Ben mimari render programlarını kullanmak için bir sistem toplamak istiyordum ama ilanlar arasında kayboldum sıfır ve 2.el ürünler arasında 200-300₺ gibi komik rakam farkları var. 30-35bin ₺ gibi bir bütçem var. 3 gündür bakmadığım ilan kalmadı neredeyse. Genel olarak oyun üzerine yapılan sistemler var işlemcisi düşük kalıyor sürekli render sistemleri de aşırı pahalı oluyorlar. Direkt kasa bulup alsam rahat edeceğim karar veremiyorum çünkü.
Kafamda planladığım sistem bu şekilde:
Anakart: Colorfull Battle almayı düşünüyorum işlemcime uygun 4 ram girişli (SIFIR)
İşlemci: İntel İ7 14700K / Amd Ryzen 9 7900-7900X bakıyorum
Ram: Corsair Vengeance 16x2 5200Mhz Expo Ram
Kasa-Cpu-Sıvı Soğutucu: corsair 750w gold + rampage kasa + soğutucu buldum onu alacağım
Ekran Kartı: 2.el PALIT 3080 11bin₺'e buldum ama daha uygun fiyata 3070-3070ti alacağım sanırım bütçemi aşıyor birazcık
reis hiç ikinci el toplu sistemlerle beynini yorma herkes sıfırdan pahalıya satmayı ister. ekran kartını ikinci el al geriisni taksitle sıfır al.3080 11kya iyi alınabilir.amd 6800xt var max10kya bulursun daha iyi performans verir
nedense amd ekran kartları bana hiç güven vermiyor bir de NVIDIA'nın yapay zeka teknolojilerine daha çok güveniyorum galiba. AMD ekran kartları daha uygun fiyata yüksek VRAM'ler veriyor ama alasım gelmiyor. Önyargılıyım galiba
nedense amd ekran kartları bana hiç güven vermiyor bir de NVIDIA'nın yapay zeka teknolojilerine daha çok güveniyorum galiba. AMD ekran kartları daha uygun fiyata yüksek VRAM'ler veriyor ama alasım gelmiyor. Önyargılıyım galiba