16 yaşındayım ve mecburen sanayide çalışmak istiyorum

Abi gerçekten şuan sadece kendimi düşünüyorum okulda artık hiç başarılı olamıyorum ve buna çok üzülüyorum belki sanayide başarılı olurum belki usta olurum
Abim alınma ama sanayiden bir bok olmaz yaşın küçük gelecekte ne olur bilinmez okuman en iyisi ileride işsiz kalabilirsin mesela sana kendimden örnek vereyim bundan sadece 4 5 ay önce iyi bir para kazanıyordum ve para okadar tatlı ki insan bırakmak istemiyor ama geleceğim daha önemli benden sana tavsiye hiç kimseyi takma hatta ne kadar iyi bir tavsiye ama karaktersiz ol ciddiyim mesela ben kendim için bunun iyi olduğunu 16 yaşımda keşfettim bak aile biyere kadar okeydir ama 20 25 yaşına gelince sana bi faydaları olmayacak oyüzden sadece kendini düşün kendi rahatını ve rahata ulaşmak için yapman gereken ilk şey okumak.

Şuan 16 yaşındayım buraya kadar sırf dersler ve ailem için uğraştım güzel bir fen lisesi kazandım ama maddi durumlar ailenin ders baskısı beni ders çalışmaktan soğuttu şuan derslerden geçmek için çalışıyorum ama boşuna gecemiyorum her yerde bir baskı bir sıkıntı bende artık doğru düzgün bir işe girip okulu bırakmayı düşünüyorum şuan düşündüğüm tek şey sanayi yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum düşüncenizi benimle paylaşırsanız sevinirim
Kendi ayaklarının üstünde durmak istemen hoş lakin nolursun lisenin bitmesini bekle. İleride çok pişman olursun. Bu çok önemli bir konu.

Şuan 16 yaşındayım buraya kadar sırf dersler ve ailem için uğraştım güzel bir fen lisesi kazandım ama maddi durumlar ailenin ders baskısı beni ders çalışmaktan soğuttu şuan derslerden geçmek için çalışıyorum ama boşuna gecemiyorum her yerde bir baskı bir sıkıntı bende artık doğru düzgün bir işe girip okulu bırakmayı düşünüyorum şuan düşündüğüm tek şey sanayi yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum düşüncenizi benimle paylaşırsanız sevinirim
Fen lisesini bırakıp sanayi girmek akıl karı değil , ayrıca pişman olursun üniversitede şehir dışı kazanırsan çok daha iyi olur aile baskısını hissetmezsin

Abim alınma ama sanayiden bir bok olmaz yaşın küçük gelecekte ne olur bilinmez okuman en iyisi ileride işsiz kalabilirsin mesela sana kendimden örnek vereyim bundan sadece 4 5 ay önce iyi bir para kazanıyordum ve para okadar tatlı ki insan bırakmak istemiyor ama geleceğim daha önemli benden sana tavsiye hiç kimseyi takma hatta ne kadar iyi bir tavsiye ama karaktersiz ol ciddiyim mesela ben kendim için bunun iyi olduğunu 16 yaşımda keşfettim bak aile biyere kadar okeydir ama 20 25 yaşına gelince sana bi faydaları olmayacak oyüzden sadece kendini düşün kendi rahatını ve rahata ulaşmak için yapman gereken ilk şey okumak.
Hepinize çok teşekkür ederim gerçekten çok destek oldunuz abi sanada ayrı teşekkür etmek istiyorum bir şeyleri fark etmemi sağladın artık sadece derslerime yoğunlaşıp boş zamanlarımda çalışacağım önerilerinizin çoğu bu yönde idi teşekkür ederim

Hepinize çok teşekkür ederim gerçekten çok destek oldunuz abi sanada ayrı teşekkür etmek istiyorum bir şeyleri fark etmemi sağladın artık sadece derslerime yoğunlaşıp boş zamanlarımda çalışacağım önerilerinizin çoğu bu yönde idi teşekkür ederim
Ne demek her zaman kendini düşün sadece derslerine odaklan kafana takma kimseyi salla gitsin.

Kesinlikle kafanı duvarlara vurursun ileride mesleğe yada imam hatibe gitsen hiç problem olmazdı ama bu fen iş olanağı yüksek sanayide hayatın boyunca ayda 350$ alırken fen lisesi sayesinde 350$ dan başlayıp binlerce dolar maaş alabilirsin ayda inan bana bu sayede ev8n geçinir kafan rahat olur

Sana tavsiyem okulu bırakma ama sanayiye'de git iş öğren.Ama elinden geleni yap bir üniversite sınavına gir ondan sonra baktın olmuyor devam et sanayide.Bu devirde aklı olan ticari zekası olan her daim daha çok kazanır.Ama önce okulu değerlerdin yani sınavı bir dene sonra o şıkka yönel.Ben şahsen dediğim gibi yaptım ikinci şıkkı seçtim.Mutluyum(kimseye tavsiye etmiyorum YTD.Kendi hayatımdan örnek misali)

Fen lisesini kazandıysan demekki kapasiten var bu kapasiteyi kullan boşa harcama. Bazen fen liseleri çevreden dolayı baskı oluşturabiliyor eğer okuldan bunaldıysan fen lisesinin bir tık altı ama gene iyi çocukların olduğu nitelikli liseye geçiş yapabilirsin.

Çok pişman olursun yapma. En azından elinde lise diploman olsun. Olmazsa tamamen vasıfsız biri olursun. İlerde evleneceksin belki kızın babası diyecek ne mezunusun sen orta okul mu diyeceksin.

Abim okulu bırakma sakın yapacağın en kötü hata olur bak belki biraz karaktersizce gelicek ama önce kendini düşün geleceğini düşün gelecekte onlar olmayacak
Son zamanlarda okuduğum en iyi yazı veya cevap bu yazi ile benim bile hayatimi değistirmis olabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,941
Üyeler
183,922
Son üye
haredur
Geri