2.el bu laptop alınır mı?

Temize ikinci el leptop alınır ama 13-14 nesik intel işlemcili laptop almazdım. Rakibine göre daha düşük kalıyordu. ve işlemci kaynaklı mavi ekran hatası veriyor diye haberler vardı.
Tamam ozaman ryzen olanlara yönelicem teşşekür ederim

Yanlış bilgilendirme yapmayın. Ben 8. Ve 11. nesil işlemcili laptop kullandım. Şuan Asus Rog Strix Scar 2023 laptopumda 13.nesil i9 işlemci var. Şimdiye kadar en ufak problem yaşamadım. Hatta şuanki 13. nesil laptop işlemcisi masaüstü işlemcileri kadar güçlü. AMD kötüdür demiyorum tabii ki. Ben de olsam en kötü 13. Nesil ve 4070 li laptop bakardım. Ekranın da kaliteli olması önemli. 2k ve sRGB %99 IPS 120 hz ekranın altına da düşmeyin.

Victus 16 serileri islemci kod ilişkisi

S0 olanlar Amd 7xx0hs islemcililer
R0 olanlar İntel 1xx00h islemcililer
S1 olanlar Amd 8xx0hs islemcililer
R1 olanlar İntel 14x00hx islemcililer

Genel anlamda guzel cihazdir çok da satmıştır ancak bu serilerinde hall sensor sorunuyla karsilasilmistir.
Bu sensor kapagin kapandigini bildirir. Bu sayede kapak kapaliyken ekran isigi söner ve klavye çalişmaz. Sensör bozulunca cihazlar normal calisirken bile ekran gidip gelmesiyle karşılaşır.

Hp tarafinda daha once omen wf serilerinde de görülmüştür. Ancak omenlarda sensörün kablosunum çekilmesi ile tamamen normale dönmesi durumu victuslar için söz konusu degildir. Victuslarda sensör çekildiğinde makine kendini 45watt civarina limitleyip ayrica yuksek sicaklarda calismaya başlar. Bu kabul edilemez.
Bu sorunu yasiyorsaniz güç planlarindan ekran kapatilinca yapilacaklari "hiçbir şey yapma" moduna alıp harici monitörle sifir sorun sıfır mobilite takilabilirisiniz.

www.sikayetvar.com

HP Victus Şikayetleri - Şikayetvar

HP Victus şikayetleri için tıklayın! HP yorumları ve HP Victus şikayetleri sikayetvar.com'da!
www.sikayetvar.com
www.sikayetvar.com

Çözüm: HP Victus 16 hall sensör çalışmaması

HP'nin Victus 16 s0xxxnt yani AMD 7000 serisi işlemcilere sahip modellerinde hall sensörü sorunu tespit edildi. Nedir bu hall sensörü diye soracaklarınız için şöyle açıklayayım. Laptopun kapağı kapatıldığında laptopu uyku moduna alan sensörün is midir? Bu parçanın ısıya daha dayanıksız halini...
www.technopat.net

S1 ve R1 serisinde henüz gorulmedi.(İkinci el cihazin sorununu referans kabul edip genelleyemem)

Geri