Neler Yeni

1TB HDD Önerisi Yapar mısınız?

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
CMR nedir?

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,150
İsim
Abdullah Aydoğdu
Seagate almak gibi bir hata yapma sakın. Fiyatlar aynı olsa Toshiba önerirdim.

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
Seagate almak gibi bir hata yapma sakın. Fiyatlar aynı olsa Toshiba önerirdim.
Anlamıyorum nesi var ki?
Ben uzun yıllar seagate kullandım ve bir sorun yaratmadı.
2 kere kullandım 2 side 5 yıl dayandı.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,150
İsim
Abdullah Aydoğdu
Anlamıyorum nesi var ki?
Ben uzun yıllar seagate kullandım ve bir sorun yaratmadı.
2 kere kullandım 2 side 5 yıl dayandı.
Çok fazla şikayet var Seagate için. Ben de kullandım, 2 yıl sonra bad sector hatası verdi.

WD Blue, P300 de CMR kayıt yöntemi kullanıyor. 😆
Ben WD Blue, P300 kullanmıyor diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum.
Barracuda iyidir.
Bu yorumu neye göre yaptın. SSD Plus ve SU630 da iyi o zaman.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kayıt biçimi.

Tek başına bir anlam ifade etmez ama.

Segate Barracuda, WD Blue, Toshiba arasından en ucuzu hangisiyse onu alabilirsiniz aman aman bir fark yok aralarında.

7200prm olacak ama

Segate Skyhawk almayın ama güvenlik kamerası HDD'si o özellik bakımından farklı.
Fark var.

Özellik derken ne özelliği acaba? Aksine o daha iyi hepsindende yeni modelleri için tabii.

Son düzenleme:

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ben WD Blue, P300 kullanmıyor diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum.
Sen hangi anlamda o zaman alınmaz nedenlerini belirtirken CMR kullanıyor diye eksi neden belirtmişsin?

Sadece 1 konudan ibaret, yarısı teorik olarak belirtilen özelliklerle gelip Barracuda alınmaz diyemezsin.
Kullanıyorum, kaç tane de sistemimde kullanıyorum. Sorunu yok.

Huseyın_cano

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Ahmet Kaya
Hızlıca konuya girmek istiyorum.
HDD hakkında pek bilgim yok ama almam lazım.
Pc de 1 tane 240SSD mevcut. Çok oyun oynayan birisiyim ve yeterli olan bilgim ile görselde ki ilk HDD iyi gibi geldi.
Artılarını eksilerini bilmiyorum.
Önerirseniz sevinirim.
Alıntıyı görüntüle
WD blue kullanıyorum tavsiye ederim

Sen hangi anlamda o zaman alınmaz nedenlerini belirtirken CMR kullanıyor diye eksi neden belirtmişsin?

Sadece 1 konudan ibaret, yarısı teorik olarak belirtilen özelliklerle gelip Barracuda alınmaz diyemezsin.
Kullanıyorum, kaç tane de sistemimde kullanıyorum. Sorunu yok.
Zamanında kaç yerden araştırmıştım. Sen TR'de en çok satın alınan mal veya eşyaları iyi olarak nitelendirenlerdensin galiba. Sana o zaman bir arkadaşımın yaptığı uzun bir rehber atayım. Ha dersen ki bunlar teoride kötü o zaman neden Barracuda kullananların %50'sinden fazlası ya Bad Sector çıkıyor veya bozuluyor. Daha hemen üstte şikayetçi olan dostum var ha teknoloji işi şans işi en kalitelilerinden bile alsan sıkıntı yaratabilir ama şansı arttırmak yerine neden azaltalım?

Bu arada WD10EZEX seri numaralı WD Blue diskler CMR kullanmakta unutmuştum bunu da demeden geçmeyeyim. Ayriyeten konu açan arkadaşa gelsin WD Green de alma söylemeyi unuttum Barracuda V2 diyebiliriz.

Son düzenleme:

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Zamanında kaç yerden araştırmıştım. Sen TR'de en çok satın alınan mal veya eşyaları iyi olarak nitelendirenlerdensin galiba. Sana o zaman bir arkadaşımın yaptığı uzun bir rehber atayım. Ha dersen ki bunlar teoride kötü o zaman neden Barracuda kullananların %50'sinden fazlası ya Bad Sector çıkıyor veya bozuluyor.

Bu rehberi zaten buraya sokan kullanıcı benim
Bi' konuya baktım bir de açıldığı yere baktım sonra aklıma şu geldi" Bu forumda ismi, mesajı olan biri ürün hakkında makale yazınca tüm ömür boyunca kötüleniyor. " fikri aklıma geldi ve boş geçtim direkt.

Zaten barracuda övmeyen biri sadece bu linki gönderiyor başka bir şey gönderemiyor.
Şimdi
İlk mesajında ürünün kötü özelliklerini belirtirken CMR kayıt yöntemini gösterdin ama diğer ürünler de CMR kayıt yöntemi kullanıyor. Mesela ben şimdi Barracuda 2TB 256MB önbellek 7200rpm ürünü önersem ne diyeceksin? "SMR kayıt yöntemi kullanıyor, alınmaz." yani burdan CMR alın anlamı çıkıyor. Yani ilk mesajın direkt kafadan - alıyor.

Şu konuyu başkası açsa mesela düşük mesajlı, az bilinen biri hemen anti tezler hazırlanır, neye göre yazıyorsun mesajları alır ama işte bilinen biri olunca işler değişiyor.

Tabii bir de konudaki SMR Barracuda için konuya gelelim 10 TB'yi geçince sorunlar çıkıyor denmiş. Ürünü kendimde dahil çevremde HDD ihtiyacı olan birçok kişiye aldırdım kendim dışında kimsede sorun yaşamadım. Ürünlerinse bol bol sorun varmış gibi gösteriyorsunuz ama ürünlerinde bol bol sorun yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,909
Üyeler
163,903
Son üye
cagofedaisi
Top Bottom