altyapımı sorgulattım alabileceğim en yüksek hız 74 Mbps çıktı. 100 Mbps kullanıyorum halbuki.
Ayn bende de 19mbps çıktı ama hipernet altyapısı var ?

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Alabileceğiniz maksimum hızı daha doğru öğrenmek istiyorsanız modem arayüzüne bakabilirsiniz. Kesin verebilecekleri hızı gösteriyo olabilirler.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
upload ile alakası nasıl olmaz ?
cihazdan giden komutun o sunucuya yansıması için karşı yükleme upload gerekir ve bu ne kadar hızlı ise ping normalde o kadar az olur.
ancak arkadaşın pingi testte bile çok yüksek.. bi tuhaflık var
Ne download, ne de upload etkilemez PİNG değerini. Ping değerini tek etkileyen şey sizin sunucuya olan uzaklığınız ve bu mesafe boyunca aradaki alt yapının kalitesidir. Örneğin fiber alt yapı olan yerde oturuyorsanız ve sunucuya da yakınsanız mutlaka daha düşük PİNG değeri alırsınız. Sunucuya daha uzak mesafedeyseniz daha yüksek PİNG değeriniz olur. Özetle mesafe ve alt yapı kalitesi etkiler PİNGİ.
DOWNLOAD ve UPLOAD hızları ile "PİNG değeri" tamamen alakasızdır.

Son düzenleme:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,571
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Ne download, ne de upload etkilemez PİNG değerini. Ping değerini tek etkileyen şey sizin sunucuya olan uzaklığınız ve bu mesafe boyunca aradaki alt yapının kalitesidir. Örneğin fiber alt yapı olan yerde oturuyorsanız ve sunucuya da yakınsanız mutlaka daha düşük PİNG değeri alırsınız. Sunucuya daha uzak mesafedeyseniz daha yüksek PİNG değeriniz olur. Özetle mesafe ve alt yapı kalitesi etkiler PİNGİ.
DOWNLOAD ve UPLOAD hızları ile "PİNG değeri" tamamen alakasızdır.
Sadece uzaklık değil o sunucu ile cihaz arasındaki veriyi aktarım hızını ne kadar hızlı olduğu da bir etkendir
şimdi mesela diyelim istanbulda 2 kişi var ankarada bir sunucu ile veri aktarma halindeler
internet hızı 100 indirme 10 yükleme biri ile 16 indirme 4 yükleme hızına sahip 2 kişi aynı değeri mi alacak ?
her iki kişi de aynı altyapıya sahip diye varsayıyorum ?
mantığınızdan yola çıkarsak bu durum tamamen yanlış.

Ape1995

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Alperen
Sanırsam santrale uzaklığınız yüksek ondan dolayı ben aynı hıza uploada pingim 15-16 benim tarifem gerçi 16mbps

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Sadece uzaklık değil o sunucu ile cihaz arasındaki veriyi aktarım hızını ne kadar hızlı olduğu da bir etkendir
şimdi mesela diyelim istanbulda 2 kişi var ankarada bir sunucu ile veri aktarma halindeler
internet hızı 100 indirme 10 yükleme biri ile 16 indirme 4 yükleme hızına sahip 2 kişi aynı değeri mi alacak ?
her iki kişi de aynı altyapıya sahip diye varsayıyorum ?
mantığınızdan yola çıkarsak bu durum tamamen yanlış.
Aynı alt yapıya sahip aynı apartmanda 2 kişiyi ele alalım. İndirme ve upload hızları farklı olsun. Ping fark etmeyecek. Sadece sunucuya olan uzaklık ve alt yapı kalitesi belirler Ping değerini. Download hızı ve upload hızı farklı şeyleri etkiliyor. Örneğin oyun için gerekli upload değeri 0.3 mbps ise uploadın 4 veya 10 olması fark etmeyecek. Ancak 4 üzerinde bir upload isteyen oyun bulursanız o zaman fark eder, biraz zor bulursunuz öyle bir oyun.
Yanlış bilgi ile doğruya yanlış denilemez, biraz araştırın lütfen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırsam santrale uzaklığınız yüksek ondan dolayı ben aynı hıza uploada pingim 15-16 benim tarifem gerçi 16mbps
Bu neden fark etmiş o zaman hadi açıklayın lütfen. @Hudzell

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,543
Üyeler
164,516
Son üye
Talhaxx
Top Bottom