amd kullanicamEğer ryzen bir islemci kullanıyorsanız aman aman bir fark olmasa da evet olumlu yönde fark eder. Fakat Intel islemcilerde fark yok.
amd ryzen 5 3600AMD kullanicam
Öyleyse 2x8 tercih etmende fayda var 5-10 fps oynar diye biliyorum.AMD kullanicam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
AMD ryzen 5 3600
8x2 kullanın.AMD kullanicam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
AMD ryzen 5 3600
Linki paylaşırsaniz yardımcı olabilirimvatandan hazir sistem alicam degistirebiliyor muyum
Linki paylaşırsaniz yardımcı olabilirim
çok fark olur muMaalesef özelleştirilemiyor.
Dediğiniz doğru. İşlemcilerin içinde bellek kontrolcüleri vardır ve bu kontrolcüler mimariye göre 2, 4 ya da daha fazla bellek kanalına sahiptirler. Bu kanallar ne kadar fazla kullanılırsa o kadar bant genişliği olur ve o kadar performanslı olur. Elinizde çift kanal mimarisini destekleyen bir işlemcinin olduğunu düşünün, buna tek modül 16 GB RAM taktığınızı düşünün ve bir de çift modül 8 + 8 taktığınızı düşünün. Çift modül olan sistemde daha çok performans alırsınız çünkü çift kanal mimarisini kullanmış olup bant genişliğini iki katına çıkarmış olursunuz. Buna ek her 4 RAM slotlu anakart 4 "kanal" RAM mimarisini desteklemez. İşlemcide ve anakartta 4 kanal RAM mimarisi desteklenmiyorsa bir kanala 2 slot RAM düşüyor ve bir kanalın bant genişliğini paylaşıyor demektir. Neden bu kadar uzun uzun anlattığımı bilmiyorum ama İnşallah biri bunu okuyup bilgi edinmiş olurbence her zaman 2 parça şeklinde olması benim açımdan daha verimli olacaktır. iş yükünü tek rem değil de çift olarak yüklenme gibi bi olay olduğunu düşünüyorum. sonuçta belki toplam kapasite aynı ama iş bölümü açısından tek sokete yüklenmekten se çift kanal daha tatmin edci sonuçlar verir kanatindeyim