Neler Yeni

2 Aylık İşçi 16.000₺ Kredi [ FİXED ] ( garibanın yüzü gülmez )

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ev, araba yok ve birikmiş param yok. Ayda 70.000 TL'nin 4'te 1'ini kazanmıyorum. Ben serbest çalışıyorum da normal işçiler için sınır yok diye biliyorum ben.
Yasal sınır diye bir şey var. O kadar basit değil ben ayda 3k kazanıyorum banka bana tutup da 70k limit vermez. Banka da kendisini düşünür, der ki bu adam 3k kazanıyor 70k limit versem bu harcasa asgarisini bile ödeyemez ben zarar ederim der. Eminim geride mal varlığın vardır belki de hiçbirinden haberin yoktur sana da sürpriz olur bir araştır bakalım. BDDK'ya bakabilirsin.
IMG_20211103_013933.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Garanti Bankası

Sıra ile hepsini deniyicem 😌

Mal varlığı yok, şirket sahibi değilim. SSK sigorta şeysi ise evet bende o var

Hangisinde faiz yok, veya en az
Maaşın kaç ?

BIearr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
docThor
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Moda, Müzik,
Steam
https://steamcommunity.com/id/docThor_/
Discord
docThor#9216
Akbank'ı eklemeyi unutmuşum oraya. Limit olarak TEB, Garanti ve Yapı Kredi cömert davranıyor genelde.

Değişiyor ama genelde çok farketmiyor. Ben alışveriş yaparken faizlerine göre değil hangisinin hesap kesim tarihi en geç diye bakarak alıyorum genelde yüklü bir harcamaysa çünkü bazen ilk taksit 15-20 gün geç geliyor.
Hesap kesim tarihi ne işe yarar inanın bilmiyorum

Yasal sınır diye bir şey var. O kadar basit değil ben ayda 3k kazanıyorum banka bana tutup da 70k limit vermez. Banka da kendisini düşünür, der ki bu adam 3k kazanıyor 70k limit versem bu harcasa asgarisini bile ödeyemez ben zarar ederim der. Eminim geride mal varlığın vardır belki de hiçbirinden haberin yoktur sana da sürpriz olur bir araştır bakalım. BDDK'ya bakabilirsin.
Alıntıyı görüntüle

Maaşın kaç ?
Asgari ücret : 2.718,90 ₺

100 ₺ emekli olana kadar birikim yapılıyormuş 100 ₺ ondan kesiyo

Son düzenleme:

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hesap kesim tarihi ne işe yarar inanın bilmiyorum

Asgari ücret : 2.718,90 ₺

100 ₺ emekli olana kadar birikim yapılıyormuş 100 ₺ ondan kesiyo
O para kesmesini durdurabilir ve kesintini geri alabilirsin. Limit olayına gelirsek sana en fazla 11,5k limit verirler.

Yiğit KAMURAY

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aylık yaklaşık 14-15K civarı kazanıyorum. En yüksek limite sahip kartım 70.300 TL. Diğerlerinde 30-40K TL civarlarında.

BIearr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
docThor
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Moda, Müzik,
Steam
Discord
docThor#9216
O para kesmesini durdurabilir ve kesintini geri alabilirsin. Limit olayına gelirsek sana en fazla 11,5k limit verirler.
Biriksin zararı yok, :/ 11.500 :( iki bankadan yapsam? 11.500 birinden 5000 birinden? Olmaz mı

Aylık yaklaşık 14-15K civarı kazanıyorum. En yüksek limite sahip kartım 70.300 TL. Diğerlerinde 30-40K TL civarlarında.
Sen ne işinde çalışıyon?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Biriksin zararı yok, :/ 11.500 :( iki bankadan yapsam? 11.500 birinden 5000 birinden? Olmaz mı

Sen ne işinde çalışıyon?
Mümkün değil müşteri limitini aşmış olursun.

Yiğit KAMURAY

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

BIearr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
docThor
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Moda, Müzik,
Steam
Discord
docThor#9216

Yiğit KAMURAY

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
:( Garibanın yüzü güler mi be

Edit yani , Rabbim kolaylık versin
Yapacak bir şey yok. Aslında bu iyi bir şey. Şimdi sen asgari ücret ile çalışıyorsun banka sana 16k kart verse sen hepsini harcasan bak özel sektördesin bende özel sektördeyim yarın ne olacağımız belli değil ya işsiz kalırsan ? Ödemede zorluk çekmenden çok daha iyidir. Sonra avukatıdır icrasıdır uğraşır durursun ben çok dosya kapattım zamanında. Hesap kesim tarihini özetlemem gerekirse kredi kartının ay dönümüdür. O tarih gelir ve borcunu 10 gün içinde banka sana öde der. Hepsini ödeyemesen de %40'lık kısmı ödemek zorundasın der.

0xLa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Hazer Devran
Maalesef şahıs şirketim olmasına rağmen ben bile o limitlere ulaşamadım henüz kredi bile çekemiyorm sen düşün yani fakat önereceğim şey kredi raporu çıkar ve puanına bak ona göre ödemelerini düzenli yap günü gününe yap taksitlerin varsa düzenli öde hiç bir şeyi sona bırakma yoksa banka o ödemeler düzene girene kadar seni çok bekletir.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
2 aylık işçiysen büyük ihtimalle açmazlar.maaşın belli katı kadar kredi kartı mevzusundan ziyade asıl mesele kredi notun. 2 aydır çalışıyormuşsun oyun için 16 binlik borca sokma kendini. işten ayrılırsın,vakalar artar çalıştığın yer kapanır bir sürü şey olabilir.aldığın maaşa göre açıkça söyleyeyim istediğin pc fazla.maaşına göre bir şey bak.

BIearr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
docThor
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Moda, Müzik,
Steam
Discord
docThor#9216
2 aylık işçiysen büyük ihtimalle açmazlar.maaşın belli katı kadar kredi kartı mevzusundan ziyade asıl mesele kredi notun. 2 aydır çalışıyormuşsun oyun için 16 binlik borca sokma kendini. işten ayrılırsın,vakalar artar çalıştığın yer kapanır bir sürü şey olabilir.aldığın maaşa göre açıkça söyleyeyim istediğin pc fazla.maaşına göre bir şey bak.
Gerçekler acı 🥺😞

Yapacak bir şey yok. Aslında bu iyi bir şey. Şimdi sen asgari ücret ile çalışıyorsun banka sana 16k kart verse sen hepsini harcasan bak özel sektördesin bende özel sektördeyim yarın ne olacağımız belli değil ya işsiz kalırsan ? Ödemede zorluk çekmenden çok daha iyidir. Sonra avukatıdır icrasıdır uğraşır durursun ben çok dosya kapattım zamanında. Hesap kesim tarihini özetlemem gerekirse kredi kartının ay dönümüdür. O tarih gelir ve borcunu 10 gün içinde banka sana öde der. Hepsini ödeyemesen de %40'lık kısmı ödemek zorundasın der.
Yani , olmaz ne kredi verirler ne taksit imkanı, ben kredi kartı alıp taksit ile ödemeyi düşünüyordum :(

Top Bottom