2. El Ekran Kartı Öneriniz Varmı 10-13K Arası?

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar merhaba şu an kullandığım sistem bu. Bütçe 10-13K ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorum 2. el hangi kartları önerirsiniz?

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
  • Anakart: A320.
  • RAM: 16 GB.
  • Ekran kartı: AMD Radeon RX 6600.
  • Depolama: 1 TB SSD.
  • Güç kaynağı: 500W PSU.

sene olmuş 2026 Intel artık yeni değil bu piyasada kendini ispatlamış bir dev olma yolunda ilerliyor. İkinci elin riskine girmek ve fahiş fiyatlara almak yerine güncel teknolojili ve sıfır bir kart almak daha iyi b580 şu an f/p kralı. artık intel yeni çıkan oyunlara özel direk sürücü yayınlıyor zaten siz 2 yıl önceki driverlar daki problemlerden bahsediyorsunuz ama şu an böyle sorunlar yok.

İntel kartı alma o işlemci ile kullanamazsın saçma şekilde darboğaz atıyor. 4060 en iyi seçenek.

İntel kartı alma o işlemci ile kullanamazsın saçma şekilde darboğaz atıyor. 4060 en iyi seçenek.
Sırf işlemci geride kalmasın diye daha kötü ekran kartı almak nasıl en iyi seçenek oluyor. İleride işlemci anakart değişse bile b580 elde tutulabilir bir pozisyona sahip olacak. Darboğazi yanlış anlamışsın hocam.

Arkadaşlar merhaba şu an kullandığım sistem bu. Bütçe 10-13K ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorum 2. el hangi kartları önerirsiniz?

13ün üstüne çok az daha koyup 2.el 9060xt 16 gb alınabilir eğer yeni teknoloji istiyorsan
hayır çıkamam diyorsan o fiyatlarda 9.5 10a 6700xt 10.5a 3070 12.5 13e 6800xt var ama bu kartların hiçbirini o 500w destekleyeceğini düşünmüyorum ve o ryzen 5 5500de yeterli olmayabilir

bence ssd ve ram dışında herşeyi satıp sıfırdan kurun sistemi

Sırf işlemci geride kalmasın diye daha kötü ekran kartı almak nasıl en iyi seçenek oluyor. İleride işlemci anakart değişse bile b580 elde tutulabilir bir pozisyona sahip olacak. Darboğazi yanlış anlamışsın hocam.
Bu ekran kartı ilk çıktığı zamanlar tam performansını 7800x3d gibi işlemcilerle veriyordu, 7500f bile darboğaz yapıyordu. Yani 5500 ile kullanıp 100fps alabilecekken 60 65 alacağına nvidia olsun 75fps alsın. Ha şuan düzeltmişlerdir veya ne seviyede düzelttiler bilmiyorum. Ama burdaki herkesin bütçesi kısıtlı parasınıda verip herhangi bir firmanın deneme tahtası gibi olmaya veya güncelleme gelecekmi, bu oyunda sıkıntı yaratacak mı gibi düşünmeyede gerek yok stabil olsun kafa rahat olsun en azından benim düşüncem böyle.

Bu ekran kartı ilk çıktığı zamanlar tam performansını 7800x3d gibi işlemcilerle veriyordu, 7500f bile darboğaz yapıyordu. Yani 5500 ile kullanıp 100fps alabilecekken 60 65 alacağına nvidia olsun 75fps alsın. Ha şuan düzeltmişlerdir veya ne seviyede düzelttiler bilmiyorum. Ama burdaki herkesin bütçesi kısıtlı parasınıda verip herhangi bir firmanın deneme tahtası gibi olmaya veya güncelleme gelecekmi, bu oyunda sıkıntı yaratacak mı gibi düşünmeyede gerek yok stabil olsun kafa rahat olsun en azından benim düşüncem böyle.
hocam intel battlemage serisi ile işlemci yükü sorununu çözdü daha önce dediğim gibi eski meselelerden dolayı kartı çürütmek yanlış vram olarak ilerde sıkıntı yapmayacak ve ayrıca sistemi komple değiştirmesi lazım ekran kartı ileriye dönük olucak driver problemi de kalmadı.

Ve ayrıca alternatif olarak arkadaşların da önerdiği kartları ikinci el olarak bakabilir aksi takdirde mantıksız bir yatırım olucak.

6700xt 6750xt ikisi çok farklı değil 6800 6800xt 3070 3070ti 4060 ya da sıfır b580

Geri