tunahanozler
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 92
2-2.5k arasında m2 ssd önerir misiniz?? bütçe biraz aşabilir. birde m2 dönüştürücü önerir misiniz?.
estağfurullah hocam. Önceden yazmıştım teşekkür ederimbütçeyi bilmiyorum o yüzden kingston renegade veya kc3000 1tb modellerini öneririm hem pahalı değiller hem de performansı çok (ucuz olanı alın aynılar.)
dönüştürücü hakkında bir bilgim yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bütçeyi yeni yazdınız veya ben bir eşşek olduğum için yeni fark ettim kingston nv3 1 tb bakabilirsiniz o bütçelere.
hocam dalgınım biraz kusura bakmayınestağfurullah hocam. Önceden yazmıştım teşekkür ederim
hayır mı hocam? Aman dikkat edin kendinizehocam dalgınım biraz kusura bakmayınkingston nv3 işinizi görecektir bayağı iyi fiyatına göre.
teşekkür ederimhayır mı hocam? Aman dikkat edin kendinize![]()
qlc nedir?Hocam wd blue sn580 kullanıyorum ben, nv3te bildiğim kadarıyla qlc var. Nv2de de bazılarında tlc bazılarında qlc var şans işi biraz.
Hocam bunlar nand birimleri, bir nevi depolamanızı sağlayan çipler. Qlc son çıkan teknoloji lakin dayanıklılık olarak biraz daha dayanıksız. 4 katmanlı olduğu için genelde büyük hafızaları depolamak için daha az yer kaplarlar ssd üzerinde, tlc ise 3 katmanlı ama daha dayanıklı bir yapıda, genelde daha uzun süre giderler.qlc nedir?
sizce hangisi hocam yani?Kendi ssdmi alırken büyük dosya aktarımları yaparken ssdnin yavaşlaması konusuna da bakmıştım. pSLC cache denen bir şey var ssdler üzerinde, bu uzun süreli dosya aktarımlarında kaç gb dosya aktardıktan sonra ssdnin hızının düşeceğini gösterir. Örneğin 500gb bi dosyayı kopyalayacaksanız slc cache 30 gb olan bi ssd 30dan sonra hızını düşürüp o gördüğünüz 5000-7000 gibi değerleri vermek yerine 500 gibi sata hızlarında akrarım yapacaktır lakin 400 gb slc cache varsa 400ü aktardıktan sonra hızı düşecektir, işiniz daha hızlı bitecektir. Sn580 de bu kapasite 1tb olan için 341 gb iken kingston nv2 de 1tb versiyonunda 88gb
Oyun indirirken sorun çıkaracak bir şey değil ama oyunlarınızı veya büyük dosyalarınızı bir yerden bir yere aktarırken sıkıntı çıkarabiliyor. Bu kioxiada çok daha küçüktü diye hatırlıyorum. Sanırsam 40gb dolaylarındaydı. Dram olsa dahi 40 gb üstü aktarımlarda baya yavaşlıyor dosya aktarımı
Yeni ssdlerde hmb var bu arada, dram gene daha performanslı oluyor evet ama hmb de dramin eksiklğini hissettirmiyor
Hocam ben wd blue sn580'den yanayım. Gayet güzel bir ürünsizce hangisi hocam yani?