19k sistem topladım uğraştığıma değmiş mi?

Hocam hangi parçalar pahalı sizce alırken öyle gelmedi bana ama totale bakınca çok boş Bi sistemi nerdeyse 20k'ya toplamışım kendimi kötü hissettim.
hocam ekran kartsız pahalı gibi geldi bilemedim neyi ne kadar aaldın

Yakınıma ofis bilgisayarı olarak bir sistem topladım.
Bileşenler:

Intel i5-12400 (6000 TL)

Kingston 2x8GB 5200MHz DDR5 RAM (2700 TL)

1TB MSI SSD (3200 TL)

Gigabyte H610M-H V2 DDR5 Anakart (3000 TL)

Kasa (4000 TL)

Toplam maliyet 19.000 TL oldu. Uğraştığıma değmiş mi, yoksa hazır sistem mi alsaydım daha mantıklı olurdu?
Sadece ofis ve web isleri icinse 9 binlik zararda şuan öyle söyleyeyim ..

hocam ekran kartsız pahalı gibi geldi bilemedim neyi ne kadar aaldın
Güncelledim baştaki soruyu hocam hepsini yazdım yanına
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece ofis ve web isleri icinse 9 binlik zararda şuan öyle söyleyeyim ..
Hocam Ssd ve ram bu şekilde olması gerekliydi sadece işlemciyi i3 almak yerine İ5 aldım orda hata ettim sanırım bir de Kasa gereksiz pahalı ama en kötü 12 13k tutardı gibi geliyo bana

Hocam Ssd ve ram bu şekilde olması gerekliydi sadece işlemciyi i3 almak yerine İ5 aldım orda hata ettim sanırım bir de Kasa gereksiz pahalı ama en kötü 12 13k tutardı gibi geliyo bana
0 mı aldin 2.el mi büyük ihtimal 0 almışsındır. Bu butce 2.el almak daha mantiklı olurdu. Ha illaki 0 olmak zorunda olsa bile 20k ya DDR 4 ve ekran kartı olan modeller 1 dünya vardi. Bari simdi atnak yerine almadan once ataydin knk. Is bittikten sonra niye attın ki .. saglik olsun diyelim...

0 mı aldin 2.el mi büyük ihtimal 0 almışsındır. Bu butce 2.el almak daha mantiklı olurdu. Ha illaki 0 olmak zorunda olsa bile 20k ya DDR 4 ve ekran kartı olan modeller 1 dünya vardi. Bari simdi atnak yerine almadan once ataydin knk. Is bittikten sonra niye attın ki .. saglik olsun diyelim...
Doğru dedin hocam 😢

Yakınıma ofis bilgisayarı olarak bir sistem topladım.
Bileşenler:

Intel i5-12400 (6000 TL)

Kingston 2x8GB 5200MHz DDR5 RAM (2700 TL)

1TB MSI SSD (3200 TL)

Gigabyte H610M-H V2 DDR5 Anakart (3000 TL)

Kasa (4000 TL)

Toplam maliyet 19.000 TL oldu. Uğraştığıma değmiş mi, yoksa hazır sistem mi alsaydım daha mantıklı olurdu?
çöp rame 2700tl vermişsiniz pahalı işlemci almışsınız 1TB veriyi ofiste neyle dolduracak hadi diyelim doldurdu 3200tlye aldığınız ssd muhtemelen 2k ancak edecek bir model, sadece anakart uygun fiyat o da intel anakart kasada da 650-750w psu olduğunu varsayıyorum yoksa o da kazık
bunun yerine 500gb m2 ssd - 16gb ram 2k civarına - am5 bir anakart (yükseltmeye açık olması için f/p b650m-r) ve r5 7600 yapabilirdiniz aynı fiyata

ben 2.el aldın sandım hocam sıfır hepsi normal gibi

19K ya canavar gibi ikinci el sistemler vardı boşa para yakmışsın.

çöp rame 2700tl vermişsiniz pahalı işlemci almışsınız 1TB veriyi ofiste neyle dolduracak hadi diyelim doldurdu 3200tlye aldığınız ssd muhtemelen 2k ancak edecek bir model, sadece anakart uygun fiyat o da intel anakart kasada da 650-750w psu olduğunu varsayıyorum yoksa o da kazık
bunun yerine 500gb m2 ssd - 16gb ram 2k civarına - am5 bir anakart (yükseltmeye açık olması için f/p b650m-r) ve r5 7600 yapabilirdiniz aynı fiyata
ki bu dediklerimle güncel bir sistem ortaya çıkıyor ofis bilgisayarı için ddr4 a520m anakart ve 5600G ve 16gb ram de yeterdi

ben 2.el aldın sandım hocam sıfır hepsi normal gibi
Hocam yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla parçalara göre fiyat yine bir tık makul ama sanırım yanlış sistem özellikleri seçmişim başta ondan kaynaklı gereksiz masraf çıkmış. Buna Bi ekran kartı olsa çok rahat oyun oynatır sanırım o ayarda bir sistem olmuş.

Hocam yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla parçalara göre fiyat yine bir tık makul ama sanırım yanlış sistem özellikleri seçmişim başta ondan kaynaklı gereksiz masraf çıkmış. Buna Bi ekran kartı olsa çok rahat oyun oynatır sanırım o ayarda bir sistem olmuş.
evet kanka 6700xt 6800 3070 3070ti gibi kartlar bile olsa baya oyun oynatır :)

ki bu dediklerimle güncel bir sistem ortaya çıkıyor ofis bilgisayarı için ddr4 a520m anakart ve 5600G ve 16gb ram de yeterdi
Hocam peki ram neye göre çöp veya değil diyebiliriz. Kendim için de yakın zamanda Ram yükseltmeyi düşünüyorum ve Kingston tercih ettiğim bir markaydı. Kendim de şu an buna yakın bir Kingston Ram kullanıyorum.

Hocam peki ram neye göre çöp veya değil diyebiliriz. Kendim için de yakın zamanda Ram yükseltmeyi düşünüyorum ve Kingston tercih ettiğim bir markaydı. Kendim de şu an buna yakın bir Kingston Ram kullanıyorum.
mhz değeri yüksek cl değeri düşük ramler tercih edin. 6000mhz cl30 ve 36 iyidir mesela, 5200mhz ve yüksek cl ilk çıkan ddr5 ramlerden olduğu için eski model, bu değerdeki ramler 2kdan aşağıya satılıyor genelde. kingston tabi kötü bir marka değil ama markadan çok değerler önemli, kingstonun da 6000mhz cl36 cl30 gibi ramleri var onlar daha iyidir mesela

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,067
Üyeler
183,375
Son üye
tolga81
Geri