Neler Yeni

Yardım 2.5" SATA 3 SSD Disk Satın aldım 7 yıllık laptopuma takabilir miyim?

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
Anime, Dizi, laptop, ekran kartı, işlemci, monitör.
Merhaba arkadaşlar indirimde

PNY CS900 SSD7CS900-240-PB 240GB 535/500MB/s 2.5" SATA 3 SSD Disk​

satın aldım. Laptopum 7 senelik ve içinde 1 adet 950gb HDD bulunmakta. Ayrıca cd room yuvası bulunmakta. Laptopu sökme vs. konularda pek bir deneyimim yok. Sorularım şunlar;
1-) HDD'yi çıkarmadan SSD yi cd room yerine takabilir miyim? Takabilirsem bu işlem ne kadar zor?
a) Evet ise Benim Windows'um satın aldığımda bilgisayarın içerisindeydi. Windows'umun orijinalliğini kaybetmeden nasıl SSD'ye Windows'u kurabilirim ve HDD'yi temizleyebilirim?
b)Hayır ise ikinci soruya geçebilirsiniz.
2-) SSD'yi cd room yerine takamazsam nasıl HDD yerine takabilirim? Bu işlem zor mudur? Son olarak benim benim Windows'um satın aldığımda bilgisayarın içerisindeydi. Windows'umun orijinalliğini kaybetmeden nasıl SSD'ye Windows'u kurabilirim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Eksik olan bilgiler varsa nasıl ulaşacağımı söylediğiniz taktirde sizle seve seve paylaşırım.

salih2020

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
salih özet
Dostum YouTube videolu olarak anlatımlar var oradan bakabilirsin

tayanc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Tayanç Aktaş
Laptobunuzun özelliklerini paylaşırsanız yorum yapmamız daha kolay olur. 7 yıllık bilgisayara takmanız ne kadar mümkün emin değilim. Eskiden tamamen bağlı soket üretiyorlardı diye hatırlıyorum.

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptobunuzun özelliklerini paylaşırsanız yorum yapmamız daha kolay olur. 7 yıllık bilgisayara takmanız ne kadar mümkün emin değilim. Eskiden tamamen bağlı soket üretiyorlardı diye hatırlıyorum.
Özelliklerini paylaşayım hemen.
Dostum YouTube videolu olarak anlatımlar var oradan bakabilirsin
Yardımcı olacak ve kafamdaki soruları yanıtlayacak bir video bulamadım maalesef.

Ekler

• 11.png
    11.png
    23 KB · Hit: 67
  • 22.png
    22.png
    21.2 KB · Hit: 53
  • 33.png
    33.png
    20.8 KB · Hit: 54

salih2020

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
salih özet
Kanka CD rom yerine takmak için aparatı var onun onu almalısın hdd yerine çok kolay sadece 4 tane vida söküp takabilirsin şahsen benimkinde öyleydi hdd Çek vidaları söktükden sonra hdd kasasından ayır ssd tak aynı şekilde yerleştir gayet basit fakat orijinal Windows konusunda emin değilim o yüzden YouTube bak demiştim

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Orijinal Windows eski kaldığı yerden devam etsin diye HDD'yi SSD'ye klonlamalısınız (boyut küçüleceği için sadece bir bölümünü klonlayabilirsiniz). Samsungun çıkarttığı minitool partition wizard programı ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak önce bir aparat alıp CD room yerine SSD takmanız gerekecek.

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
Orijinal Windows eski kaldığı yerden devam etsin diye HDD'yi SSD'ye klonlamalısınız (boyut küçüleceği için sadece bir bölümünü klonlayabilirsiniz). Samsungun çıkarttığı minitool partition wizard programı ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak önce bir aparat alıp CD room yerine SSD takmanız gerekecek.
Teşekkürler o aparatı alırsam cd room yerine nasıl takabilirim donanımsal olarak pek bilgim yok. HDD'yi SSD'ye klonlama hakkında da en ufak bilgim yok sadece windowsu klonlayıp içindeki diğer verileri nasıl silebilirim?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Teşekkürler o aparatı alırsam cd room yerine nasıl takabilirim donanımsal olarak pek bilgim yok. HDD'yi SSD'ye klonlama hakkında da en ufak bilgim yok sadece windowsu klonlayıp içindeki diğer verileri nasıl silebilirim?
Verileri silmek en basiti, isterseniz yedek olarak tutabilirsiniz de. Örneğin 2 parçaya bölersiniz HDD'yi ve 2. kısma aktarmak istediğin veri varsa onları SSD'ye kopyalayıp sonra tekrar HDD'nin 2. bölümüne taşıyabilirsin. Sonra HDD'nin ilk bölümünü SSD'ye klonlarsınız. HDD'nin ilk bölümünü biçimlendirince 2. bölümüne bir şey olmaz.
Aparatla SSD takmak için rehber videolar var youtube üzerinden izleyin. SSD klonlama için de rehber videolar mevcut youtube'da.

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
Verileri silmek en basiti, isterseniz yedek olarak tutabilirsiniz de. Örneğin 2 parçaya bölersiniz HDD'yi ve 2. kısma aktarmak istediğin veri varsa onları SSD'ye kopyalayıp sonra tekrar HDD'nin 2. bölümüne taşıyabilirsin. Sonra HDD'nin ilk bölümünü SSD'ye klonlarsınız. HDD'nin ilk bölümünü biçimlendirince 2. bölümüne bir şey olmaz.
Aparatla SSD takmak için rehber videolar var youtube üzerinden izleyin. SSD klonlama için de rehber videolar mevcut youtube'da.
Ben sadece windowsu klonlamak istiyorum dediğim gibi. Windows'u klonlayıp içindeki her şeyi silmek istiyorum. Şimdi youtubedeki videolara bakacağım :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok karışık geliyor birinin çok detaylı anlatması lazım ve henüz öyle bir video bulamadım :(

Son düzenleme:

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
SSD Caddy 9.5 mi yoksa 12.7 mi almam lazım?

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,722
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
SSD Caddy 9.5 mi yoksa 12.7 mi almam lazım
Varsa bir cetvelle kalınlığını ölç oradan anlarsın. Bir de istersen temiz format da atabilirsin orijinal Windows diske bağlı değildir anakart değiştiğinde gider.

Xenfia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Emir Aksu
İlgilendiği Kategoriler
Varsa bir cetvelle kalınlığını ölç oradan anlarsın. Bir de istersen temiz format da atabilirsin orijinal Windows diske bağlı değildir anakart değiştiğinde gider.
CD room yerine SSD yi takarsam 500mbs hızlarını görebilir miyim? Bir de SSD'yi taktıktan sonra nasıl temiz kurulum yapabilirim?

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,722
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
CD room yerine SSD yi takarsam 500mbs hızlarını görebilir miyim? Bir de SSD'yi taktıktan sonra nasıl temiz kurulum yapabilirim?
O hızları alırsın da temiz kurulum yapabilirsin hiç merak etme. Sadece tek tavsiyem sana diskleri full sildikten sonra ssdyi takip format atman. Bazen efiyi(bootloader) tutup harddiske kuruyor. O da şunu sağlar eğer günün birinde o harddiski çıkarırsan bilgisayar açılmaz. O yüzden tavsiyem ilk önce sadece ssd takılı iken bi Windows yüklemen, işin bitince takarsın harddiski.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,051
Üyeler
163,425
Son üye
tuvaletdelen335
Top Bottom