Neler Yeni

1500 lira bandında monitör önerisi

salihb7123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Salih BOZBIYIK

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Bi soralım o zaman bu arkadaşın 2. Bir monitörü var mı dizi veya film izlemek için veya hikayeli oyun oynamak için bunların TN panelde zevki çıkmaz dimi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu monitörde sorunlar çıkıyormuş forumda gördüm
Ben 240 Hz TN kullanıyorum Film dizi izlenmiyor mu bunda? Dizi de izliyorum film de. Ama genelde fps oyunu oynuyoırum. Şunu unutma Monitör alırken ihtiyaca göre belirlemek lazım. Ben örnek veriyorum günde 5 saat fps oyunu oynuyorum arada sırada da film vs izliyorum. Neden gidip ghosting olabilecek 4-5 ms ips veya va panel alayım? Ha adam derse ki ben fps oyunlarını pek oynamam genellikle hikayeli oyun film vs izliyorum. Arada CS giriyorum. E tabi ozaman ona göre Güzel bir İPS panel öneririm. O yüzden soruyorum Ne için kullanacaksın diye. Gerçekten yardımcı olmak için. Senin gibi gelip peşin peşin. '' şimdi gelirsin tn al dersin insan gözü göremez vs'' bilmem ne diye saçmalamam.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Her monitörde illa ghosting olacak diye bir şey yok ki.
eğer bir monitör 144 hz veya üstü ise bu bazen 75 dede olur ve 1 ms GTG bir monitör değilse yani 4 -5 ms ise Ve hatta bu monitör VA İPS falansa zaten geçmiş olsun. %90 ghosting olur. TN monitörler daha hızlı oldluğu için gerçek 1ms e çok yakındır. Piyasadaki 1 ms diye satılan hiçbir va ips gerçek 1ms e tn kadar yakın değildir. Heleki o acer rampage falan onları saymıyorum bile .Bilmiyorsun bari daha fazla konuşma git araştır. Griden griye geçiş süresi diye bir olay var. Biraz araştırsan bilirsin. Ama araştırmak yerine yarım bilginle beni haksız çıkarmaya çalısıyorsun.

BoraYücel

80+ Bronze
eğer bir monitör 144 hz veya üstü ise bu bazen 75 dede olur ve 1 ms GTG bir monitör değilse yani 4 -5 ms ise Ve hatta bu monitör VA İPS falansa zaten geçmiş olsun. %90 ghosting olur. TN monitörler daha hızlı oldluğu için gerçek 1ms e çok yakındır. Piyasadaki 1 ms diye satılan hiçbir va ips gerçek 1ms e tn kadar yakın değildir. Heleki o acer rampage falan onları saymıyorum bile .Bilmiyorsun bari daha fazla konuşma git araştır. Griden griye geçiş süresi diye bir olay var. Biraz araştırsan bilirsin. Ama araştırmak yerine yarım bilginle beni haksız çıkarmaya çalısıyorsun.
Tm Ab

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Her monitörde illa ghosting olacak diye bir şey yok ki.
profiline bile yazmışsın. Üzgün veya kızgın yerine doğrusunu söyleyin diye. Demek ki çoğu kişdien bu konusma uslubun yüzünden çok tepki aldın :D Öğrenmek istiyorsan öğrenmek için sor. Haklı çıkmak için değil.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Ben Abdulhamiti savunmadım
Burda yardımcı olmayı çok sevdiğim için takılıyorum ama seninle uğraşmak istemiyorum. Çünkü bişe bilmeyip konusuyorsun. Engel listesine hoşgeldin kardeşim :D

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun
@bariskarali dostum selam ips panel 165 hz 0.5 ms monitör aldım normalde 2 ms fakat ayardan aktif edebiliyorsun 0.5 ms ve 0.5 ms aktif ettiğimde ghosting meydana geliyor acer teknik servis ile görüştüm ekran kartın 0.5 ms desteklemiyor olabilir başka bir ekran kartı ile dene dediler yarın başka bir ekran kartı ile deneyeceğim fakat ghosting devam ederse nasıl bir yol izlemeliyim muhtemelen değişim veya iade için sorun çıkartacaklar bunu biliyorum

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
@bariskarali dostum selam ips panel 165 hz 0.5 ms monitör aldım normalde 2 ms fakat ayardan aktif edebiliyorsun 0.5 ms ve 0.5 ms aktif ettiğimde ghosting meydana geliyor acer teknik servis ile görüştüm ekran kartın 0.5 ms desteklemiyor olabilir başka bir ekran kartı ile dene dediler yarın başka bir ekran kartı ile deneyeceğim fakat ghosting devam ederse nasıl bir yol izlemeliyim muhtemelen değişim veya iade için sorun çıkartacaklar bunu biliyorum
Acerin o monitöründe ghosting olduğunu bir kaç yerde daha okudum. Ama başka ekran kartını takınca düzeleceğini düşünmüyorum. Şuan ki ekran kartın ne? Ghostingte acer bildiğim kdaryıla iade almıyor. Başak bir bahane üretmen lazım. Veya yeni aldıysan 15 gün içinde iade hakkın var zaten. İade et gitsin. Her zaman diyorum 165 hz acer alacağına 144 hz asus falan almak daha mantıklı. Marka takıntım yok ama herkes şıkayet edince insan bi tedirgin oluyor.

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun
Acerin o monitöründe ghosting olduğunu bir kaç yerde daha okudum. Ama başka ekran kartını takınca düzeleceğini düşünmüyorum. Şuan ki ekran kartın ne? Ghostingte acer bildiğim kdaryıla iade almıyor. Başak bir bahane üretmen lazım. Veya yeni aldıysan 15 gün içinde iade hakkın var zaten. İade et gitsin. Her zaman diyorum 165 hz acer alacağına 144 hz asus falan almak daha mantıklı. Marka takıntım yok ama herkes şıkayet edince insan bi tedirgin oluyor.
asus aldım geçen yaz panel kırık gönderdiler 6 ay uğraştım paramı geri alabilmem için bu arada ekran kartım gtx 750 ti sadece 0.5 ms kullanmak istediğimde ghosting oluyor onun dışında herhangi bir sorun yok ölü piksel vs iade etmek istemiyorum monitörü beğendim severek kullanıyorum değişim yaparlar mı acaba onun peşindeyim

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
asus aldım geçen yaz panel kırık gönderdiler 6 ay uğraştım paramı geri alabilmem için bu arada ekran kartım gtx 750 ti sadece 0.5 ms kullanmak istediğimde ghosting oluyor onun dışında herhangi bir sorun yok ölü piksel vs iade etmek istemiyorum monitörü beğendim severek kullanıyorum değişim yaparlar mı acaba onun peşindeyim
ŞAnsını dene ama ghostingten dolayı değişim yapmaları biraz zor.

Top Bottom