Neler Yeni

16 GB DDR5 mi 32GB DDR4 mü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ali kuş
16 GB DDR5 RAM ile 32 GB DDR4 RAM arasında çok az fiyat farkı var sistem toplarken. DDR5 mi yoksa DDR4 mü daha mantıklıdır?

şahin doğan

80+ Platinum
Önemli olan ram fiyat farkı değil diğer parçaların fiyat farkı alabiliyorsanız DDR5 kurmak daha mantıklı.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,365
İsim
Ahmet Sevinç

Everlast

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Erdem
DDR5 güncel olduğu için daha mantıklı, ben DDR5 alırdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ali kuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önemli olan ram fiyat farkı değil diğer parçaların fiyat farkı alabiliyorsanız DDR5 kurmak daha mantıklı.
Anakart fiyatları biribirine yakın olarak bulunuyor şuanda. Geri kalan parçalar zaten aynı oluyor. Yani fiyat farkı çok önemli olmuyor. Bu şartlarda DDR5 mi diyorsunuz?

Everlast

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Erdem

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
DDR 4 öneriyorum , DDR5 teknoloji ve uyum olarak şu anda kötü değil berbat seviyede. Daha önce DDR5 bir sistem topladım youtube videom var , halen daha kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kıyamet gibi bios problemleri , yazılım ve uyum problemi var. Ayrıca tek kanal ddr5 kullanmak hiç akıllıca değil .

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ali kuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
DDR 4 öneriyorum , DDR5 teknoloji ve uyum olarak şu anda kötü değil berbat seviyede. Daha önce DDR5 bir sistem topladım youtube videom var , halen daha kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kıyamet gibi bios problemleri , yazılım ve uyum problemi var. Ayrıca tek kanal ddr5 kullanmak hiç akıllıca değil .
Peki dual channel almak konusunda ne diyorsunuz? Bios güncellemesiyle düzeltilebilir mi kısa vadede ve başka ddr5 in dezavantajları var mıdır? Gecikme değerleri için ne diyorsunuz?

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Peki dual channel almak konusunda ne diyorsunuz? Bios güncellemesiyle düzeltilebilir mi kısa vadede ve başka ddr5 in dezavantajları var mıdır? Gecikme değerleri için ne diyorsunuz?
Gecikme değerine takılma birisi gidiş geliş değeri sunuyor (ddr5), birisi sadece gidiş değerini sunuyor(ddr4). Bilinmezliğe yolculuk ddr5 , birçok ram fabrika çıkışı hatalı ,arızalı.
DDR5 de samsung bellekler kesinlikle tercih edilmemeli .
4 kere ramlerini garantiye gönderen var. Şu an çevremden duyduğum en sıkıntısız ramler xpg ve kingstona ait.
Link bıraktım dilersen bir göz gezdir videoya .

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
DDR5 alırsan tek kanal kullanmak zorunda kalıcaksın ileri de bir 16 daha alırsan senin için iyi olur.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ
ddr4 toplardım ben

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ali kuş
Seçtiğin DDR'a göre anakartı da değiştirmen lazım.
Evet biliyorum. Şuandaki indirimlerle DDR4 anakart ile DDR5 anakart arasında fiyat farkı çok az olarak alınabiliyor. 2x8 GB ddr5 ram almam daha mantıklı değil midir? Yoksa single channel 16 GB ddr5 ram almalı mıyım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ddr4 toplardım ben
Geleceğe yönelik nasıl olur sizce peki?

Top Bottom