150k Bütçe İle Sistem Dizmek

5070ti ı kendin overclocklayınca aynı fpsleri alıyorsun zaten 5080 aşırı gereksiz bir kart kendi şahsi fikrim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartta kocaman soğutma bloğu var ben de kioxia'lar çok ısınıyor diye biliyom
Dram i eski olan kioxia lar çok ısınıyor evet ben o yüzden g3 Plus aldım 2tb lık dram yok ama teknoloji farkından dolayı ısınma yok

5070ti ı kendin overclocklayınca aynı fpsleri alıyorsun zaten 5080 aşırı gereksiz bir kart kendi şahsi fikrim

Dram i eski olan kioxia lar çok ısınıyor evet ben o yüzden g3 Plus aldım 2tb lık dram yok ama teknoloji farkından dolayı ısınma yok
Biliyom 5080 parasına değmez ama o kadar parayı verip de sırf tuf diye 5070ti almazdım. 45'e gaming oc var aynı seviyede sayılır

ayda bir açılan ütopik fiyatlara pc dizme konusu :D

Samsung'un sitesinde ssd indirimleri vardı ama öğrenci için miydi hatırlamıyorum. Güzel fiyatlardı

O parayı verip 5070ti almazdım şahsen.
Aralarında pek bir fark yok hocam iyi seviye 5070ti ı alıp overclocklayınca zaten 5080 gibi çalışıyor ki zaten 5070ti defolu 5080 aynı şekilde bağlanıyorlar tasarımlarıda aynı

Biliyom 5080 parasına değmez ama o kadar parayı verip de sırf tuf diye 5070ti almazdım. 45'e gaming oc var aynı seviyede sayılır
Evet oda aynı ama ben sırf gösteriş olsun diye attım onu oraya yoksa haklısınız colorful un kartları gayet yeterli ve iyi

ayda bir açılan ütopik fiyatlara pc dizme konusu :D
Bu fiyatlara rağmen en yüksek seviye gpu gelmiyor 😦

Ütopik değilki, gideyim eba canavarı alayım o zaman danışmadan.
Eğer amacın görüntü ise 5080-5070ti da olmak üzerine manyak sistem dizilir ama 5080 de diretmemenizi tavsiye ederim 5070 overclocklayınca bire bir aynı performansı veriyor zaten beyaz siyah öneri isterseniz özelden veya etiketlerseniz yardımcı olurum

Eğer amacın görüntü ise 5080-5070ti da olmak üzerine manyak sistem dizilir ama 5080 de diretmemenizi tavsiye ederim 5070 overclocklayınca bire bir aynı performansı veriyor zaten beyaz siyah öneri isterseniz özelden veya etiketlerseniz yardımcı olurum
Şuan hala kafamda oluşturmaya çalışıyorum, eğitimde olduğum için çok zamanım yok ama kabaca: 9800x3d, asus rog strix bir anakart, 5070ti veya uyguna yakalarsam 5080, corsair vengeance ramleri hoşuma gidiyor ya da tridentz ler den birinden 32gb, sıvı soğutucu olarak arctic liquid freezer 3 420mm alıcam şuan 240mm olanını kullanıyorum memnunum 420mm e göre bir kasa morphius var o güzel gibi, psu kısmında da sessiz ve uzun kullanımda patlatmayacak kablolarda erime yapmayacak bir gold üstü platinium sertifikalı bir psu, elimde zaten 2tb samsung 990 pro heatsink var bir tane daha alırım ondan kabaca bu şekilde şuan. Tam toplamaya başlayacağım zaman yine size yazarım özelden.

Şuan hala kafamda oluşturmaya çalışıyorum, eğitimde olduğum için çok zamanım yok ama kabaca: 9800x3d, asus rog strix bir anakart, 5070ti veya uyguna yakalarsam 5080, corsair vengeance ramleri hoşuma gidiyor ya da tridentz ler den birinden 32gb, sıvı soğutucu olarak arctic liquid freezer 3 420mm alıcam şuan 240mm olanını kullanıyorum memnunum 420mm e göre bir kasa morphius var o güzel gibi, psu kısmında da sessiz ve uzun kullanımda patlatmayacak kablolarda erime yapmayacak bir gold üstü platinium sertifikalı bir psu, elimde zaten 2tb samsung 990 pro heatsink var bir tane daha alırım ondan kabaca bu şekilde şuan. Tam toplamaya başlayacağım zaman yine size yazarım özelden.
Eğer elinde m2 varsa m2 nin bir tanesi g3 gibi g4 orta segment al ki boşuna sıcak çalışmasınlar b850 rogların soğutması iyidir eğer am5 uzun süre kalacağım diyorsa gigabyte aorus dışı önermem hem 4 ram slotundan 6400mhz verebiliyor diğer anakartlar (3600mhz de çalıştırıyor 4 lüyü)
Alabilirsen eğer 2x24 al kafan rahat olsun 32gb şuan için önerilen 2x24 kitler ucuza bulunabiliyor 8.1K ya klevv rog edition var
Sıvı soğutma için 420mm takmana gerek yok 9800x3d 240 lıklarla bile soğuyor 360mm görünüşü güzel bir soğutucu çek eğer 5070ti 50k bandında alacaksan kasa o11 compact olabilir hem tüm fanları Lian li yapınca çok güzel duruyor

Eğer elinde m2 varsa m2 nin bir tanesi g3 gibi g4 orta segment al ki boşuna sıcak çalışmasınlar b850 rogların soğutması iyidir eğer am5 uzun süre kalacağım diyorsa gigabyte aorus dışı önermem hem 4 ram slotundan 6400mhz verebiliyor diğer anakartlar (3600mhz de çalıştırıyor 4 lüyü)
Alabilirsen eğer 2x24 al kafan rahat olsun 32gb şuan için önerilen 2x24 kitler ucuza bulunabiliyor 8.1K ya klevv rog edition var
Sıvı soğutma için 420mm takmana gerek yok 9800x3d 240 lıklarla bile soğuyor 360mm görünüşü güzel bir soğutucu çek eğer 5070ti 50k bandında alacaksan kasa o11 compact olabilir hem tüm fanları Lian li yapınca çok güzel duruyor
Fan kısmında şu ahşap fanlar yapan firmanın fanlarından bulmaya çalışıcam eğer bulamazsam ya lian li ya da arcticin fanlarından alıcam, şuan arctic kullanıyorum dediğim gibi memnunum. Şuan galiba ekran kartı dısındaki parçaları yavaş yavaş toplayıp elimdeki 4060ti ve 9800x3d yi kullanıcam indirimde yakalarsam 5080 yakalayamazsam rog 5070ti alıcam tabi super modelleri cart curt çıkmazsa.

Arkadaşlar 1 aya TSK da Astsubay olacağım o yüzden bütçem yüksek, şöyle bir sistem dizdim kafamdan. Bu bütçeye hangi parçaları almak daha mantıklı olur ya da bu haliyle iyi mi, neyi değiştirsem daha iyi olur?
ekran kartı için bekle 5080 çok kötü fiyatına göre 5070 ti süper resmen , 5080 süper bekle.

ana kart : https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wifi7-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,889414774.html - 11.8k

işlemci : https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-7-ghz-fiyati,812013733.html - 21k
soğutucusu : https://www.akakce.com/islemci-sogu...a-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,622892699.html - 5.5k

ram : https://www.epey.com/bellek-ram/xpg-lancer-rgb-ax5u6000c3032g-dclar.html - 11k

ssd : ssd var demişsin.

ekran kartı : 5080 süper bekleniyor.

kasa : 420mm takacağım demişsin 420mm destekleyen kasalar fazla büyük oluyor bilesin 2-3 tane önereceğim.

https://www.akakce.com/bilgisayar-k...l-w-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,313796391.html (siyahı inventusta stokta ama şişirmişler fiyatını.)

https://www.akakce.com/bilgisayar-k...-temperli-oyuncu-kasasi-fiyati,102928029.html (bunun da siyahının fiyatını şişirmişler ama düşerse alabilirsin eğer sade bir şey istiyorsan)

psu : https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c1200-gold-pa-2g2bb-eu-1200-w-fiyati,795055923.html - 11k

kasaya ortalama 12k yazdım diğer parçalarla beraber 73.3k tutuyor.

Fan kısmında şu ahşap fanlar yapan firmanın fanlarından bulmaya çalışıcam eğer bulamazsam ya lian li ya da arcticin fanlarından alıcam, şuan arctic kullanıyorum dediğim gibi memnunum. Şuan galiba ekran kartı dısındaki parçaları yavaş yavaş toplayıp elimdeki 4060ti ve 9800x3d yi kullanıcam indirimde yakalarsam 5080 yakalayamazsam rog 5070ti alıcam tabi super modelleri cart curt çıkmazsa.
Noctua'dan bahsediyorsun sanırım evet çok güzel olur ama noctua'nın 12cm'likleri Türkiye de en son satılmıyordu o yüzden büyük kasa şart :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,277
Üyeler
183,088
Son üye
furkanellibes
Geri