Neler Yeni

15000 TL Render Kasa Sistem Toplama

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet ŞİMŞEK
Bütçe
15000
Herkese merhabalar bilgisayarda render ve video düzenleme yapacağım.

Blender, Solidworks, Fusion 360 ve Video programları kullanarak (CPU odaklı mı GPU odaklı mı bilmiyorum açıkçası.) animasyon oluşturup bu animasyonları render alarak video haline getirip o videoları düzenlemek amaçlı bir bilgisayar toplamak istiyorum. Örnek olarak bir video;

Yani ana amacım bu tarz videolar oluşturmak.15000 TL sadece kasa için eğer bu programlarda ekran kartı çok önemli değilse ucuz olması benim açımdan daha iyi olacaktır. Soğutucu gerekir mi gerekmez mi bilmiyorum RAM olarak minimum 32 GB olması gerekli diğer bileşenleri pek bilmediğim için buraya konu açayım dedim.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
3D modelleme işlerinde birinci öncelik ekran kartıdır; fakat ekran kartını iliklerine kadar sömüreceği için işlemcinin de darboğaz yapmadan, rahatça besleyebilecek bir model olması gerekir. Şu anda bilgisayar toplayabilir misiniz bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla halen ekran kartı satışları yalnızca hazır sistemlerle birlikte sunuluyor ve bu bütçe aralığındaki hazır sistemlere bakmanız ve özelleştirmeniz daha yararlı olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca yanlışım varsa kusura bakmayın, diğer arkadaşlar da cevap verecektir zaten; fakat bildiğim kadarıyla eğer DLSS ve RT olayını kafaya takmayacaksanız ve yalnızca render amaçlı kullanacaksanız, şu anda RX 6700 XT, RTX 3060 ve 3060Ti'dan daha hızlı render alıyor diye biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçeyi 800Tl aşıyor kusura bakmayın; fakat bu fiyata 3070Ti'dan daha iyisini bulabileceğimizi sanmıyorum, bu yüzden bunu da seçenek olarak sunmak istedim. Bellek 16GB ve 32GB olmamasına rağmen bütçeyi aşıyor; fakat 3070 Ti için değebilecek bir kayıp diye düşünüyorum. İstemezseniz farklı önerilerde bulunabiliriz.
https://www.gamegaraj.com/urun/deluxe-7a-rtx3070ti/

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet ŞİMŞEK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam çok sağolun benim şöyle bir derdim yok zaten ha 10 dakikada render almış ha 15 dakikada benim için mühim olan şu an kullandığım laptop ryzen 5 2500u işlemcili vega 8 ekran kartlı bir cihaz ve çok yavaş oluyor zaten belirttiğim üzere ekran kartı dahil değil o bütçeye yani toplam olarak 18-19 bin gibi bir bütçem var belleklerin CL değeri vs. etkiler mi yani bilmiyorum detaylı olarak derdim şu özet olarak render'ı hızlı alması yeterli zaten oyun oynayacak olsam bile gta vice city,underground vs. oynuyorum eski oyunlar :) oyunla işim olmaz açıkçası ana mesele render alma kabiliyeti ve kullanacaklarım programlar 3D modelleme dediğiniz üzere ona göre önerirseniz pazartesi sipariş edeceğim şimdiden çok teşekkürler.Ekran kartını bekletmemin sebebi indirim gelecek vs. diyorlar o yüzden öyle yazmıştım.RGB vs. önemli değil yani

Top Bottom