Neler Yeni

🔥İndirim 2 Metre 6'lı Termal Akım Korumalı Priz + 3-Usb Giriş Sepette 382TL

Akım koruması dediği şey termik sigorta, arabalarda kullanılan, otomatik olarak iletime geri geçen termik sigortalardan.

Çin malı, kablo çapı küçük ve kablo bağlantıları lehimle tutturulmuş ürünler. Bunları zamanında sahtekar servis elemanları Buzdolabı-çamaşır makinesi-kombi yanında satıyordu. Tabii hiç bir işe yaramıyor, çünkü aşırı gerilim koruması yok. Düzgün bir parafudr'ı (LN NL NE LE tip) sigorta kutusuna takmak çok daha etkili bir çözümdür.

Bina girişine de Tip1 Surge Arrestor
Sigorta kutusuna Tip 2 Surge Arrestor
Prizlerde de Tip 3 (Cihazların içinde entegre bir şekilde var zaten, ek priz almaya modern cihazlar için gerek yok)
Yıldırıma karşı yalnızca %20 şansla koruma sağlıyor.
Yani alıp takmasanız da olur, pek işe yarayan cihazlar değil. Sadece prize endüktif bir yük tak-çıkar yaparkaen anlık 400-500V dalgalanmalar oluşuyor, onlara karşı koruyor.
Topraklamalı viko olanlara güvenilir mi? hocam

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Ali Mert Okuducu
279tl 3 metre hama 6lı kablo. uzatma kablosundan biraz pahalı. Alman markası Çin üretimi.
40 tl kargo var imkanı olan mağazadan kargosuz alınabilir
amazon fiyatı 299 tl idi en son prime olana 20tl daha ucuza gelir. USB şartınız yok ise güzel bir alternatif olduğunu düşündüğümden paylaştım.

vatanda ki 2m lik olanın teknin verisi
Maks 375 Joules ( 3x125 J)

Toplam Akım Koruma 13.500A (4.500A x3)
iyi midir bu?

ReyJovick

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
rt
Akım koruma için en iyisi başta arkadaşın attığı röle ve UPS, ama bu altını çizerek söylüyorum "indirimli fiyatla" alabileceğin pirizler arasında en iyilerindendir.
1000w PSU 4090 2 monitör bağlı kullanıyorum.
Daha önce s-link aldım TV icin sigortayı attırdı. içini açtığımda tek parça seramik kapasitör bağlı olduğunu gördüm ve iade ettim daha pahalı olan ürünlerin içini açıp bakma fırsatım olmadı ön yargıyla konuşuyorum benim gözümde çok matah cihazlar değiller uzatma kablosu olarak kullanıyorum normal beyaz pirizler bile 200 civarı olmuş ve en az 3 tane iç kabloda yanma kabloda kopukluk kaynaklı çöp oldu o yüzden beyaz kablolar yerine markalı akım koruma adı altında kablosu malzemesi kaliteli ürünleri tercih ediyorum. Alayının Çin menşei olduğunu da unutmamakta fayda var.

2 tane daha sipariş ettim geldiğinde eskisinin içini açar bakarım unutmazsam buraya atarım.

Son düzenleme:

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Gökhan
Akım koruma için en iyisi başta arkadaşın attığı röle ve UPS, ama bu altını çizerek söylüyorum "indirimli fiyatla" alabileceğin pirizler arasında en iyilerindendir.
1000w PSU 4090 2 monitör bağlı kullanıyorum.
Daha önce s-link aldım TV icin sigortayı attırdı. içini açtığımda tek parça seramik kapasitör bağlı olduğunu gördüm ve iade ettim daha pahalı olan ürünlerin içini açıp bakma fırsatım olmadı ön yargıyla konuşuyorum benim gözümde çok matah cihazlar değiller uzatma kablosu olarak kullanıyorum normal beyaz pirizler bile 200 civarı olmuş ve en az 3 tane iç kabloda yanma kabloda kopukluk kaynaklı çöp oldu o yüzden beyaz kablolar yerine markalı akım koruma adı altında kablosu malzemesi kaliteli ürünleri tercih ediyorum. Alayının Çin menşei olduğunu da unutmamakta fayda var.

2 tane daha sipariş ettim geldiğinde eskisinin içini açar bakarım unutmazsam buraya atarım.
kaliteli bir psu alacağın röleden daha çok koruma sağlar ben buna inanıyorum. akım korumalı priz bakmak yerine düzgün bir psu edinmek lazım. evimde bir tane bile akım korumalı priz yok herhangi bir sıkıntı oluşmadı. bir tek şehir merkezinden uzak bir evde bilgisayarımı kullanırken yaşadım. klima açılırken kapanırken vs monitörüm gidip geliyordu muhtemelen içindeki powersupply pek kaliteli değil veya voltaj yükselip düşünce kendini kapatıp korumaya alıyordu

ReyJovick

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
rt
kaliteli bir psu alacağın röleden daha çok koruma sağlar ben buna inanıyorum. akım korumalı priz bakmak yerine düzgün bir psu edinmek lazım. evimde bir tane bile akım korumalı priz yok herhangi bir sıkıntı oluşmadı. bir tek şehir merkezinden uzak bir evde bilgisayarımı kullanırken yaşadım. klima açılırken kapanırken vs monitörüm gidip geliyordu muhtemelen içindeki powersupply pek kaliteli değil veya voltaj yükselip düşünce kendini kapatıp korumaya alıyordu
haklısınız fakat evde ki diğer aletleri de düşünmek gerek. o yüzden kıssasımı standart 3lü priz uzatması ve fiyatı üzerinden yaptım.
malesef 2 ay önce kurutucuya bağladığım uzatmanın kablosu yandı belki kaliteli olsaydı dayanacaktı belki daha kalitesiz olsa yangın çıkaracaktı. 3-5 fark verip yüksek akım çeken veya birden fazla fişin takılması gereken durumlara ufak 3-5 fiyat farkına bakmadan fiyat kalite performans dengesini kururak almak bence yararlı olacaktır.

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Gökhan
haklısınız fakat evde ki diğer aletleri de düşünmek gerek. o yüzden kıssasımı standart 3lü priz uzatması ve fiyatı üzerinden yaptım.
malesef 2 ay önce kurutucuya bağladığım uzatmanın kablosu yandı belki kaliteli olsaydı dayanacaktı belki daha kalitesiz olsa yangın çıkaracaktı. 3-5 fark verip yüksek akım çeken veya birden fazla fişin takılması gereken durumlara ufak 3-5 fiyat farkına bakmadan fiyat kalite performans dengesini kururak almak bence yararlı olacaktır.
hocam kettle ufo saç kurutma makinesi gibi yüksek güç tüketen aletleri direk prize takmak daha güvenli. uzatmanın kablo kalınlığını ve kaldırabildiği amperi bilip ona göre kullanman lazım. Bu durumda en güvenli prizlerden birisi ingiltere tipi fiş. Her fişte kaldırabildiği ampere göre sigorta içeriyor fazla yükte sigorta kendini feda ediyor, böylece yangının önüne geçmiş oluyorlar

1734875570557.png

Top Bottom