16 yaş asgari ücretli için faiz önerisi

Reaksiyon skoru
64
16 yaşındayım babam bana banka hesabı açmak istiyor çünkü yazın 4 ay çalışacağım haziran'dan eylül'e kadar, kazanacağın parayı en iyi şekilde finanse edip A1 ehliyet, TVS raider (sıfır) ve koruma demiri gibi aksesuarlarını almak istiyorum, bakan asgari ücretin yaklaşık 28.404 TL olacağını söyledi bu 4 ayda 113 bin TL yapar sadece banka hesabımda tutarsam, lakin ben bu parayı finanse etmek istiyorum ilk imza hesabı avantajları ile bu parayı yaklaşık 130-140.000 TL civarlarına çıkarmayı hedefliyorum, bunun için ilk imza yüksek faiz oranı veriyor aylık %12 civarı (chatgpt öyle dedi) şimdi ben seçeceğim faizi bilmiyorum hangisini seçmeliyim bilmiyorum vadeli TL mi ? Vadeli döviz mi? biriktiren genç hesap faizi mi? Yoksa ama maksimum vadeli faiz mi? Benim hedefim ben geç Ekim ayında ehliyeti almak motorda en geç kasıma kalabilir, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,konu dışıya atmak istedim sanki yanlış oldu diğer konuda...

Bunu Temmuz ayında, ilk maaşından sonra konuşalım. Şu an hiçbir şey söylemek doğru değil. Yalnız aylık faiz %12 değil, %4 bandında şu anda.

Üç kuruş daha fazla para kazancan diye helal olan parayı harammı yapmak istiyorsun gerçekten.

Üç kuruş daha fazla para kazancan diye helal olan parayı harammı yapmak istiyorsun gerçekten.
Hocam üç kuruş dediğin şey 40 bin lira, altın kazandıracaksa altın da olur keyfimden değil ihtiyacım var yoksa garibanın ekmeğinde de gözüm yok, ana paraya zarar vermeden bir tek o yatırım oluyor maalesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunu Temmuz ayında, ilk maaşından sonra konuşalım. Şu an hiçbir şey söylemek doğru değil. Yalnız aylık faiz %12 değil, %4 bandında şu anda.
Hocam iş Bankası İlk imzaya özel %12 diyor ve genç faiz de %36 oranda veriyor benim pek bilgim yok, fonlar mantıklı mı?sizce hepi topu 113 bin lira koyacağım oranı hangisi en yüksek acaba iş Bankası faizinde, döviz vadelide aklıma yattı aslında

Son düzenleme:
faiz yerine para piyasası fonu alsana örnegin teranın tp2 fonu var istedigin zaman nakite dönersin aylık %4 getiriyor suan mevduat faizinden bile daha iyi

vadesiz hesap açıp sonra yatırım hesabı açarak fon alabilirsin

faiz yerine para piyasası fonu alsana örnegin teranın tp2 fonu var istedigin zaman nakite dönersin aylık %4 getiriyor suan mevduat faizinden bile daha iyi

vadesiz hesap açıp sonra yatırım hesabı açarak fon alabilirsin
Ben 4-5 ay dokunmayacağım ana paraya ,ilk imza hesabı olacağı için vadesiz olur diye düşünüyorum yatırım vs. Yapılabiliyor ordan denmişti vede çok ayrıcalığı var internette yazıyordu

Ben 4-5 ay dokunmayacağım ana paraya ,ilk imza hesabı olacağı için vadesiz olur diye düşünüyorum yatırım vs. Yapılabiliyor ordan denmişti vede çok ayrıcalığı var internette yazıyordu
yapılıyor zaten ben 10 yaşındaki kardeşime hisse senedi fon hesabı açtım
ben bu işin içinde oldugum icin verebilecegim en risksiz kazanç para piyasası fonudur çoğu insan da bunu yapıyor hem mevduattan fazla kazandırıyor fonun içeriği ters-repo,devlet tahvili,finansman bonosu,mevduattan oluşuyor ve bu fonun yönettigi para 34 milyar tl

yapılıyor zaten ben 10 yaşındaki kardeşime hisse senedi fon hesabı açtım
ben bu işin içinde oldugum icin verebilecegim en risksiz kazanç para piyasası fonudur çoğu insan da bunu yapıyor hem mevduattan fazla kazandırıyor fonun içeriği ters-repo,devlet tahvili,finansman bonosu,mevduattan oluşuyor ve bu fonun yönettigi para 34 milyar tl
Hocam bütün parayı tek fona yatırmak istemiyorum aklıma pek yatmıyor,başka fonlarda varmı acaba böyle ana paraya zarar vermeyecek şekilde bana 5 ay içinde 40-50 bin kazandırması lazım yoksa bu fon yeterli mi? Bir miktar faizde kalsa mantıklı olur mu

Son düzenleme:
Hocam bütün parayı tek fona yatırmak istemiyorum aklıma pek yatmıyor,başka fonlarda varmı acaba böyle ana paraya zarar vermeyecek şekilde bana 5 ay içinde 40-50 bin kazandırması lazım yoksa bu fon yeterli mi? Bir miktar faizde kalsa mantıklı olur mu
110 k yı 4-5 ayda bu tür yatırımlarla 50k artıramazsın kayıp riski göze alacak kadar mabadına güveniyorsan oynak hisse veya kripto çekersin. Ha önümüzdeki yıl yapcaksın faiz kesinlikle düşecektir şuan hesaplamanın hiçbir manası yok en risksiz arkadaşların dediği gibi para piyasa fonları oluyor :peepo1:

Hocam üç kuruş dediğin şey 40 bin lira, altın kazandıracaksa altın da olur keyfimden değil ihtiyacım var yoksa garibanın ekmeğinde de gözüm yok, ana paraya zarar vermeden bir tek o yatırım oluyor maalesef

Hocam iş Bankası İlk imzaya özel %12 diyor ve genç faiz de %36 oranda veriyor benim pek bilgim yok, fonlar mantıklı mı?sizce hepi topu 113 bin lira koyacağım oranı hangisi en yüksek acaba iş Bankası faizinde, döviz vadelide aklıma yattı aslındar
Motor alacagına göre demekki çok şükür aç değil açıkta değilsiniz keyfi bir nedenden dolayı harama el uzatıyorsunuz.tabi bu sizin kendi tercihiniz ben kendi düşüncemi belirttim.

110 k yı 4-5 ayda bu tür yatırımlarla 50k artıramazsın kayıp riski göze alacak kadar mabadına güveniyorsan oynak hisse veya kripto çekersin. Ha önümüzdeki yıl yapcaksın faiz kesinlikle düşecektir şuan hesaplamanın hiçbir manası yok en risksiz arkadaşların dediği gibi para piyasa fonları oluyor :peepo1:
Benim aklımdada aslında fon vardı ilk başta ama ben basit birisiyim öyle çok anlamıyorum yatırım uygulamalarından o yüzden kripto kesinlikle benlik değil ana para diye bir şey kalmaz girsen,fona yönelecek gibiyim,130-40 bin hedefim var hani motor ehliyet alacağım aksesuar biraz uzak aylara kalır yeterli olmassa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,167
Üyeler
185,037
Son üye
TRSergeant
Geri