Oyun kısmı ile ilgili itirazım yok zaten. Dediğin gibi oyun moduna geçince ekran kartı devreye girecek vs. Normal internet word ofis yazılım programlarında vs beni 4 saat götürse yeter.Windows kurduktan sonra tüm güncellemelerin bitmesi vs zaman alır. Görev yöneticisinden baktığında çalışan ve CPU'yu yüksek kullanan uygulamalara bakabilirsin. Güncellemelerin hepsi %100 bitince , %100 sarj edip, Pil tasarrufu modunda kullanarak denesen iyi olur. Bende de Asus Rog laptop var sarjı 40 dakika dayanmaz normal modda (performans modundan bahsediyorum burada tabi normal derken, Turbo mod var bir de o ayrı). Güç yönetiminden Pil tasarrufu modunda işlemci çalışma %liğini vs seçip düşürüyorum. Ekran kartı sadece dahili (işlemciye ait ekran kartı daha doğrusu) olan kullanılıyor zaten, 2. ekran kartı sanki takılı değilmiş gibi oluyor bu modda. O şekilde 3 saat çıkarabiliyorsam şükrediyorum İşlemciler çok güçlü. Eğer sen uzun pil ömrü olsun, hem performansı yüksek kullanayım hem 3 saat vs gitsin diyorsan batarya kapasitesi büyük olmalı ... ki bu modeller daha pahalı oluyor zaten Mesela bende ultrabook var onda mx250 harici ekran kartı var ama içinde intel U serisi işlemci var dolayısıyla kırpılmış gücü ve şarjı 8 9 saate yakın gidiyor.
Özetle oyun bilgisayarı olduğu için sürekli prizde kullanıyorum (%60 a kadar sarj ettirme seçeneği var zaten onu seçiyorum). Oyun dışı zaman kullanacağımda bu oranı %100 e yakın yapıp sarj ediyorum full. Sonra pil tasarrufu modunda kullanıyorum bilgisayarı. Word, Ofis, internet takılacaksam sadece ve dışardaysam okulda vs.
Bakalım tasarruf modunda deneyelim ne sonuç alacağız.