17 yaşındayım boyum uzar mı daha?

Ferhatc

80+
Reaksiyon skoru
120
17 yaşındayım ve boyum 1.74 bu durumdan şikayetçi değilim ama şimdiki ilişkilerde boy kriteri önemli rol oynuyor boyum uzar mı daha

Tabiiki de uzarsın
İnsanın boyun belirlenmesinde genetik faktörler etkendir ama kesin nedendir denilemez. Çevremize baktığımızda bile Uzun boylu anne ve babaların çocuklarının uzun boylu olduğu gözlemlense de, kısa boylu ailelerin de uzun boylu oldukları görülebilir.
Yani Genlerine bağlı sen uzarsın dersen o uzamaya bilir

17 yaşındayım ve boyum 1.74 bu durumdan şikayetçi değilim ama şimdiki ilişkilerde boy kriteri önemli rol oynuyor boyum uzar mı daha
kemik yaşını ölçtürtmen lazım ona göre uzayacağın uzamayacağın belli olur. (mesela ben 16 yaşımdayım ve boyum 180 kemik yaşımı ölçtürdüğümde doktor 5-6 cm daha uzayabileceğimi söylemişti)

Çocuğunuzun boyunu hesaplayın
Çocuğun boyunun belirlenmesinde anne ve babanın boy uzunluğunun etkisi var. Çocuğun büyümesini tamamladığında, beklenen boyu, yani hedef boyu şöyle hesaplanabilir:

Erkekler için:
Babanın boyu + (annenin boyu + 12.5 cm ) / 2

Kızlar için:
(Babanın boyu - 12.5 cm ) + annenin boyu / 2

Çocuğunuzun boyunu hesaplayın
Çocuğun boyunun belirlenmesinde anne ve babanın boy uzunluğunun etkisi var. Çocuğun büyümesini tamamladığında, beklenen boyu, yani hedef boyu şöyle hesaplanabilir:

Erkekler için:
Babanın boyu + (annenin boyu + 12.5 cm ) / 2

Kızlar için:
(Babanın boyu - 12.5 cm ) + annenin boyu / 2
Kardeş o hesaplama da yanlışlık var. Kızın boyunu ölçüyorum misal örnekle şu şekilde;
Babanın boyu(160)-12,5cm= 147,5cm + annenin boyu(150)/2= 148,75 yani çocukları anne ve babasından kısa oluyor bu bir yanlış.
Genellikle erkek çocuk için söylüyorum babanızın boyu kaç ise muhtemelen onun üstüne 10cm civarı eklerseniz çocuğun boyu ortaya çıkıyor. Kız içinde annesinin boyuna 10 cmye kadar ekleyebilirsiniz.

14 yaşındayım 1.85 im :d

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,816
Üyeler
187,103
Son üye
TargaryenBartu
Geri