2. el ipad almayı düşünüyorum

Enes92

80+
Reaksiyon skoru
0
apple tüm ürünlere zam getirdikten sonra 2. elden bakayım dedim. sahibindende sıfır kapalı kutu uyguna satılan ipad ilanları gördüm. sorduklarımdan birisi faturasının apple trden online faturalı olduğunu söyledi. bunlar güvenilir mi, online fatura sıkıntı çıkarır mı, faturada veya tabletin kutusunda kontrol etmem gereken bir şey var mı? ilk kez apple ürünü alacağım için prosedür nasıl işler bilmiyorum. tabletin bi sıkıntısı olsa direkt apple mağazasına gitsem fatura başkasının adına dahi olsa sorgulamadan hallederler mi? aynı fiyata hem tablet hem kalem almak varken gidip appledan sadece tablet almak istemiyorum ve zam taze olduğu için enayi hissiyatı var üzerimde şu an. almak mantıklı mı sizce? çok soru sordum biliyorum ama bildiğiniz kadarıyla az çok yardımcı olursanız sevinirim.

apple tüm ürünlere zam getirdikten sonra 2. elden bakayım dedim. sahibindende sıfır kapalı kutu uyguna satılan ipad ilanları gördüm. sorduklarımdan birisi faturasının apple trden online faturalı olduğunu söyledi. bunlar güvenilir mi, online fatura sıkıntı çıkarır mı, faturada veya tabletin kutusunda kontrol etmem gereken bir şey var mı? ilk kez apple ürünü alacağım için prosedür nasıl işler bilmiyorum. tabletin bi sıkıntısı olsa direkt apple mağazasına gitsem fatura başkasının adına dahi olsa sorgulamadan hallederler mi? aynı fiyata hem tablet hem kalem almak varken gidip appledan sadece tablet almak istemiyorum ve zam taze olduğu için enayi hissiyatı var üzerimde şu an. almak mantıklı mı sizce? çok soru sordum biliyorum ama bildiğiniz kadarıyla az çok yardımcı olursanız sevinirim.
Apple kendi deneyimime göre fişe pek bakmıyor cihazın içinde kendi garanti bilgileri ne zaman biteceği vs var ona göre işlem yapıyorlar. Cihazın size ait olduğunu teyit etmek için cihaza kayıtlı Apple kimliğini bilmeniz gerekiyor bir de. Başka prosedür yok. Yurtdışı cihazlara da kesinlikle parayla bile bakmıyorlar onu da ekleyim.

İkinci el fiyat farkı çoksa düşünülür ama atıyorum 18 bin yerine 16 bin olsun diye de ikinci el almam mesela ben, 2 bini verir sıfır alırım hem taksit imkanı olur hem ilk sahibi olurum.

normalde pt den 15kya alacagim gün bi anda zam getirdiler 18k oldu o an çok koydu. egitim indirimi 21inde bitiyor diye fiyat artisi olma ihtimalini dusunmuyordum ona ragmen zammı çaktılar 1 gün farkla ayni fiyata orijinal kalemle beraber alacakken simdi sadece tableti almak enayi gibi hissettirdiginden inat yapip 2. elden bakayim dedim de dogru diyosunuz hocam 2,3k farka kendi uzerime yaptirsam mantikli taksitle de beraber enflasyonla falan fark azalır. ama tableti 1 yildan az elimde bulundurmayı planlıyorum. derslerim için 1 sene beni idare edecek bisey ariyorum. okul acilma donemine denk geldigim için ozelliklerine gore tabletler cok pahaliya satılıyor. eğer ipadden memnun kalirsam apple ürünleri fiyatini da korudugu için seneye satip air alma düşüncem de var. yaz başı fiyatlar şu ana gore baya dusuk oluyor.

Geri