1tb m2 ssd önerisi??

inkodes

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
661
arkadaslar merhaba
gigabyte a520mk v2 anakart kullanıyorum
anakartımda 1 tane ssd girişi var ve pcie 3.0
suan dandik bi 500gb ssdim var yenilemeyi dusunuyorum ama yine bu ssdyide yan depolama olarak kullanmayı dusunuyorum,
pcie x1 girişinden aparat ile dandik ssdyi baglayacagım yeni yere de 1tb bi ssd almayı dusunuyorum
sizlerden ricam sizce bu planım sizce mantıklı mı ve ssd önermeniz
yoksa yan depolamayı bosverip 2tb ssdmi almak lazım
tavsiyelerinize acıgım simdiden tesekkurler

arkadaslar merhaba
suan dandik bi 500gb ssdim var yenilemeyi dusunuyorum ama yine bu ssdyide yan depolama olarak kullanmayı dusunuyorum,
pcie x1 girişinden aparat ile dandik ssdyi baglayacagım yeni yere de 1tb bi ssd almayı dusunuyorum
Sata hızında olcak. 2 tb baya pahalı zaten. Sata alıp kasaya monte yeri vardır. M2 bozulunca onu ayrı değiştirirsin

Hayır, fikrin hiç saçma değil. Tek sorun bütçen ssd genişletme aparati ne kadar?

Eski SSD yi PCIE den bağlayacak doğru anladıysam, yenisi gen3 olarak çalışır eskisi sata hızı
Evet o şekile söylüyor ama gerek yok ki. 1 tb sata alsın. Kasaya monte etmesi yeterli Eski m2 bozulduğunda ilerde zaten değiştirir.

SSD tavsiyem :
Western Digital Blue SN5000 fiyat: 2400 /5500 tl
Kingston NV3 SNV3S/2000G fiyat: 2600 /5300 tl

İkisi de pcie 4.0, şimdilik tam hızını kullanamazsın ama ilerde anakart değiştirirsen daha yüksek hızda kullanabilirsin.

1 TB ile 2 TB arasında fiyat fark kabaca iki kat. https://www.akakce.com/pci-donusturucu/en-ucuz-alfais-4391-m-2-donusturucu-fiyati,736173775.html

Adepter olarak bunu buldum, eğer bütçe sorunu varsa, 1 tb + 500 gb kullanılabilir.

arkadaslar merhaba

Gayet İyi Fiyatı Var Ve Dram Mevcut .

Geri