1920x1080 çözünürlük sorunu

Sychten

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar öncelikle merhaba yardımlarınız için şimdiden teşşekkürlerimi ediyorum.

Bilgisayarımda çözünürlükten 1360x768'den daha yüksek her çözünürlük bulanık gerçekleşiyor 1920x1080'de kullanmak istiyorum
Ekran kartı AMD radeon RX 550/550 series
monitör:Genel PnP Monitör
NOT:1360x768 çözünürlüğünden daha yüksek bi çözünürlüğe alınınca kare hızı 60 dan başka değerlere geçiyor farkı görmeniz için screenshot koydum

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    72 KB · Hit: 125
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    494.1 KB · Hit: 113
Monitör modeliniz nedir?

Kullandığınız ekran anladığım kadarıyla monitör değil TV, bende TV kullanıyordum ve aynı sorundan muzdariptim, maalesef bu sorunun bir çözümü yok çünkü 1080p değil 1080i teknolojisini desteklediği için çoğu TV bulanık görüntü alırsınız. Ekran kartları ''p'' tipi tarama teknolojisini destekler o yüzden TV'nin maksimum verebildiği P değerine göre çözünürlük ayarlanır. Kısaca bunun bir çözümü yok ben aylarca araştırmıştım. Yapabileceğiniz tek şey TV değil monitöre geçiş yapmak.

Kullandığınız ekran anladığım kadarıyla monitör değil TV, bende TV kullanıyordum ve aynı sorundan muzdariptim, maalesef bu sorunun bir çözümü yok çünkü 1080p değil 1080i teknolojisini desteklediği için çoğu TV bulanık görüntü alırsınız. Ekran kartları ''p'' tipi tarama teknolojisini destekler o yüzden TV'nin maksimum verebildiği P değerine göre çözünürlük ayarlanır. Kısaca bunun bir çözümü yok ben aylarca araştırmıştım. Yapabileceğiniz tek şey TV değil monitöre geçiş yapmak.
anladım teşekkürler

Arkadaşlar öncelikle merhaba yardımlarınız için şimdiden teşşekkürlerimi ediyorum.

Bilgisayarımda çözünürlükten 1360x768'den daha yüksek her çözünürlük bulanık gerçekleşiyor 1920x1080'de kullanmak istiyorum
NOT:1360x768 çözünürlüğünden daha yüksek bi çözünürlüğe alınınca kare hızı 60 dan başka değerlere geçiyor farkı görmeniz için screenshot koydum
Tv olduğu için olabilir bende baktım o soruna tv olduğu için böyle olduğunu söylüyor çeştli uyguamalar gösteriyor sorunu çözüyor zaten başka bir arkadaşta yazmış tv olduğu için olabilir diyor

dostum hatayı bende yaşadım televizyona bağladığımda 1920 1080 olmuyordu, dediğim şeyleri yaparsan kesin bir şekilde full çözünürlük oynayabilirsin.
-İlk olarak windows+r tuş kombinasyonuyla çalışır sekmesini aç
-Çalıştır sekmesine %localappdata% bu komutu yaz
-Çıkan dosyada VALORANT>SAVED>CONFİG dosyasına gir.
-Daha sonra orada şu şekil dosyalar göreceksin 8wetre-23 gibi karışık isimli.
-O dosyaları açıp (Sadece karışık olanları) içindeki windows doyasını açacaksın
-Orada GameUserSettings seçeneği olacak oraya basıp ResolutionSizeX kısmına 1920 ResolutionSizey kısımına 1080 yazacaksan sonra kaydedeceksin. Ama bu işlemi bütün karışık isimli olan dosyalarda uygulayacaksın eğer içlerinde GameUserSettings olmayan bir dosya açarsan hiç uğraşma onunla
Bu yolları yaparsan sorununun cozuldugunu göreceksin. İyi oyunlar dilerim şimdiden bol vuruşlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,452
Üyeler
190,750
Son üye
CptYBH
Geri