Neler Yeni

16 GB tekli ram ile 8 GB tekli ram kullanılır mı ?

Chernobly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Caner Çıbık
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda takılı 2x8 GB RAM vardı biri bugün ihtibari ile yandı.

GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV DDR4 Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, 8GB (1x8GB) RipjawsV DDR4 Single Ram en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV DDR4 Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, 8GB (1x8GB) RipjawsV DDR4 Single Ram en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com
Bunlardan 2X vardı, ben de 16 GB almak istiyorum ama uyumlu mu uyumsuz mu konusunda kafam karıştı. Aynı markanın aynı frenkanslarda 16 GB olanı var, aşağıda linki bırakacağım yardımcı olursanız sevinirim.

GSKILL 16GB (1x16GB) RipjawsV Red DDR4 3000MHz CL16 1.35V Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

GSKILL 16GB (1x16GB) RipjawsV Red DDR4 3000MHz CL16 1.35V Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Deniz Bey
Evet, 16 GB ve 8 GB RAM'leri birlikte kullanabilirsiniz, ancak bu bazı durumlarda performans sorunlarına yol açabilir. Bunun temel sebepleri şunlardır:

1. Dual Channel Dengesizliği: Farklı kapasitelerde RAM modülleri kullandığınızda, sistem dual channel modunu tam kapasitede kullanamayabilir. 8 GB'lik kısmı dual channel olarak, geri kalan 8 GB'lik kısmı ise single channel modunda çalıştırabilir. Bu, bellek performansını etkileyebilir.

2. Frekans ve Zamanlama Uyumları: RAM modüllerinin frekans ve gecikme değerleri (timing) farklıysa, anakart en düşük performanslı modüle göre tüm RAM'i çalıştırır. Bu da potansiyel performans kaybına yol açabilir.

Sonuç olarak, 16 GB ve 8 GB RAM'i bir arada kullanabilirsiniz, ancak optimum performans için mümkünse aynı kapasiteli, aynı frekansta ve zamanlamada RAM modüllerini tercih etmek daha iyi olur

Yinede alacağım derseniz aynı ram özellikli rami seçip 16 sını seçin bir sorun olacağını sanmıyorum,

Chernobly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Caner Çıbık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim. Peki 1x16 GB ram kullansam 2x8 ile arasında çok fark var mı performans olarak önemli bir şey yapmıyorum zaten sadece oyun oynuyorum.
Evet, 16 GB ve 8 GB RAM'leri birlikte kullanabilirsiniz, ancak bu bazı durumlarda performans sorunlarına yol açabilir. Bunun temel sebepleri şunlardır:

1. Dual Channel Dengesizliği: Farklı kapasitelerde RAM modülleri kullandığınızda, sistem dual channel modunu tam kapasitede kullanamayabilir. 8 GB'lik kısmı dual channel olarak, geri kalan 8 GB'lik kısmı ise single channel modunda çalıştırabilir. Bu, bellek performansını etkileyebilir.

2. Frekans ve Zamanlama Uyumları: RAM modüllerinin frekans ve gecikme değerleri (timing) farklıysa, anakart en düşük performanslı modüle göre tüm RAM'i çalıştırır. Bu da potansiyel performans kaybına yol açabilir.

Sonuç olarak, 16 GB ve 8 GB RAM'i bir arada kullanabilirsiniz, ancak optimum performans için mümkünse aynı kapasiteli, aynı frekansta ve zamanlamada RAM modüllerini tercih etmek daha iyi olur

Yinede alacağım derseniz aynı ram özellikli rami seçip 16 sını seçin bir sorun olacağını sanmıyorum,
Çok teşekkür ederim. Peki 1x16 GB ram kullansam 2x8 ile arasında çok fark var mı performans olarak önemli bir şey yapmıyorum zaten sadece oyun oynuyorum.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Deniz Bey

1x16 GB RAM ile 2x8 GB RAM arasındaki performans farkı genellikle %5 ila %15 arasında olabilir, kullanım senaryosuna ve donanıma bağlı olarak değişir. Çift kanal (2x8 GB) RAM konfigürasyonu, veriyolu genişliğini iki katına çıkararak bellek bant genişliğini artırır, bu da özellikle oyunlar ve bellek bant genişliği gerektiren uygulamalarda daha yüksek performans sağlayabilir. Tek modülde (1x16 GB) ise yalnızca tek kanal kullanılacağı için bu avantajdan yararlanamazsınız. Özellikle yüksek kare hızları hedeflendiğinde 2x8 GB genellikle daha verimli olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,452
Üyeler
160,849
Son üye
GunduzBey
Top Bottom