Neler Yeni

16 Yaşında Futbolcu Olunur Mu?

Olunmaz profesyonel futbolcu olmak için 10 yaşında altyapılara girilmeli en geç
Lamine yamal 16 yaşında mesela Barcelona ve İspanya milli takımında ilk 11 oynuyor 16 yaş geç artık futbola başlamak için

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
Saçmalık falan değil 11 yaşından bu yana futbol oynayan, antrenman kaçırmayan arkadaşlarım var, max mahalle takımı amatör kulüplerde oynadılar. Futbolcu olmak yetenek, azim ve en önemlisi de çevre işidir, çocukluktan gelir.
Ve tabii ki en ufak bir sakatlıkta futbolu bırakanlar.

Farway

80+ Silver
ben futbolun yetenek olmadığına inanıyorum ve gerçekten iyi oynayan kişiler emin ol farkedilir ama gerçekten iyi olman gerek bunun için düzgün şartların sağlanması lazım 16 yaşında başlayıp hayatını bu işe adarsa ve inanırsa olmayacak şey değil
Bana 16 yaşında futbola başlayıp bir yere gelmiş birini çok zor gösterirsin. Çok yetenek değil ama oyun öngörüsü lazım ve bu çocukluktan gelir.

ozan2327

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
ozan başaran
valla çok büyük risk alman gerekir hayatını futbola adaman gerekir, eğer keşfedilirsen sporcu olur paraya para demezsin ama 20 li yaşlarının ortasına gelipte hiçbir başarı elde edemezsen hayatının geri kalanında sürünürsün

RuthlV5

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
507
İsim
Mert Kirazlı
Bana 16 yaşında futbola başlayıp bir yere gelmiş birini çok zor gösterirsin. Çok yetenek değil ama oyun öngörüsü lazım ve bu çocukluktan gelir.
evet 16 yaşında başlayıp da real madrid gibi bir takıma giren birini gösteremem ancak bunu yapabilecek özgüveni ve inancı olan çabuk pes etmeyen çelik iradeli biriysen başarması imkansız değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

valla çok büyük risk alman gerekir hayatını futbola adaman gerekir, eğer keşfedilirsen sporcu olur paraya para demezsin ama 20 li yaşlarının ortasına gelipte hiçbir başarı elde edemezsen hayatının geri kalanında sürünürsün
evet tamamen risk işi

E0q1NoX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
berkay türküm
Peki futbol dışında hangi spora başlarsam bu yaşta milli sporcu olabilirim
kısacası futbol dışında herşeyde şansın var ve fakat boyun kısaysa boy gerektiren sporlardada yok hangi sporu yapacağın önemli değil eğer Türkiye milli takım forması ile bir başarı elde edebilirsen spor farketmeksizin heryerde anılırsın bak filenin sultanlarına eskiden bilen yoktu şampiyon olunca gözümüzden çıkmaz oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Söylemek istemiyorum
Bir kulübe yazılsam günümün çoğunu futbolla geçirsem günde 1 2 saat ders çalıssam nasıl olur yani demek istediğim şey futbolcu olabilirmiyim diye denerim baktım olmuyo yani milli sporcu olamıyorum ordan üniversite sınavına hazırlansam nasıl olur

kısacası futbol dışında herşeyde şansın var ve fakat boyun kısaysa boy gerektiren sporlardada yok hangi sporu yapacağın önemli değil eğer Türkiye milli takım forması ile bir başarı elde edebilirsen spor farketmeksizin heryerde anılırsın bak filenin sultanlarına eskiden bilen yoktu şampiyon olunca gözümüzden çıkmaz oldu
Boyum uzun hocam basketbol nasıldır orda imkan varmıdır boy 186 187

E0q1NoX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
berkay türküm
Bir kulübe yazılsam günümün çoğunu futbolla geçirsem günde 1 2 saat ders çalıssam nasıl olur yani demek istediğim şey futbolcu olabilirmiyim diye denerim baktım olmuyo yani milli sporcu olamıyorum ordan üniversite sınavına hazırlansam nasıl olur

Boyum uzun hocam basketbol nasıldır orda imkan varmıdır boy 186 187
basketbol için yeterli olduğunu pek düşünmüyorum fakat sırf milli takım cart curt diye sevmediğin bir sporla uğraşmana gerek yok bende senin sorununu şuanda yaşıyorum yaşım senden küçük olmasına rağmen eğer tecrüben yoksa 16 yaşından sonra top koşturmana gerek yok bu yaştan sonra futbol basketbol başlarsan 2. 3. liglerde görürüz seni en fazla cüssene güveniyorsan dövüş sporları deneyebilirsin kendine en güvendiğin konuyu ilgilendiren bir spor seçebilirsin zaten bu ülkede büyük takımlara seçmelerde 2 3 kişi alınıyor onlarda torpilli

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Söylemek istemiyorum
olursun akademiye falan gir
Normalde stoperim ama futbol çok kötü oynuyorum yani topu sağa vursam sola gider öyle diyim buna rağmen kendimi ararsan ve çok çalırsam olma ihtimalim varmıdır

basketbol için yeterli olduğunu pek düşünmüyorum fakat sırf milli takım cart curt diye sevmediğin bir sporla uğraşmana gerek yok bende senin sorununu şuanda yaşıyorum yaşım senden küçük olmasına rağmen eğer tecrüben yoksa 16 yaşından sonra top koşturmana gerek yok bu yaştan sonra futbol basketbol başlarsan 2. 3. liglerde görürüz seni en fazla cüssene güveniyorsan dövüş sporları deneyebilirsin kendine en güvendiğin konuyu ilgilendiren bir spor seçebilirsin zaten bu ülkede büyük takımlara seçmelerde 2 3 kişi alınıyor onlarda torpilli

E0q1NoX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
berkay türküm
Normalde stoperim ama futbol çok kötü oynuyorum yani topu sağa vursam sola gider öyle diyim buna rağmen kendimi ararsan ve çok çalırsam olma ihtimalim varmıdır

gideceğin kulüp zaten paralı olur ve eğer dediğin kadar kötü bir oyuncuysan zaten seni seçecek kulüp bulamazsın kendini biraz daha geliştirip 1 ay içerisinde falan bir kulübe yazılman daha mantıklı çalışabileceğin bir alan bulursun zaten büyük ihtimalle eğer kulüp ilede geliştirirsen pahalı yada ucuz okul takımlarına girersin okul takımları zaten lisans veriyor yıldız olarak ama bunların hepsi yalan olursa futbollada kafayı bozmuşsan sınavına çalışıp hakem yada teknik direktör olabilirsin 😄

hardbroman

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Mirhan Yalçın
16 yaşında futbola başlanırnu futbolcu olmak için. futbolu seviyorum ama çok kötü oynuyorum şimdi bir kulübe yazılsam futbolcu olabilirmiyim?
Şaka maka zor iş çocukluktan başlaman lazımdı ben bunu yaşadım keşke daha erken başlasaydım diyorum ama imkansız değil

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,404
İsim
Oğuz
Bak Yamala Nasıl Topçu Olmuş , Bak Ardaya Nasıl Topçu Olmuş .

Kısacası Neden Olmasın !

:shy:
Sorun şu ki onlar bu yaşta olmuş. En az klüplerde 7 yıldır futboll oynadıklarını varsayman lazım. 16 yaşında başlamak biraz geç bence.

Yine de yetenek varsa her şey olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,154
Üyeler
159,582
Son üye
smk042
Top Bottom