Neler Yeni

2. el pc buldum ilerde geliştiricem

Peonta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rüzgar
Eski meski hocam adam Kıbrıs da. Kıbrıs daki bilgisayar fiyatları da Türkiye nin 2-2.5 katı kadar. Adamın idareten de olsa bir bilgisayar ihtiyacı var.
Şu zamanda eski de olsa 1050 bile iş görüyor ki 580 1050 den daha güçlü bir kart dediğin gibi 1060 ile neredeyse aynı güçte. İşini görür diye düşünüyorum ve 9K Kıbrıs şartlarında böyle bir bilgisayar için bana göre fazla değil.
teşekkür ederim aga doğru en az 2 kat daha fazla şuan elimde olan laptop beni idare edemiyor maalesef basit işleri birkaç oyunu kaldırıyor ama arkadaşlarla bende birşeyler oynamak istiyorum yani beni valoya falan çağırıyorlar gelemiyorum falan hem bende kendim çok oyun oynayan biriyim zaten ağır sistem isteyen oyunlardan daha çok konsolda sorunlu veya düzgün çalışmayan yada olmayan oyunları oynayacam ve en azından başlangıç için bulduğum en iyisi bu fiyatına bakarsak özellikle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarı detaylı inceleme imkanın var ise bir stres testine sok ekran kartı ve işlemci ne durumda onu iyice öğren aynı şekilde SSD lere de sağlık kontrolü yap işini görür bu bilgisayar. Sağlam ise bir sıkıntı yoksa alabilirsin.
yarın bakmaya gidicem bana bunlar için programlar önerirseniz usb ye atayım gidince atarım hepsini yaparım şimdilik cpu-z var 1600 ün hangi versiyonu olduğunu öğrenmek için

Bilgisayarı detaylı inceleme imkanın var ise bir stres testine sok ekran kartı ve işlemci ne durumda onu iyice öğren aynı şekilde SSD lere de sağlık kontrolü yap işini görür bu bilgisayar. Sağlam ise bir sıkıntı yoksa alabilirsin.
birde şeyi sorcam rx 580 in driver'ı ne durumda?

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,932
İsim
Orkun
teşekkür ederim aga doğru en az 2 kat daha fazla şuan elimde olan laptop beni idare edemiyor maalesef basit işleri birkaç oyunu kaldırıyor ama arkadaşlarla bende birşeyler oynamak istiyorum yani beni valoya falan çağırıyorlar gelemiyorum falan hem bende kendim çok oyun oynayan biriyim zaten ağır sistem isteyen oyunlardan daha çok konsolda sorunlu veya düzgün çalışmayan yada olmayan oyunları oynayacam ve en azından başlangıç için bulduğum en iyisi bu fiyatına bakarsak özellikle
Ben GTX 1050m 4GB bulunan laptopum ile neler neler oynuyordum. RX 580 benim karttan kat kat güçlü. Sana istediğin oyunu oynatır diye düşünüyorum. (Cyberpunk hariç sistem yakan bir oyun olarak tanınır kendisi/ 1050m 4GB ile 1280x720 çözünürlükte 40-45 FPS alarak bitirdim ama makine çok ısınıyordu)

yarın bakmaya gidicem bana bunlar için programlar önerirseniz usb ye atayım gidince atarım hepsini yaparım şimdilik cpu-z var 1600 ün hangi versiyonu olduğunu öğrenmek için
Disk sağlığı için CrystalDiskInfo ve okuma yazma testi için CrystalDiskMark kullanabilirsin.
Stres testi için olan programlar hatırımda değil ne yazık ki.
birde şeyi sorcam rx 580 in driver'ı ne durumda?
Hiçbir fikrim yok açıkçası, ayrı olarak konu açarsan bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olur.

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Arkadaşlar kör galiba, tipik da forumu ekran kartına bakıp sistem belirleyen tayfa yazık. 2tb sata ssd diyor, b450 tuf pro anakart diyor. İleride 5600 işlemci, 4060 tarzı da ekran kartı alır yoluna bakarsın bence. Pazarlık et 8-8.5 arasına alınabilir. Alınma sebebi ise ssd fiyatlarının pahalı olması. 2tb hdd değil ssd ise alınır, ileride öncd ekran kartı sonra işlemci alırsın oynadığın oyuna göre

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,932
İsim
Orkun
Arkadaşlar kör galiba, tipik da forumu ekran kartına bakıp sistem belirleyen tayfa yazık. 2tb sata ssd diyor, b450 tuf pro anakart diyor. İleride 5600 işlemci, 4060 tarzı da ekran kartı alır yoluna bakarsın bence. Pazarlık et 8-8.5 arasına alınabilir. Alınma sebebi ise ssd fiyatlarının pahalı olması. 2tb hdd değil ssd ise alınır, ileride öncd ekran kartı sonra işlemci alırsın oynadığın oyuna göre
Önce işlemci upgrade etmesi daha faydalı olur. Ekran kartını upgrade eder ise darboğaz yer. Ve Valorant tarzı oyunlar oynadığı için arkadaş ilk aşama olarak işlemciyi yükseltirse daha çok performans artışı olur.

Peonta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rüzgar
Önce işlemci upgrade etmesi daha faydalı olur. Ekran kartını upgrade eder ise darboğaz yer. Ve Valorant tarzı oyunlar oynadığı için arkadaş ilk aşama olarak işlemciyi yükseltirse daha çok performans artışı olur.
valoya sadece arkadaşlar çağırırsa girerim ya yoksa oynadığım oyunlar sistem yakan oyunlar değil dediğim gibi konsolda olmayan oyunlar önceliğim ve çoğu ya sevdiğim bir serinin oynamadığım oyunu yada sadece pcde diğerleriyle oynayabiliyim diye lol falan giriyorum dediğim gibi benim amacım ilerde upgrade etmek olduğu için en azından başlangıçta birazcık güçlü bir pc bulayım ki 2-3 upgrade de işim bitsin kafasındayım yoksa daha düşüğe bir pc alabilirim ama onu adam etmek için çok para harcamam gerekir parçalar .çok pahalı çünkü

Ben GTX 1050m 4GB bulunan laptopum ile neler neler oynuyordum. RX 580 benim karttan kat kat güçlü. Sana istediğin oyunu oynatır diye düşünüyorum. (Cyberpunk hariç sistem yakan bir oyun olarak tanınır kendisi/ 1050m 4GB ile 1280x720 çözünürlükte 40-45 FPS alarak bitirdim ama makine çok ısınıyordu)

Disk sağlığı için CrystalDiskInfo ve okuma yazma testi için CrystalDiskMark kullanabilirsin.

Hiçbir fikrim yok açıkçası, ayrı olarak konu açarsan bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olur.
birde bana hangi oranların iyi olduğunu da söyler misin?

masperv

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Muhammed
kardeşim bana yazdın galiba bu yazıyı ama bidahaki sefer kime laf ediyosan onu etiketle,herneyse kıbrısta fiyatların 2kat pahalı olduğunu bilmediğim için fiyat pahalı dedim. 2tb sata ssdnin ederi 2bin tl bile değil b450 tuf anakartlar 1k civarı şu sistemi trde 7k ya toplarsın zaten.

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
kıbrısta sahibinden yok ve her şey daha pahalı o yüzden öyle bir lüksüm yok

ve kıbrısın böyle şeylerine girdiğim zaman daha ucuz olduğunu görüyorum yani türkiye fiyatlarına göre karşılaştırmayın lütfen kıbrıstaki piyasaya göre iyi fiyatı ben bilgisayar beni götürür mü diye soruyorum
Ben senin demek istediğini anladım kral bendede ryzen 5 1600 ve gtx950 var 2 gb csgo, gta 5 felan ets 2 mp akıcı oynatabiliyor yani o sistemde bana kalırsa baya baya götürür, sen zaten kıbrıs piyasasına bakmışsın aşağı yukarı fiyatları biliyorsun burada o sistem 9k etmez ama dediğin gibiyse yani oranın piyasasına göre iyi bulduysan muadillerine nazaran bence işini görecektir.

Peonta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rüzgar

usta birde gpu stres testi yaparken bilgisayar falan bozulmaz dimi aldıktan sonra mı yapayım önce mi bozulursa bozdun falan diye sorun çıkartmasın

kardeşim bana yazdın galiba bu yazıyı ama bidahaki sefer kime laf ediyosan onu etiketle,herneyse kıbrısta fiyatların 2kat pahalı olduğunu bilmediğim için fiyat pahalı dedim. 2tb sata ssdnin ederi 2bin TL bile değil b450 tuf anakartlar 1k civarı şu sistemi trde 7k ya toplarsın zaten.
burda 2tb diskler 6k

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
usta birde gpu stres testi yaparken bilgisayar falan bozulmaz dimi aldıktan sonra mı yapayım önce mi bozulursa bozdun falan diye sorun çıkartmasın

burda 2tb diskler 6k
Adama furmark yani gpuyu test etmeden önce termal macun değişmişmi? değişmişse iyidir mining çıkmasımı ve tamir görmüşmü? eğer böyle bir tamir görmüşse almaya yanaşma test bile yapma eğer sıkıntı yoksada zaten ekran kartını 10-15 dk lık veya yarım saatlik bir teste sokacağını ve bununda amacının kartın stabil bir şekilde çalıştığını anlamak olduğunu anlatırsın zaten arıza yada tamir görmemişse 15 dk sonra testi sonlandırırsın zaten sıcaklıklar yükselir yükselir sabit bir rakamda kalır 65-70 gibi sonrada bitirirsin.
Ama sıcaklıklar 80-90lara gelirse direk kapatırsın program uyarı veriyor zaten.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,932
İsim
Orkun

burda 2tb diskler 6k
Stres testi ekran kartının veya işlemcinin yük altında performansını ne kadar stabil tuttuğunu ölçer. Yani %100 yük altındaki ekran kartı frekans düşürüyor mu ya da işlemci aynı şekilde gibi gibi. Bozulmalık bir şey olacağını pek sanmam ama uzun süre yapmaman lazım 20 30 dakika yapsan yeter diye düşünüyorum. Belki bu süre fazla bile olabilir stres testi için. 3 4 dakika yapsan yeterli olabilir.

Peonta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rüzgar
Adama furmark yani gpuyu test etmeden önce termal macun değişmişmi? değişmişse iyidir mining çıkmasımı ve tamir görmüşmü? eğer böyle bir tamir görmüşse almaya yanaşma test bile yapma eğer sıkıntı yoksada zaten ekran kartını 10-15 dk lık veya yarım saatlik bir teste sokacağını ve bununda amacının kartın stabil bir şekilde çalıştığını anlamak olduğunu anlatırsın zaten arıza yada tamir görmemişse 15 dk sonra testi sonlandırırsın zaten sıcaklıklar yükselir yükselir sabit bir rakamda kalır 65-70 gibi sonrada bitirirsin.
Ama sıcaklıklar 80-90lara gelirse direk kapatırsın program uyarı veriyor zaten.
tamam anladım birde furmarkı attım usb ye birde cpu için bi stres programı söyler misin bana?

Top Bottom