2 adet 3090 ile Mining Sistem Kurulumu

Rehnisin

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba herkese !

Mininge karar vermiş biri olarak bir bütçe ayırdım. İnternette de baktım taksitle kartlar satılıyor (her ne kadar bi hayli pahalıya da olsa) giriyorum dedim bu işe (ve aranıza) 2 adet 3090 ile.

Bi hayli araştırdım aklıma takılan 2 soruyu sormak istiyorum: Anakart ne almalıyım ilerde 2 veya 3 tane daha 3090 eklemeyi hedefleyen biri olarak (Riser ların performans düşüklüğüne sebebiyet verdiğini okudum doğru mu yoksa ille coin anakartlardan mı almalıyım). Bir de 750 lik PSU 2 tane 3090 ı kurtarır mı?

Teşekkürler selamlar.

Merhaba herkese !

Mininge karar vermiş biri olarak bir bütçe ayırdım. İnternette de baktım taksitle kartlar satılıyor (her ne kadar bi hayli pahalıya da olsa) giriyorum dedim bu işe (ve aranıza) 2 adet 3090 ile.

Bi hayli araştırdım aklıma takılan 2 soruyu sormak istiyorum: Anakart ne almalıyım ilerde 2 veya 3 tane daha 3090 eklemeyi hedefleyen biri olarak (Riser ların performans düşüklüğüne sebebiyet verdiğini okudum doğru mu yoksa ille coin anakartlardan mı almalıyım). Bir de 750 lik PSU 2 tane 3090 ı kurtarır mı?

Teşekkürler selamlar.
3090 yerine 3080 öneririm, fiyata göre çok daha verimliler

Selamlar hocam, öncelikle 2 adet kart ile olmaz diyenleri ciddiye almamanı öneririm. Geçtiğimiz günlerde 3000tl ile yapılır mı diye sordum çok bilmiş abiler yok dediler. Lakin tek RX 580 ile arkadaşım yapıyor ufakta olsa geliri oluyor. Anakart olarak Abdullah Bey geçen gün hikayesinde 6-7 tane anakart paylaşmıştı. Instagram hesabından bir kontrol et hala duruyor mu yada sabitlemiş mi kendisinin önerilerini dikkate almanı tavsiye ederim.

Ek olarak: internet üzerinden çeşitli araştırmalar yaparak ekran kartlarının ne kadar güç tükettiğini ve ne kadar güç kaynağı gerekli olduğunu gösteren siteler var. https://www.bequiet.com/en/psucalculator gibi

Rtx 3080 bence de hem fiyat hem de verimlilik açısından sizin için daha iyi olabilir

750 watt yeter ama suan fiyatlar fazla yuksek 3090 dolar fiyati 1400$ yani max 13tl-15k olmasi gereken kart suan karaborsada 30k fiyati var ve o fiyata bile satilmis stok sifir. riskli bir yatirim olur eth duserse elinizde kalma ihtimali olur 11 ayda falan 30kyida cikarir belki ama eth duserse zarar edebilirsiniz mining bitince kimse bu kartlari 13kdan almaz max 7k-8k alir. erken baslasaydiniz 3080 13k-15k satilirken falan iyiydi suan pek onermem

Merhaba herkese !

Teşekkürler selamlar.
ucuza bulursan al 750 watt ayarlarını yaparsan yeteceğini düşünüyorum diğer sistem parçaları da önemli . anakart için ise donanın arşivi instagramda 6-7 ekran kartı girişli anakartları vardı onlardan biisini önerirrim hem ileride upgrade yapabilirsin . hayırlı olsun şimdiden

Geri