%45 NTSC 250 Nits tepki süresi 30ms olan full hd ekran (16" 2K IPS 165Hz 500 nits HDR400 sRGB %100
G-SYNC bu özelliklerin hiçbiri yok)
USB Type-C® 5 Gbps (40 Gbps desteklemiyor legion model destekliyor)
Pil gücü : 70 Wh (80Wh değil legion %15 daha iyi)
SSD NVMe M.2 (PCIe 4.0) desteği belirtilmemiş
Kasa, malzeme ve tasarım legion daha iyi
Soğutma legion daha iyi
Sağlamlık legion dah iyi
.
.
Alıntıyı görüntüle
Dostum çok haklısın aslında paylaşımlarında gerçekten sadece GPU ve CPU ya bakarak almak mantıklı değil biliyorum. Bende seninle aynı düşünüyorum çoğu noktada ama ( aması var maalesef)... Mesela bende Asus ROG 4800h ve 3050ti var kasası ekranı vs leş bildiğin renk yok panelinde, tepki süresi yerlerde. Çerçeve vs de hoşuma gitmedi. Ama aynı kasada 3060 ekran kartlı olsa napalım bu şekilde kullanırım derdim yine seçerdim.
Yani ne kadar mantıklı olan güzel kasa, iyi kaliteli bağlantı portları, kaliteli wifi, batarya ömrü vs de olsa 3050ti veya 3050 gibi 4GB VRAM koyulmuşsa gerçekten çöp oluyor. Eğer oyun odaklı alınmayacaksa haklısın ama ben oyun odaklı alacak olursam 6gb VRAM altı GPU ya sahip laptop almam. Çok sorun yaşıyorum VRAM yetmemesinden dolayı. 80 watt 3060 olsaydı da bunun gibi 95watt 3050ti olmasaydı içinde.
12700h olup en harika bağlantılar 8k ekranı da olsa, oyun için artık ben içinde 4GB VRAM olan GPU almam. 4050 içinde 4GB VRAM olsaydı onu ekleselerdi yine almazdım. Çünkü ciddi problem yaratıyor yeni oyunlarda.
Emeğin ve araştırman için teşekkürler gerçekten güzel detaylı insanların paylaşmadığı bilgileri paylaşıyorsun ama maalesef şöyle bir sonuç çıkıyor genelde insanlar için.
1- Kötü kasa, soğutma wifi, bağlantı eksikliği, kalitesiz panel (ama içinde 3060 veya 6GB VRAM olan bir GPU + orta seviye üstü işlemci)
2- Harika kasa bağlantı özellikler, harika panel (ama içinde 3050ti, 1650ti veya 4GB VRAM olan GPU + üst seviye işlemci)
İnsanlar 1 seçiyor ve bence de seçmeliler (eğer sırf oyun odaklı düşünüyorlarsa). Çünkü yeni oyunlarda VRAM sorunu yaşıyorsun. GPU kendi performansını tam yansıtamıyor VRAM'den dolayı.
Bir de bazıları laptobu monitöre bağlayarak oynuyor. O zaman panel kalitesinin eksisi biraz daha geri planda kalabiliyor.