Neler Yeni

2 Tane HDD birleştirmelimiyim?

lillagol37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Yasin
Merhablar, elimde 2 tane 500GB Samsung HDD var.
Bunları ayrı ayrımı kullanayım yoksa ikisini birleştirmelimiyim hangisi daha iyi olur?

Wh897Xm

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,076
İsim
Micheal
Birleştirmek derken?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
RAID'ten mi bahsediyorsun?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
RAID ne oluyor? iste 2 tane ayrı ayrı görünüorya bilgisayarım da onları Tek 1TB yapmaktan bahsediyorum.
Yapmalımıyım +'sı olur mu?
RAID işleminin farklı şekilleri var ve yapacağın depolama birimine göre değişir.
Ama elindeki depolama birimlerini 500-500 kullanman senin için daha faydalı.
HDD'ler sarsıntı/darbe gibi şeylerden çabuk etkilenebiliyor çünkü mekanik sistemle çalışıyor.
Sen birleştirmeyi ne için istiyorsun?

lillagol37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RAID işleminin farklı şekilleri var ve yapacağın depolama birimine göre değişir.
Ama elindeki depolama birimlerini 500-500 kullanman senin için daha faydalı.
HDD'ler sarsıntı/darbe gibi şeylerden çabuk etkilenebiliyor çünkü mekanik sistemle çalışıyor.
Sen birleştirmeyi ne için istiyorsun?
Nasıl desem 2 disk olarak görmek hoş görünmüyordu gözüme direk 1TB olarak görmek istemiştim bundan dolayı birleştirmek istiyordum.
Depolama olarak oyun atacaktım içine oyun için önemli değil mi RAID yapıp 2 diski birleştirip tek disk olarak yapma?
Bende 3 tane disk var 1 tane sistemin olduğu 240GB SSD depolama yetmediği için bi GTA5 bi windows tamam yer bitti.
Ondan dolayı aldım HDD sıkıntı olur mu yavaşlar mı içlerine oyun atacağımdan

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Nasıl desem 2 disk olarak görmek hoş görünmüyordu gözüme direk 1TB olarak görmek istemiştim bundan dolayı birleştirmek istiyordum.
Depolama olarak oyun atacaktım içine oyun için önemli değil mi RAID yapıp 2 diski birleştirip tek disk olarak yapma?
Bende 3 tane disk var 1 tane sistemin olduğu 240GB SSD depolama yetmediği için bi GTA5 bi windows tamam yer bitti.
Ondan dolayı aldım HDD sıkıntı olur mu yavaşlar mı içlerine oyun atacağımdan

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
RAID'in türleri var.
RAID 0 ile performansı arttırabilirsin (Herhangi biri bozulduğunda diğeri ile Windows'u açamazsın ve tekrar Windows kurman gerekir. Tavsiye etmem)
RAID 1 ile güvenliği arttırabilirsin (Bir veri iki diske de aynı olarak yazılır böylece biri bozulsa bile diğerinden devam edersin. Güvenlik kameraları ve çok önemli bilgiler dışında tavsiye etmem)

Yukarıdaki linkte tüm RAID türleri anlatılmış.

lillagol37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RAID'in türleri var.
RAID 0 ile performansı arttırabilirsin (Herhangi biri bozulduğunda diğeri ile Windows'u açamazsın ve tekrar Windows kurman gerekir. Tavsiye etmem)
RAID 1 ile güvenliği arttırabilirsin (Bir veri iki diske de aynı olarak yazılır böylece biri bozulsa bile diğerinden devam edersin. Güvenlik kameraları ve çok önemli bilgiler dışında tavsiye etmem)

Yukarıdaki linkte tüm RAID türleri anlatılmış.
Hangisi diskleri birleştirme peki 1 mi 0 mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,409
Son üye
notilgar
Top Bottom