Neler Yeni

2. el ekran kartı alırken ne yapılması gerekli?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,640
İsim
Hacı
Hocam 200 mhz nedir ki ? :) +750 verip kullandım tık demedi. bence siz biraz abarttınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Core clock yazılmış onu farketmedim memory için yazıldı sandım :)-
Bende overclock yapıyorum ama başkasının kartına bu işlemi yapması hoş olmaz.
Bi sıkıntı çıkarsa al başına belayı.

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
mehmet alp kütük

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,640
İsim
Hacı
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
Memory neyse de Core için +200 MHz çoğu kartı çökertir zaten bunu niye yapıyor ki?
Her kart için +200 önerebileceğim bir şey değil zaten +200ü yalnızda 2 3 dakika için yapacak. Özellikle amd tarafında core ve memory clock kısılarak wattman hataları gizlenebiliyor. veya kart daha fazla yüke maruz kaldığı zaman sistemi kapatma/siyah ekran gibi sıkıntılar çıkarabiliyor. Misal r7 370 ekran kartını 100 mhz kısınca sorunsuz çalışıyor fakat orijinal ayarlarına getirince kartı kullanamamaya başlıyorsunuz. Aynı şekilde kart normalde çalışırken 50 mhz fazla frekans verildiğinde bile çalışmayı durdurabiliyor. Küçük ihtimaller ve başa geldiği zaman cidden sorunun neyden kaynaklandığını bulmak çok zor olabiliyor. bahsettiğim şeyin bir adı vardı fakat şuan hatırlayamadım ya

G
Hocam rx 6750xt Yükteykey 67 70 derece arası gezinmesi normalmi
Gayet normal o kart için. 250w tdp çeken bir karta göre çok iyi. R9 270 vardı bende nam-ı değer soba diyorduk kendisine. full yükte 105 derece ısınıyordu yeni macun ve %100 fan hızıyla :D

2 dakikalık bir kullanımda sıkıntı çıkaracaksa zaten almaması gerek o kartı yapma amacımız o :D

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
o satıcı ile arasında anlaşmasına bağlı. Tabi ki satıcı kabul ederse yapmalı. Memory clock ta çok sorun olacağını sanmam. Bugüne kadar 100 den fazla ekran kartına oc yaptım. Oc sebebiyle bozulan kart görmedim. Ayarında yapılırsa bir sorun olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
Hayatımda tek bir kartı oc ile yaktım o da HD 3850 512 mb idi sanırım. Core clocku 2 katı civarına çıkarmıştım performansı baya iyiydi. 5 Dakika boyunca

o satıcı ile arasında anlaşmasına bağlı. Tabi ki satıcı kabul ederse yapmalı. Memory clock ta çok sorun olacağını sanmam. Bugüne kadar 100 den fazla ekran kartına oc yaptım. Oc sebebiyle bozulan kart görmedim. Ayarında yapılırsa bir sorun olmaz
Dediğim gibi burada amaç kartı test etmek sonuçta. ben kimseye gidipte +200 core ve memory clock arttırıp öyle kullanın demedim ki. +200 yükseltip sistemi stabil kullanıp kullanamayacağına bakacak sadece. Çünkü dediğim olay mhzleri arttırıp yüke sokup uzun süre kullanımda olmuyor. Direk mhzi uygulaya bastıktan sonra olan bir olay. Belki yeni serilerde çözülmüşte olabilir ama özellikle gtx 5xx 6xx 4xx ve r7 ile r9 serilerinde olan bir problemdi bu.

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Hayatımda tek bir kartı oc ile yaktım o da HD 3850 512 mb idi sanırım. Core clocku 2 katı civarına çıkarmıştım performansı baya iyiydi. 5 Dakika boyunca

Dediğim gibi burada amaç kartı test etmek sonuçta. ben kimseye gidipte +200 core ve memory clock arttırıp öyle kullanın demedim ki. +200 yükseltip sistemi stabil kullanıp kullanamayacağına bakacak sadece. Çünkü dediğim olay mhzleri arttırıp yüke sokup uzun süre kullanımda olmuyor. Direk mhzi uygulaya bastıktan sonra olan bir olay. Belki yeni serilerde çözülmüşte olabilir ama özellikle gtx 5xx 6xx 4xx ve r7 ile r9 serilerinde olan bir problemdi bu.
Evet hocam dediğiniz olayı anladım katılıyorum size zaten. Ama benim arkadaşa tavsiyem önce reballing durumu var mı ? kart daha önce herhangi bir sebepten tamir görmüş mü ona bakmak lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
Evet hocam dediğiniz olayı anladım katılıyorum size zaten. Ama benim arkadaşa tavsiyem önce reballing durumu var mı ? kart daha önce herhangi bir sebepten tamir görmüş mü ona bakmak lazım.
Valla açıkçası temiz bir şekilde yapılmışsa onu anlamak çok zor ya işin üzücü kısmı bu.

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Valla açıkçası temiz bir şekilde yapılmışsa onu anlamak çok zor ya işin üzücü kısmı bu.
O yüzden sökülmüş kart almıyorum. Vidalardan mutlaka kendini ele veriyor. Termal macun için dahi sökülmüşse güvendiğim bir satıcı değilse almam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,169
İsim
Murat Orhan
O yüzden sökülmüş kart almıyorum. Vidalardan mutlaka kendini ele veriyor. Termal macun için dahi sökülmüşse güvendiğim bir satıcı değilse almam.
Evet o sorun var işte ama yapacak bişey yok zorunda kalınca alıyor insan

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Furmark + Oyun testi.

Overclok yapsın demek?? Hemde bi anda +200MHz yok daha neler.
+200 çokmu?:D

1660090191661.png

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,640
İsim
Hacı
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri