Neler Yeni

2 Adet Farklı Marka Ram vs Aynı Marka Ram

Pair

80+ Bronze
Selamlar, şu anda Gskill ve XPG olarak ddr4 3200mhz cl16 ram kullanmaktayım 2 farklı marka ve valorantta droplar vs. yaşıyorum (donuyor) sistem aşağıda. Sistemdeki 2 farklı marka rami 2 aynı marka yaptığımda (yani 2 gskill veya 2 xpg) fps drop yer miyim veya performansa etki eder mi aynı marka yapmam? Şu anda uyum sorunu var mıdır?

Sistem:
Asus Tuf Gaming B450M Plus II
16GB 2x8 DDR4 Ram 3200mhz (gskill / xpg)
R3 2200G
Kingston 240gb sata ssd.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,820
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Ram yüzünden olduğunu sanmıyorum açıkçası. Genel de bir sorun çıkarmıyor, farklı MHZ olsa bile sorun çıkma olasılığı çok düşük.
Drop sebebini başka kaynaklarda arayın, eğer çözemezseniz o zaman ram'e bakarsınız.

• Beğen
Reaksiyonlar: Pair

Pair

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram yüzünden olduğunu sanmıyorum açıkçası. Genel de bir sorun çıkarmıyor, farklı MHZ olsa bile sorun çıkma olasılığı çok düşük.
Drop sebebini başka kaynaklarda arayın, eğer çözemezseniz o zaman ram'e bakarsınız.
Dropların genel sorunu ne olabiliyor? Yani oyun kassa bir problem yok az fps alsam sorun değil fakat 130fps üzeri alıyorum ve sanki 0a inip geri çıkıyor, ısınma vs de bulunmuyor.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,820
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Dropların genel sorunu ne olabiliyor? Yani oyun kassa bir problem yok az fps alsam sorun değil fakat 130fps üzeri alıyorum ve sanki 0a inip geri çıkıyor, ısınma vs de bulunmuyor.
Virüs, yüksek sıcaklık, windows'dan da kaynaklı olabilir.

• Beğen

Pair

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Virüs, yüksek sıcaklık, windows'dan da kaynaklı olabilir.
Windows 10 da da aynı durumu yaşıyordum bir format atayım hemde win11e bakayım diye win11 e geçtim durum yine aynı, virüs olduğunu da düşünmüyorum ve sıcaklıklarda max 60ın üzerine çıkmıyor zorlasa en fazla 65. Yani battlefield 1 bile oynarken 60fps alabiliyorum valorant bf1den daha mı ağır bir oyun anlamıyorum cidden ya :D

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,820
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Windows 10 da da aynı durumu yaşıyordum bir format atayım hemde win11e bakayım diye win11 e geçtim durum yine aynı, virüs olduğunu da düşünmüyorum ve sıcaklıklarda max 60ın üzerine çıkmıyor zorlasa en fazla 65. Yani battlefield 1 bile oynarken 60fps alabiliyorum valorant bf1den daha mı ağır bir oyun anlamıyorum cidden ya :D
O zaman valorant ayarlarınızı değiştirmeyi deneyin.
Olmaz ise bir rami çıkartıp tek slot ram ile oynayın, eğer drop yemezseniz ram'den kaynaklıdır

• Beğen

Ozan022

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
İsmail kuyucu
benzer problemler yaşıyorum yeni ram alıp format atacam laptop a

Top Bottom