Allah senin belanı vermesin bu bütçeye 2070s mi alınır
bu bütçeye 2080s var knk ama sen çok sinrjicisin bea
hee pardon sıvı soğutmada vwar mış
Dostum hiçbir parçanın gerçekten adı yok, lütfen sistem toplarken dikkat et. O anakart B450'ler arasındaki en kötüsü sayılır, 1TB SSD ama hiç bilinmeyen marka, 8GB RAM ama 2080S var, PSU'u göremedim ama o kasa da olmamış, Monitör desen... Lütfen biraz konuları takip et çok dengesiz sistem bu.reis ben yazayım sen bakarsın akakçaden
Asus DUAL-RTX2080S-O8G-EVO-V2 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı=5789tl
AMD Ryzen 7 3700X Sekiz Çekirdek 3.60 GHz İşlemci=2694tl
MSI B450M-A PRO MAX AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart=565tl
G.Skill RipjawsV Siyah 8 GB 3600 MHz DDR4=287tl 2 tane alacağın için 574tl
Longline 1tb Nvme M.2 Sata Ssd 2500/1700mb/s Lng2500nv/1tb=919 TL
Moonstruck LED Fanlı ATX Oyuncu Kasa=900tl
Eğer yer lazım olur diyorsan 1tb 7200 rpm bir HDD var.
Hitachi Ultrastar HUA722010CLA330 3.5" 7200 RPM 1 TB SATA HDD=248tl
Al sana 11.689 TL ye kasa birde buna monitör ekleyeyim
Rampage RM-244 Flash 24" 1 MS 144 Hz G-Sync FreeSync HDMI+DP Full HD LED Gaming Monitör
1389tl
hepsi birlikte 13.078tl ediyor reis sen bu sisteme birde güzel bir sıvı soğutma alırsın sıvı soğutma çok bilmediğim için öneremedim sistem gayet güçlü kullanan bir arkadaşım var bende bu sistemi toplayacağım.İstersen rami diğer arkadaşların önerdiğindende alabilirsin çünkü önerdiğim ram çoğu sistemde yok ama dediğim gibi arkadaşım kullanıyor bu sistemi şuana kadar hiçbir sıkıntı vermedi ve fiyat performans olarak çok güzel bir ram 574 TL ye bu devirde kimse bulamaz 16gb 3600mhz DDR ram ve g.skill gayet iyi bir markadır.Ekran kartı marka olarak çok farketmiyor yani msi alıyım asus alıyım saphire alıyım bir şey değişmiyor bana göre performans olarak sadece tamir felan işi olarak belki avantaju vardır daha çok bulunur parçalar.İşlemci olarak arkadaşlarınki ile arada 200 TL fark var araştırırsan.Ana kart arkadaşlar çok uçmuş 550 biraz fazla 5100 mhz olarak dediğim anakart işini görür.1200tl sadece anakarttan çıkıyor ve anakart benim dediğimi alırsan monitör bedavaya geliyor şuan ramle birlikte.Ekran kartı arada 600 TL fark var.Ssd 200 TL fazla verip 1 gb alabilirsin hemde m.2 dir.Kasa olarak 900 TL ye 700w PSU lu bir kasa rpg ve fanlı bir kasa.Dediğim gibi yer lazım olur diyorsan 1 tb lik HDD 248 TL 7200rpm var.
Arkadaşların önerdiği pcler ile aynı performansı verecek bir PC içine ben monitör ekledim ve gayet güzel ayarlanabilir bir monitör 1389 TL ye alınacak en iyisidir net.Çünkü 1ms 144 hz g-sync veriyor ilerde olduda durumun kötüleşti 2080s yi satıp rx5700xt aldın mesela freesync de olduğu için monitörü değişmene gerek kalmayacak ve 24''
Reis 30 40 dk dır fiyatların en ucuzlarını felan arıyorum videolarını izliyorum kötü bir şey olmasın diye bakarsın artık.Diğer arkadaşlar sizde bakarsanız sevinirim çünkü kötü ise bilgisayar değiştiririm kimsenin günahına girmek istemem.
reis ben dedimki 8 gb ram 2 tane alman gerekir 16 gb ediyor farkındaysan psu kasa içerisinde var 700w sadece 80+yok isterse kendine 80+ 650 w luk 800 900 tl ye abdullah abinin yaptığı gibi güzel kasalar bulur monitörü kötüleyemezsin çünkü kötü bir yanı yok ve gerçekten adı olmak zorunda değil mesela msi ekran kartı ile asusun ekran kartı arasında fark yok ama b450konusunda haklısın şimdi fark ettim tmm fiyatta en fazla 300 bilemedin 400 tl fark eder anakart ssd bilinmeyen bir marka ama m.2 ve gayet iyi çalışan bir ürün bilinmemesi önemli değil bence arkadaşım 4 aydır kullanıyor bu sistemi hala 1 gram sorun çıkmadıDostum hiçbir parçanın gerçekten adı yok, lütfen sistem toplarken dikkat et. O anakart B450'ler arasındaki en kötüsü sayılır, 1TB SSD ama hiç bilinmeyen marka, 8GB RAM ama 2080S var, PSU'u göremedim ama o kasa da olmamış, Monitör desen... Lütfen biraz konuları takip et çok dengesiz sistem bu.
Tekrar bir bak hatam varsa şuan düzelt tmm marka bilinmesin bilinen bir marka koy ama pahalı olmasın sizin sistemleriniz monitör olmadan olduğu için adamın bütçesini zorlucak heleki senin dediğin gibi monitör desen.. koymuşsun ozmn en az 1500 tl para harcaması gerekicek sistem olucak 16 16.5 kreis ben dedimki 8 gb ram 2 tane alman gerekir 16 gb ediyor farkındaysan PSU kasa içerisinde var 700w sadece 80+yok isterse kendine 80+ 650 w luk 800 900 TL ye abdullah abinin yaptığı gibi güzel kasalar bulur monitörü kötüleyemezsin çünkü kötü bir yanı yok ve gerçekten adı olmak zorunda değil mesela msi ekran kartı ile asusun ekran kartı arasında fark yok ama b450konusunda haklısın şimdi fark ettim tmm fiyatta en fazla 300 bilemedin 400 TL fark eder anakart ssd bilinmeyen bir marka ama m.2 ve gayet iyi çalışan bir ürün bilinmemesi önemli değil bence arkadaşım 4 aydır kullanıyor bu sistemi hala 1 gram sorun çıkmadı
O kadar kötü yazıyorsun ki hangisini eleştireceğim? Hangi markanın 700W +80'i?reis ben dedimki 8 gb ram 2 tane alman gerekir 16 gb ediyor farkındaysan PSU kasa içerisinde var 700w sadece 80+yok isterse kendine 80+ 650 w luk 800 900 TL ye abdullah abinin yaptığı gibi güzel kasalar bulur monitörü kötüleyemezsin çünkü kötü bir yanı yok ve gerçekten adı olmak zorunda değil mesela msi ekran kartı ile asusun ekran kartı arasında fark yok ama b450konusunda haklısın şimdi fark ettim tmm fiyatta en fazla 300 bilemedin 400 TL fark eder anakart ssd bilinmeyen bir marka ama m.2 ve gayet iyi çalışan bir ürün bilinmemesi önemli değil bence arkadaşım 4 aydır kullanıyor bu sistemi hala 1 gram sorun çıkmadı
dediğim gibi kasayı abdullah abinin sistemlerindeki gibi değişebilir ssd olarak çok anlamıyorum kronik sorun ama kullanılmış bir sistem dediğim için 3 aydır sıkıntı çıkmadı dediğim gibi 400 tl felan oynayıp anakartı değiştirebilir belki 600 oynar tamam oldu sistem bu hali ile 15 k 100 tl monitöre ekleyelim dedin oldu 15.100 tl kasa yönünden gerçekten abdullah abinin sistemlerindekilerden alabilirO kadar kötü yazıyorsun ki hangisini eleştireceğim? Hangi markanın 700W +80'i?
Monitörü elbette kötüleyebilirim 100TL (VP249QGR) çıkıp çok daha kalitelisini alabiliyorsun, hani bazı insanlar hayatlarının belli dönemlerinde sponsora ihtiyaç duyuyor ^^
Emin ol ekran kartı takıntısı olan biri değilim hatta çoğunlukla Galax-Inno3D gibi markalar öneriyorum.
3700X'e B550 anakart almazsan VRM'leri dayanmaz anakartın çok güçlü bir işlemci.
M.2 olarak ise ürünün bilinmesi önemli çünkü kronik sorunlu olup olmadığına bakmamız gerek.
Ve kasa aşırı kötü, hava girişi yok.
Güzel olmuş, ramlerden biraz kısarsak SilverStone PF240 ekleyebiliriz.Bence sistem bu hali ile daha güzel kalan bütçe ile bir işlemci soğutucu alabilirsin eğer yetmezse çünkü ben soğutucular hakkında pek bir şey bilmediğim için eklemedim