OC yapmayacaksan 2. 8.pine gerek yok tek 8 pin yetiyor. İkinci kısım OC için ekstra güç gerektiğinde takılıyor takman anlamsız. @3uncubayezit Hocam tek 8 pinle 9800x3d çalıştırıyorarkadaşlar msi b650 gaming plus wifi anakartım var ryzen 5 7500f işlemciyle kullanıcam anakartta 16 pin cpu girişi var sadece 8 taksam yeterli olur mu ya da 16 taksam işlemciye sıkıntı yapar mı?
9800x3d var bende tek pin kullanıyorum, oyun oynuyosan sorun olmaz.arkadaşlar msi b650 gaming plus wifi anakartım var ryzen 5 7500f işlemciyle kullanıcam anakartta 16 pin cpu girişi var sadece 8 taksam yeterli olur mu ya da 16 taksam işlemciye sıkıntı yapar mı?
aynı şekil bendedeOC yapmayacaksan 2. 8.pine gerek yok tek 8 pin yetiyor. İkinci kısım OC için ekstra güç gerektiğinde takılıyor takman anlamsız. @3uncubayezit Hocam tek 8 pinle 9800x3d çalıştırıyor![]()
Dediğim gibi aşırı OC yapacağım kafayı kırdım demiyorsanız gereği yok9800x3d var bende tek pin kullanıyorum, oyun oynuyosan sorun olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
aynı şekil bendede
tek pin 7500f i rahat besler işlemci düşük tdp zaten. bizim 9800x3d bile tek pinden 135w çekiyor gram sıkıntı yaşatmıyor testlerde, oyunlarda 80-90w zatenDediğim gibi aşırı OC yapacağım kafayı kırdım demiyorsanız gereği yok
yok ya zaten sadece oyun oynayacağım cs ağırlıklı genelde o zaman sadece 8 pin yeterli olur gibiDediğim gibi aşırı OC yapacağım kafayı kırdım demiyorsanız gereği yok
Bende öyle kullanıyorum zaten yeterli olur 90w çekiyor stres testindeyok ya zaten sadece oyun oynayacağım cs ağırlıklı genelde o zaman sadece 8 pin yeterli olur gibi
peki bi şey daha sorucam rtx 5060 ti var ekrankartı 16 pin girişli ve benim psu da o giriş var direkt bağlamk mı iyi olur yoksa dönüştürücüyle 2 8 pin şeklinde mi bağlamalıyım hangisi sağlıklı olurBende öyle kullanıyorum zaten yeterli olur 90w çekiyor stres testinde
2 tane 8 pin baglarsan daha iyi olurbir
peki bi şey daha sorucam rtx 5060 ti var ekrankartı 16 pin girişli ve benim psu da o giriş var direkt bağlamk mı iyi olur yoksa dönüştürücüyle 2 8 pin şeklinde mi bağlamalıyım hangisi sağlıklı olur
Var olan girişi kullan dönüştürücü kullanmabir
peki bi şey daha sorucam rtx 5060 ti var ekrankartı 16 pin girişli ve benim psu da o giriş var direkt bağlamk mı iyi olur yoksa dönüştürücüyle 2 8 pin şeklinde mi bağlamalıyım hangisi sağlıklı olur
Bu yanlış bir bilgi dönüştürücü kullanmak sağlıklı değil. PSU değiştiremiyorsa kullanabilir eğer varsa niye zorla dönüştürücü kullansın bilgin yok bilgi sunuyorsun.2 tane 8 pin baglarsan daha iyi olur
pardon ben icinden cikan 8+8 kullanacak sandimVar olan girişi kullan dönüştürücü kullanma
Bu yanlış bir bilgi dönüştürücü kullanmak sağlıklı değil. PSU değiştiremiyorsa kullanabilir eğer varsa niye zorla dönüştürücü kullansın bilgin yok bilgi sunuyorsun.
ekran kartının içinden çıkan dönüştürücü var biraz araştırma yaptım direkt 16 pini bağlamak sağlıksız diyorlar ama bilmiyorum yanlış da olabilirVar olan girişi kullan dönüştürücü kullanma
Bu yanlış bir bilgi dönüştürücü kullanmak sağlıklı değil. PSU değiştiremiyorsa kullanabilir eğer varsa niye zorla dönüştürücü kullansın bilgin yok bilgi sunuyorsun.