Neler Yeni

Yardım 2+1 Ses Sistemi Alt Kata Gidecek Gürültüyü Azaltma

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun
Selam dostlar, 2+1 ortalama bir subwoofer bulunan ses sistemim var. Bass lı müzikleri dinlemeyi sevdiğimden genelde bass ayarı sonda oluyor. Bu ses sistemini zemine konumlandırdığımda alt kata güm güm şeklinde çok ses verdiğini düşünüyorum.

Bu bass sesinin alt kata daha az gitmesini ya da hiç gitmemesini nasıl sağlarım?
Yani masanın üstüne konumlandırabilirim, zeminden yaklaşık 50 60 cm yüksekte olacak. Ama gene de emin olamıyorum. Ev sahibim alt katımda oturuyor rahatsızlık da vermek istemiyorum.
Konu hakkında bilgisi olanlarla biraz beyin fırtınası yapalım.

Veterance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Emre Özdemir
Bilgisayar masanın üstüne duvar rafı yaptırabilirsin zemine nazaranla baya etkisi olur yalıtımda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
Bass'ı zemine koymaktansa yukarı bir yere koyup altına köpük veya tamponlayacak herhangi bir nesne koyun. Bu titreşimi alır. Ancak gürültü konusunda yalıtımdan başka bir şey yapamazsın. Mendebur Lemur'un kardeşi için dizdiği evde bir panel kullanmıştı. Sesi dışarı vermiyordu. Ancak yan komşular için geçerli bu. Alt kata nasıl bir çözüm bulunur bilemedim

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bass'ı zemine koymaktansa yukarı bir yere koyup altına köpük veya tamponlayacak herhangi bir nesne koyun. Bu titreşimi alır. Ancak gürültü konusunda yalıtımdan başka bir şey yapamazsın. Mendebur Lemur'un kardeşi için dizdiği evde bir panel kullanmıştı. Sesi dışarı vermiyordu. Ancak yan komşular için geçerli bu. Alt kata nasıl bir çözüm bulunur bilemedim
Bende aynı şeyi düşündüm. Ayaklarının altına denk gelecek şekilde köpük benzeri bir şey koymak dediğin gibi titreşimi yüksek oranda azaltır. Zeminle subwoofer ın arasında 1-2cm hava boşluğu olacağından büyük oranda etkisi olabilir diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,002
Üyeler
164,942
Son üye
Kaçan Messi
Top Bottom