hocam bende 32 gb ram var ancak görev yöneticisinde 16 gb gözükmekte. Photoshop 13 14 gb ram kullanınca photoshopta kasmalar olmakta. Dxdiag vesaire de 32 gb gözüküyor ancak görev yöneticisinde 16. Ben mi kullanmıyorum yoksa 16nın tamamını kullanmadan diğerlerine geçmiyor mu ?Artık güncel oyunlar için 32 GB RAM şart olmasa da gerekli hâle gelmiş durumda.
programdaki kasmalar Ram kaynaklı olmayabilir ekran kartınız yetmiyor olabilir.hocam bende 32 gb ram var ancak görev yöneticisinde 16 gb gözükmekte. Photoshop 13 14 gb ram kullanınca photoshopta kasmalar olmakta. Dxdiag vesaire de 32 gb gözüküyor ancak görev yöneticisinde 16. Ben mi kullanmıyorum yoksa 16nın tamamını kullanmadan diğerlerine geçmiyor mu ?
excalibur g870 4060 lı modeli kullanmaktayım hocam. Gpu yu kullanmada bir problemi yok çünkü %15 lerde kullanmakta. ancak az önce photoshopun bir özelliğini denerken bellekte 14gb kullandığını yani %80 e yakın kullandığını gördüm ve o sürede kasmalar başladı. Rami düşük gördüğünden mi, ayar mı var bilmiyorum ancak ilk kez karşılaştım böyle bir sorunlaprogramdaki kasmalar Ram kaynaklı olmayabilir ekran kartınız yetmiyor olabilir.
ekran kartı kullanımından bahsetmedim ekran kartının vram yetersiz geliyordur Kartın Vram kullanımına bi bakexcalibur g870 4060 lı modeli kullanmaktayım hocam. Gpu yu kullanmada bir problemi yok çünkü %15 lerde kullanmakta. ancak az önce photoshopun bir özelliğini denerken bellekte 14gb kullandığını yani %80 e yakın kullandığını gördüm ve o sürede kasmalar başladı. Rami düşük gördüğünden mi, ayar mı var bilmiyorum ancak ilk kez karşılaştım böyle bir sorunla