Öncelikle herkese iyi günler 19 yaşındayım TYT'den 800 bin gibi bir sıralama bekliyorum 2 yıllık ön lisans bölümlerinden makine okumayı düşünüyorum matematiğim yok denecek kadar az daha doğrusu altyapım yok malumunuz pandemide 9. sınıfa gidemedim (19 yaşındayım) 11. sınıfın ilk döneminde talihsiz bir kaza geçirip 8 ay hastanede kaldım liseyi açıktan bitirdim daha önce ev taşıma şirketinde (hamallık) oto yıkamada ve sanayi gibi birçok yerde çalıştım abilerim ve amcalarım tamirci makinelere yağ ile çalışan her türlü mekanik şeye ilgim var bilgisayarlada aram iyidir kendimi bildim bileli kullanırım istediğim bölümler devlet atamasından ziyade özel sektörde rahatlıkça iş bulup kendimi geliştirebileceğim bir bölüm olması önemli tekrardan YKS'ye girmeyeceğim 4 yıllık bölüm okumak istemiyorum dediğim gibi sadece önü açık devlet ataması anlamında değil özel sektör sanayi vs iş bulabileceğim bir bölüm istiyorum okuma abilerinin yanında sanayide çalış diyecekler içinde davulun sesi uzaktan hoş gelir öyle uzaktan bakılınca görüldüğü gibi değil (not aylarım sanayide geçti kendi arabamı tamir edebiliyor birçok şeyden anlıyorum) bir yandanda ortaöğretim KPSS'ye girip gardiyanlık vs tutturmaya çalışacağım (2024 KPSS puanım 72 çalışmadım) önerilerinizi bekliyorum dediğim gibi hem tavsiye hem de bu bölümlerden mezun olmuş bilgi birikimini aktaracak yorumlar yaparsanız sevinirim (noy 4 yıllık bölüm istemiyorum.)