16 yaşından sonra daha ne kadar boy atılır ?

arkadaş bu boy mevzusunu bende çok takıyorum ama olması gereken umursamamak ayrıca bilmen gereken bir şey var bu iş tamamen genetik ve şans belli olmaz 18 yaşında boyun fırlayadabilir o yüzden çok da şey yapma , hea benim boyumda 172 bu arada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bizim arkadaş Annesi 158 Civarı babası 165 Falan Çocuk benle yaşıt 179. Bazende genetige bakmiyor
genetik diyince her zaman aklınıza anne baba gelmesin bunun dayısı halası amcası dedesi nenesi kardeşi falanı filanı var

arkadaşın erkekmiydi kızmıydı , erkekse o boy normal değil vollah
erkek şöyle 9. sınıfta sınıfımız erkeklerinin boyu 163 165 ti ama onun 148 di 12. sınıfta 171 filan oldu biz 10 -15cm artarken o 20 -25 arttı

arkadaş bu boy mevzusunu bende çok takıyorum ama olması gereken umursamamak ayrıca bilmen gereken bir şey var bu iş tamamen genetik ve şans belli olmaz 18 yaşında boyun fırlayadabilir o yüzden çok da şey yapma , hea benim boyumda 172 bu arada

genetik diyince her zaman aklınıza anne baba gelmesin bunun dayısı halası amcası dedesi nenesi kardeşi falanı filanı var
Çocukluk Arkadaşım,Dayısı,halası vs hepsini tanıyorum.

en kısa amcam 173 halalarımın da 165+ bir de 185 amcam falan var

boy uzamasına egzersiz olarak esneme ,voleybol ,basketbol öneririm
"boyum en son ne kadar olur" diye şartlanma, dert etme... Kısmetin neyse bahtında o olur.
Bazen hiç boyu uzamayıp bir anda boy atanlar var, (yabancı basketbolcuların lise, üniversite dönemi mesela )

Dostum Anne ve babanın boyu kaç? İkisini toplayıp ikiye bölüp 6.5 ekleyerek hedef boyunu bulabilirsin(+10 -10 sapma payı var ama en azından bi fikir verir sana). Boy atma meselesi de ergenliğin hangi evresinde ve ergenliğe ne zaman girdiğine bağlı bir şey. Bol zıplamalı sporlar yapmanı öneririm uzamak hem çevresel faktörlere hem de genetiğe bağlı bir şey.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,378
Üyeler
174,139
Son üye
yunus09
Geri