2 seçenek arasında kaldım

Cypher3

80+
Reaksiyon skoru
0
Elimdeki Low profile 1650'yi satıp üstüne yaklasik 600₺ koyup 1650 süper alabilirim
veya
Sadece 8GB 3200Mhz ram takviyesi yapabilirim

hangisi daha iyi?

sistemim
İ3 10100f
Lp 1650 gdd5
8gb 3200
H410M

bi 1660 superi kaldırır mı diye bak işlemcin biraz daha sabredip biriktirirsen 1660 s alırsın daha iyi olur ama işlemcin kaldırırmı ona bir bak önce

Elimdeki Low profile 1650'yi satıp üstüne yaklasik 600₺ koyup 1650 süper alabilirim
veya

hangisi daha iyi?

sistemim
İ3 10100f
Lp 1650 gdd5
8gb 3200
H410M
8 gb ram eklemen daha yararlı olur senin için.

16gb ram günümüzde şart gibi artık. Rami 2x8 dual channel yapmak ilk hedefin olmalı bana kalırsa, ondan sonra da istiyorsan ekran kartı takviyesi yaparsin

Yanlış Bilgilendirme
1650 den 1650 supere geçmek fps olarak çok ahım şahım bir şey katmaz. Rami dual yapmakta fpsi yükseltmez. Sadece sistemin daha kararlı çalışmasını sağlar. Uygulamalar daha akıcı olur bellek yönünden oluşabilecek sorunların önüne geçmiş olursun. 8 gb ram günümüzde yetersiz. Bu yüzden ram takviyesi yapmalısın önce. Ekran kartı yükseltmek istiyorsan da değecek bir modele yükseltmelisin.

1650 den 1650 supere geçmek fps olarak çok ahım şahım bir şey katmaz. Rami dual yapmakta fpsi yükseltmez. Sadece sistemin daha kararlı çalışmasını sağlar. Uygulamalar daha akıcı olur bellek yönünden oluşabilecek sorunların önüne geçmiş olursun. 8 gb ram günümüzde yetersiz. Bu yüzden ram takviyesi yapmalısın önce. Ekran kartı yükseltmek istiyorsan da değecek bir modele yükseltmelisin.
Aralarında %40lik falan bı fps farkı var. Neden katmasin? Dual kısmına gelirsek oyuna göre değişir. Misal 512mb ram yiyen oyunda tabi etki etmez aman aman ama 3-4gb ram yiyen sağlam oyunlara geldiğimizde hatri sayılır fps farkı olur.

Aralarında %40lik falan bı fps farkı var. Neden katmasin? Dual kısmına gelirsek oyuna göre değişir. Misal 512mb ram yiyen oyunda tabi etki etmez aman aman ama 3-4gb ram yiyen sağlam oyunlara geldiğimizde hatri sayılır fps farkı olur.
Bence max 15-20 fps için ekran kartını satıp tekrar aynı modelin super versiyonunu almak saçmalık olur. Ben uğrasmazdim. Ram olayıda bizzat denedim fps olarak bariz bir artış sağlamıyor. Fps için ekran kartı yükseltmesi daha mantıklı ama ram yükseltmek daha önemli. Akıcılık sağlar. Günümüzde oyunlardan hariç autocad, adobe cs vb. uygulamalar bile 16 gb ram istiyor. Ram yetersiz kalması durumunda yavaşlık hissediliyor. Ne kadar ram o kadar akıcılık ram takviyesi yaparak bellek kullanımı artırılırsa uygulama ve oyunlardaki sorunlar ortadan kalkar.

Bence max 15-20 fps için ekran kartını satıp tekrar aynı modelin super versiyonunu almak saçmalık olur. Ben uğrasmazdim. Ram olayıda bizzat denedim fps olarak bariz bir artış sağlamıyor. Fps için ekran kartı yükseltmesi daha mantıklı ama ram yükseltmek daha önemli. Akıcılık sağlar. Günümüzde oyunlardan hariç autocad, adobe cs vb. uygulamalar bile 16 gb ram istiyor. Ram yetersiz kalması durumunda yavaşlık hissediliyor. Ne kadar ram o kadar akıcılık ram takviyesi yaparak bellek kullanımı artırılırsa uygulama ve oyunlardaki sorunlar ortadan kalkar.
Ekran kartı konusunda katılıyorum. Ben de upgrade yapacaksam daha sağlam modellere yapardım
ram kısmına gelirsek evet oncelik olmalı usttede belirttiğim gibi ne olursa olsun 16 şart maalesef bu devirde 😃

veya

hangisi daha iyi?

sistemim
İ3 10100f
Lp 1650 gdd5
8gb 3200
H410M
Sistemine bence iki yükseltme de lazım. Ama illa birini seçeceksen RAM al çünkü yükseltmezsen ilerde başını ağrıtır. Ekran kartı yükseltmesi sadece oyun performansını arttırır.

1650'den 1650S'ye geçmek ahım şahım FPS farkı yaratmaz diyenler hangi kafayı yaşıyor bende istiyorum ya.

veya

hangisi daha iyi?

sistemim
İ3 10100f
Lp 1650 gdd5
8gb 3200
H410M
Ram alırsan sadece oyunlarda değil her işleminde farkı görürsün. Ekran kartı alırsan keşke ram alsaydım dersin bence.

1650'den 1650S'ye geçmek ahım şahım FPS farkı yaratmaz diyenler hangi kafayı yaşıyor bende istiyorum ya.
Tiner kafası Beşiktaşlıyım. Son yazdığımı okusan ne demek istediğimi anlardın. Daha detaylı açıkladım. 15-20 fps oyundan oyuna değişir. Sırf o fark için ekran kartını satıp 600 tl koyup aynı modelin super versiyonu nu almaya değer mi? Ben değecek birsey görmüyorum. Öncelik ram takviyesi olmalı.

Geri