Çözüldü✓ 2 farklı model ram kullanmak sorun yaratır mı..?

JackieTR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
540
Merhaba arkadaşlar. Elimde 4 adet 8 gb ram var.

2x8 - G skill - CL16 - 3200mhz
2x8 - XPG - CL16 - 3200mhz

Voltaj değerleri de sanırsam aynı olması lazım. XPG vatan indirimin de almıştım 1 yıldır köşede duruyor hiç açıp denemedim.

Kısacası bu 4 ram 4x8 olarak anakarta takmam sorun yaratır mı..?

Voltaj değerleri de sanırsam aynı olması lazım. XPG vatan indirimin de almıştım 1 yıldır köşede duruyor hiç açıp denemedim.

valla biraz şans işi, ben epey tak çıkardım bizim laptoplarda gerek mhz gerek gb farklı olsun bir sıkıntı olmadı ddr4'te,
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

uyma olasılığı kesinlikle uymama olasılığından fazla ama

Uzun süre kullanırım dersen elindekileri (imkanın varsa) 2x16gb ramle takas et ama bence bu haliyle de gayet güzel çalışacaktır

valla biraz şans işi, ben epey tak çıkardım bizim laptoplarda gerek mhz gerek gb farklı olsun bir sıkıntı olmadı ddr4'te,
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

uyma olasılığı kesinlikle uymama olasılığından fazla ama
Uzun süre kullanırım dersen elindekileri (imkanın varsa) 2x16gb ramle takas et ama bence bu haliyle de gayet güzel çalışacaktır
2x16 yapsam da değişen pek bir şey olmayacak ama sistem dediğiniz gibi hepsini görmezse o zaman zorunlu. 2x16 çeviririm. 4x8 olarak olursa da benlik sorun yok sistem de sabit kalır. Zaten MHz CL oranları aynı. Tahmini olarak olacaktır. Yine de konu açıp sormak istedim 🙏

Geri