Herkese Merhaba Asusun 360 hz PG259QN Model Monitörüne Sahibim Ekran Kartı Olarak Rtx 4070ti almayı düşünüyorum sizlerden ricam dar boğaz yapmayacak sistem tavsiyesi intel olmasını tercih ediyorum beni bi 5 sene kadar götürmesini ön görüyorum aslında biraz işin show kısmına gitmek istiyorum yalnız 50k bütcem buna izin vermiyor gibi sizlerin tavsiyesini bekliyorum şimdiden teşekkürler
5 yıl götürecek işlemci malesef ekran kartı sanırım yok. niye diyeceksin teknoloji inanılmaz hızlı boyut atlıyor. düşün 2K bile yaygınlaşmamışken şuan 8Kdan çözünürlükleri destekleyecek sistemlerden bahsediyoruz. benim fikrim bir sistem rahat bir şekilde memnun etme süresi maks 3 yıldır. 3 yıl sonunda süründürmeye başlar 4. yılda üzer.
tavsiye sistem konusunda şu bu demeden önce ilk başta işlemcini en tepede tutmak önemlidir çünkü işlemci = anakart ram kombosu yapman gerekiyor. fakat ekran kartını ilerde şak diye değiştirebilirsin, ama işlemci öyle değil işlemci değiştimi ram değişir anakart değişir hazır el atmışsın ssd değişir vs vs. bu yüzden işlemci ilk öncelik. benim kafamdaki dizilim
amd 7900X3D
360mm team veya thermaltake'in işlemci sıvı soğutucusu
asus b650-plus anakart
kingston fury beast 6000mhz ddr5 2x16 32 ram
kingston renegade veya KC3000 ssd
1000w sertifikalı güvenilir güncel bir psu model belirtmeyeceğim marka olarak fsp asus msi highpower seasonic vs vs var.
keyfine görede ekran kartı ve kasa. 4070 mi 4070 olsun 4090 mı yetiyor bütçene 4090 al tamamen keyfe kalıyor.