Neler Yeni

2. El Bilgisayar Ticareti Yapmak

Chapin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,085
İsim
.
Merhaba arkadaşlar, şu an 17 yaşındayım ve bilgisayar parçalarını tek tek alarak sistem haline getirip satıyorum. Tabii ki bu parçalar geldiğinde termal macun değişimi, fan temizliği, ağır stres testleri yapıyorum ve parçaları sıfıra yakın bir hale getiriyorum. Ben 13 yaşından beri bu işe meraklıyım artık çoğu parça, arıza ve bunun gibi konular hakkında bir çok tecrübeye sahibim. Daha öncesinde hiç bir müşteriyi mağdur etmedim, ürün alırken de Param Güvendeyi tercih ediyorum ve ürün geldiği gibi test edip onay veriyorum. Ürünleri aldığım fiyatlar gerçekten uygun fiyatlar ve piyasayı gayet iyi biliyorum fakat ürün satarken bir çok sorun yaşıyorum. Örneğin; Şu an elimde R5 3600+RX 5600 XT+ 16GB RAM+B450+512 GB M.2 SSD+FSP 500W PSU olan bir sistem var, bu sistemde kasa ve M.2 SSD sıfır açıkçası gayet güzel bir sistem ve bunu 10.500'e satıyorum fakat 1 aydır elimde, soran yazan oluyor ama bir türlü satamıyorum. Kurumsal firmalara bakıyorum benim sattığım sisteme eşdeğer bir sistemi 17-18K'ya satıyorlar ama ben bu işten hakkım olanı alamıyorum hiç bir zaman. Satış konusunda müşteri bulsam şu an belki çok güzel yerlere gelirdim, insanları mağdur etmiyorum, beni burada "Sen 2. El parça alıyorsun, piyasaya zarar veriyorsun" diye eleştirmeyin . Bu işi yapma sebebim hoşuma gitmesi ve bir nebze aile ekonomisine destek olmak. İlanları genelde sadece Sahibindene koyuyorum.

Bu konuyu açma sebebim benim gibi bu işi yapan arkadaşlarla bir topluluk kurmak ve sizden satış konusunda tavsiyeler almak, bilgisayarcılar, kurumsal firmalar ve bunun gibi yerler sürekli zenginleşirken ben olduğum yerde sayıyorum, bu durum gerçekten psikolojimi bozdu, neden bu ülkede işimi doğru yapsam bile istediğim yerlere gelemiyorum? Neden önüm açılmıyor? Sizden ricam bana bu konuda tavsiyeler verin, değerli tavsiyelerinize her zaman açığım. Bir genç kardeşiniz olarak tavsiyeleriniz benim için gerçekten çok önemli.

Ysuflix

80+ Gold
instada yusufpisi diye bi hesap var onun gibi yapabilirsin. instada bu piyasa çok hızlı. 15-20K sermayem olsa bende yapıcam böyle bi iş 1-2 sistemle başlayarak

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
instada yusufpisi diye bi hesap var onun gibi yapabilirsin. instada bu piyasa çok hızlı. 15-20K sermayem olsa bende yapıcam böyle bi iş 1-2 sistemle başlayarak
Dediğine katılıyorum instagramda bu işi yapıyorlar genelde

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
AMD ekran kartlı sistemler ikinci el de pek sevilmiyor ve yazdığın rakam çok zaten o yüzden de alıcı bulamıyor olabilirsin paylaştığın görseller,açıklamaların,ana başlığın vs gibi dikkat çekici unsurlar da var herşeyi dikkate alarak satış yapabilirsin tek bir yerden değil birkaç yerden satış aç

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
@Chapin İstanbul dışında oturuyordun sanırım o yüzden elden almak isteyen kitle alamıyor onunda etkisi var senin yapman gereken instagramda falan güven sağlamak kendini güvenilir bir satıcı profiline sokman lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
ali demir
2 aydır 7500f 4070ti 32gb pc yi 40k ya koydum alan yok 13400f 4060 32gb 20k ya koydum alan yok ve bunlar sıfır bilgisayarlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Osman araç
Bro önce alıcı bulup onun isteklerine göre parca alıp dizsen daha iyi olmaz mi ve bu yaptıklarını da videoya alıp youtubede paylaşabilirsiniz yada instagramda bir bakarsın tutar

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
537
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
2. El olarak satacaksanız garantisi olsa bile en az %30 indirimli satmanız lazım ki 2. El olarak almanın mantığı olsun. Bende parça satarken zorlanıyorum ama bu politika ile elimde ürün kalmıyor genellikle. Şuan anakart ram falan satıyorum mesela, çok yazan var illa ki istediğim fiyattan satacağım, çünkü piyasaya göre gayet uygun bir satış fiyatım var. Millet paraya ihtiyacım olduğunu sanıp daha aşağıda teklif yapıyor, aklınca fırsatçılık yapacaklar. Zaten yılbaşına kadar alan eden olmazsa fiyatları yukarı çekeceğim sonra neden almadıklarını düşünsünler :)

xNoCRY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Tolga Bahçeci
Letgo'yu tavsiye ederim ne koyduysam sattım bazen 2 günde, bazen 2 haftada, elden almak istiyorlar aynı şehirde yaşayanlar. 10400f/1650super/16gb/256m2/h410m/500w pazarlıksız 8500tlye sattım 1 ay önce, adam geldi tüm testleri kendi yaptı öyle aldı pc 2 yıllıktı.

Aykut D.

80+ Gold
Doğuda hazır pc satmak daha kolay çünki pc'den anlayan yok çoğu tütünden zengin 10k adama koymuyor kolay satılıyor ondan dolayı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doğuda hazır pc satmak daha kolay çünki pc'den anlayan yok çoğu tütünden zengin 10k adama koymuyor kolay satılıyor ondan dolayı.
200tl ye h81 anakart almıştık arkadaşım için.

Vede hayat doğuda ucuz insanların alım gücü daha yüksek .

gallax420

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Eray
Param güvende ile seçtiğimde açıklamaya elden şu kadar şu kadar veririm yazdığımda millet dönüyordu hep o yüzden hep öyle yapıyorum artık
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir şey ucuza koysamda bakan olmuyordu facebook grupları çok işe yarıyor ama haberiniz olsun çok dönen oluyor en azından

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,931
Üyeler
163,412
Son üye
achaw.exe
Top Bottom