2 Yıllık hangi bölüm okunur (Makine okunurmu?)

emreakblt

80+
Reaksiyon skoru
15
Öncelikle herkese iyi günler 19 yaşındayım TYT'den 800 bin gibi bir sıralama bekliyorum 2 yıllık ön lisans bölümlerinden makine okumayı düşünüyorum matematiğim yok denecek kadar az daha doğrusu altyapım yok malumunuz pandemide 9. sınıfa gidemedim (19 yaşındayım) 11. sınıfın ilk döneminde talihsiz bir kaza geçirip 8 ay hastanede kaldım liseyi açıktan bitirdim daha önce ev taşıma şirketinde (hamallık) oto yıkamada ve sanayi gibi birçok yerde çalıştım abilerim ve amcalarım tamirci makinelere yağ ile çalışan her türlü mekanik şeye ilgim var bilgisayarlada aram iyidir kendimi bildim bileli kullanırım istediğim bölümler devlet atamasından ziyade özel sektörde rahatlıkça iş bulup kendimi geliştirebileceğim bir bölüm olması önemli tekrardan YKS'ye girmeyeceğim 4 yıllık bölüm okumak istemiyorum dediğim gibi sadece önü açık devlet ataması anlamında değil özel sektör sanayi vs iş bulabileceğim bir bölüm istiyorum okuma abilerinin yanında sanayide çalış diyecekler içinde davulun sesi uzaktan hoş gelir öyle uzaktan bakılınca görüldüğü gibi değil (not aylarım sanayide geçti kendi arabamı tamir edebiliyor birçok şeyden anlıyorum) bir yandanda ortaöğretim KPSS'ye girip gardiyanlık vs tutturmaya çalışacağım (2024 KPSS puanım 72 çalışmadım) önerilerinizi bekliyorum dediğim gibi hem tavsiye hem de bu bölümlerden mezun olmuş bilgi birikimini aktaracak yorumlar yaparsanız sevinirim (noy 4 yıllık bölüm istemiyorum.)

hocam eğer 2 yıllıktan 4 e geçmeyi düşünürsen önlisanstan lisansa geçiş yapmak daha kolay tyt ayt'den. sadece üni olsunda memurluk kovalayım dersen o zaman daha çabuk bitireceğin dersleri daha rahat geçeceğin bi bölüm olsun ki hemen bitsin uzamasın. ama genel olarak şunu diyebilirim okumak yerine sevdiğin işi yapıp o işle alakalı bölümü açıktan okusan daha çok kendini geliştirirsin. he belki işe odaklanıp okulu salabilirsin bu yüzden ama o şekilde daha mantıklı geliyor bana. şahsen bende 2 yıllık elektronik okudum 4 yıllığa geçmeyeceksen zaman kaybı sadece

Lisans bölümleri dahil hiçbir bölüm size kolay iş bulma garantisi vermez. Benim makine bölümünden mezun olup fabrikalarda çalışan 2 tanıdığım var. İkisininde maaşları Türkiye'ye göre gayet iyi seviyelerde. Lakin onlar böyle bir iş bulabildi diye siz de bulacaksınız anlamına gelmiyor. Her şey en nihayetinde sizde bitiyor. Çevrenize, kendinizi geliştirmenize bakıyor her şey.

Ön lisans bölümlerinin iş bulmada kolaylık sağlayacağını pek sanmıyorum.

makine
Elektrik
Bilgisayar Programcılığı (kendini geliştirmen şart)
Gemi makineleri işletmeciliği
İSG

Öncelikle herkese iyi günler 19 yaşındayım TYT'den 800 bin gibi bir sıralama bekliyorum 2 yıllık ön lisans bölümlerinden makine okumayı düşünüyorum matematiğim yok denecek kadar az daha doğrusu altyapım yok malumunuz pandemide 9. sınıfa gidemedim (19 yaşındayım) 11. sınıfın ilk döneminde talihsiz bir kaza geçirip 8 ay hastanede kaldım liseyi açıktan bitirdim daha önce ev taşıma şirketinde (hamallık) oto yıkamada ve sanayi gibi birçok yerde çalıştım abilerim ve amcalarım tamirci makinelere yağ ile çalışan her türlü mekanik şeye ilgim var bilgisayarlada aram iyidir kendimi bildim bileli kullanırım istediğim bölümler devlet atamasından ziyade özel sektörde rahatlıkça iş bulup kendimi geliştirebileceğim bir bölüm olması önemli tekrardan YKS'ye girmeyeceğim 4 yıllık bölüm okumak istemiyorum dediğim gibi sadece önü açık devlet ataması anlamında değil özel sektör sanayi vs iş bulabileceğim bir bölüm istiyorum okuma abilerinin yanında sanayide çalış diyecekler içinde davulun sesi uzaktan hoş gelir öyle uzaktan bakılınca görüldüğü gibi değil (not aylarım sanayide geçti kendi arabamı tamir edebiliyor birçok şeyden anlıyorum) bir yandanda ortaöğretim KPSS'ye girip gardiyanlık vs tutturmaya çalışacağım (2024 KPSS puanım 72 çalışmadım) önerilerinizi bekliyorum dediğim gibi hem tavsiye hem de bu bölümlerden mezun olmuş bilgi birikimini aktaracak yorumlar yaparsanız sevinirim (noy 4 yıllık bölüm istemiyorum.) tercih verdinmi bende önlisans makine yazacam da

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,093
Üyeler
183,059
Son üye
Thups
Geri