Neler Yeni

Yardım 1 TB ssd'mi satıp 4 TB ssd almalı mıyım sizce ?

Alsancak1

80+
Normalde 1 tb işimi görüyordu fakat steam kütüphanemdeki oynayacağım oyunların hepsini bilgisayarıma yükleyip sırayla oynama kararı verdikten sonra 1 tb ssd yetmemeye başladı. Masaüstümde 15-20 oyun var şuan. Ve diskim ağzına kadar dolu.

Akakçeyi taradım ve alınabilecek 2 ssd buldum. İkisi de 4 TB. Bir tanesi pci 5.0 diğeri 4.0.

Siz ne dersiniz ?

PCİE 4.0 4 TB

PCİE 5.0 4 TB

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Kaan Karan
ilk olarak anakartınız nedir hocam ve linkler çalışmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

tamam geldi

Alsancak1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ilk olarak anakartınız nedir hocam ve linkler çalışmıyor

tamam geldi
Anakart konusunda durum şöyle , yeni sistem alacam ve anakart olarak alacağım anakart pcie 5.0 destekliyor. Lakin gerek var mı bilemedim.

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Kaan Karan
banakalırsa pcie5 ler çok gereksiz pahalı

pcie 4 olanı alın derim ve anakartın modeli lazım

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Kaan Karan
çünkü alacağınız modeller soğutuculu ve anakartın başka m2 si varmı onlara bakıcam

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Kaan Karan
hocam 3 tane gen5 1 tane gen4 m2 portunuz var

ve hepside soğutuculu eğer attıklarınızdan birini alırsanız burdaki soğutucular boşta kalır ssddekini sökerseniz garanti dışı olur

modelin soğutucusu yok rahat rahat kullanın

gidip pcie 5 alıp 4 tb almak yerine anakartınızda zaten 4 slot var 2 tane 4tb almak daha mantıklı 1 tb ıda para sıkıntınız yoksa satmayın oda kalsın

pcie 4 den 2 tane

3 tane gen5 işlemciniz 9 . ve 7 serilerinde geçerli

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Yunus Şahin
Gereksiz pahalı. Değmez. Oyun depolayacakmışsın. Bu kadar üst seviye SSD’lere gerek yok. 3-4K’dan ikinci el 2 tane 2 TB yarı yarıya halledersin.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,415
İsim
Berk
Normalde 1 tb işimi görüyordu fakat steam kütüphanemdeki oynayacağım oyunların hepsini bilgisayarıma yükleyip sırayla oynama kararı verdikten sonra 1 tb ssd yetmemeye başladı. Masaüstümde 15-20 oyun var şuan. Ve diskim ağzına kadar dolu.

Akakçeyi taradım ve alınabilecek 2 ssd buldum. İkisi de 4 TB. Bir tanesi pci 5.0 diğeri 4.0.

Siz ne dersiniz ?

PCİE 4.0 4 TB

PCİE 5.0 4 TB
hocam bütçe sorunu yoksa bile yapılacak en büyük israf kanımca 4tb ssd almak olur. görmeyeceğiniz kasada çalışan bir sistem de olduğundan bana kalırsa anakartta mutlaka boşta pcie x1 x2 x16 slotu vardır. bu modüllere sata dönüştürücü veya m2 dönüştürücü alıp 2tb hdd veya 1tb ssdler almanız çok daha avantajlı olacaktır. saygılar

Varex8

80+
Top Bottom