16 gb ramlerde

lion

80+
Reaksiyon skoru
71
8×2 ram ile
16×1 arasında cok mu fark var bir ucurumdan bahsedebilir.miyiz bilgili kisiler yazabilir mi

Eğer ryzen bir islemci kullanıyorsanız aman aman bir fark olmasa da evet olumlu yönde fark eder. Fakat Intel islemcilerde fark yok.

vatandan hazir sistem alicam degistirebiliyor muyum

Hem Intel hem de AMD işlemcilerde her zaman çift kanal bellek daha iyi performans verir. "AMD'de az fark eder, Intel'de hiç fark yok" diyenlere aldanmayın. Bilgili olan yazsın demişsiniz ama önüne gelen yazıyor maalesef.

Kısacası, kesinlikle 2x8 tercih edilmeli, Intel ya da AMD fark etmez.

bence her zaman 2 parça şeklinde olması benim açımdan daha verimli olacaktır. iş yükünü tek rem değil de çift olarak yüklenme gibi bi olay olduğunu düşünüyorum. sonuçta belki toplam kapasite aynı ama iş bölümü açısından tek sokete yüklenmekten se çift kanal daha tatmin edci sonuçlar verir kanatindeyim

bence her zaman 2 parça şeklinde olması benim açımdan daha verimli olacaktır. iş yükünü tek rem değil de çift olarak yüklenme gibi bi olay olduğunu düşünüyorum. sonuçta belki toplam kapasite aynı ama iş bölümü açısından tek sokete yüklenmekten se çift kanal daha tatmin edci sonuçlar verir kanatindeyim
Dediğiniz doğru. İşlemcilerin içinde bellek kontrolcüleri vardır ve bu kontrolcüler mimariye göre 2, 4 ya da daha fazla bellek kanalına sahiptirler. Bu kanallar ne kadar fazla kullanılırsa o kadar bant genişliği olur ve o kadar performanslı olur. Elinizde çift kanal mimarisini destekleyen bir işlemcinin olduğunu düşünün, buna tek modül 16 GB RAM taktığınızı düşünün ve bir de çift modül 8 + 8 taktığınızı düşünün. Çift modül olan sistemde daha çok performans alırsınız çünkü çift kanal mimarisini kullanmış olup bant genişliğini iki katına çıkarmış olursunuz. Buna ek her 4 RAM slotlu anakart 4 "kanal" RAM mimarisini desteklemez. İşlemcide ve anakartta 4 kanal RAM mimarisi desteklenmiyorsa bir kanala 2 slot RAM düşüyor ve bir kanalın bant genişliğini paylaşıyor demektir. Neden bu kadar uzun uzun anlattığımı bilmiyorum ama İnşallah biri bunu okuyup bilgi edinmiş olur :D.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,429
Üyeler
187,953
Son üye
Spider-Man
Geri