Yardım 20.000 TL - 30.000 TL Arası F/P Odaklı En İyi Ultrabook'u Seçiyoruz

rowdzel

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
25000
Herkese selam. Bu fiyat aralığında parasını hak eden en iyi modeli seçmeye çalışıyorum. Sizce hangisi parasını tam hak ediyor ?
Ben 4 tane model arasında kaldım fakat sadece kağıt üzerindeki değil kullanıcı deneyimlerini de göz önüne aldım. İşte modeller:

1. Huawei
https://www.trendyol.com/huawei/mat...el-arc-graphics-14-2-w11-home-gri-p-847686803
Huawei teknik özellikleri çok güzel fakat kullanıcılar Huawei'in şarj konusunda sözünü tutmadığını ve uzun ömürlü olmadığını belirtmiş.

2. Macbook
https://www.hepsiburada.com/apple-m...mc7v4tu-a-p-HBCV000078IN9A?magaza=Hepsiburada
Macbook 256gb ssd olması tamamen aptallık gibi bir şey. Bu devirde 256gb ssd ile ürün satmak ayıp etmekten başka bir şey değil gibi.

3. Acer https://www.vatanbilgisayar.com/ace...re-ultra-7-155u-16gb-512gb-ssd-14inc-w11.html
Acer yine parasına göre çok iyi fakat OLED ekranlardaki Burn-in sorunundan dolayı şüpheliyim, IPS ekran daha uzun ömürlü fakat asıl sıkıntı Acer'ın ısınma sorunu olması. OLED olması iyi hatta bir nevi. Tercihe göre değişebilir.

4. Lenovo https://www.trendyol.com/lenovo/ide...dos-dizustu-bilgisayar-83da0078tr-p-860978210
Lenovo için bir sözüm yok fakat bu fiyata bu ürün alınır mı yoksa Acer mı alınmalı ya da diğerleri mi ? Kararsız kaldım açıkçası.

Sizce hangisi ? Bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum, olmayanlar da olanları etiketlerse müteşekkir olurum. İyi forumlar cümleten.

Macbook m2 artık çok eski. Pil ömrü haricinde artık modası geçti. 39 bin TL ye 256 gb m4 macbook konuşabiliriz.

Huawei çok tatlı cihaz her yönüyle ama fiyatı 35k ona göre yorum yapmak lazım.

Ben thinkbook ve ThinkPad kullandım. İdeapad serisi diğer bilgisayarlara göre malzeme kalitesi olarak düşük kalır. Lenovo üst segmentte dahi ekranları kötü kalıyor ne yazık ki. Sağlam cihazlar ama sağlamlık tek başına yetmiyor bence.

Eğer konu başlıktaki gibi 30k altı ise konuşmaya gerek yok. Ben kendim de aldım o yüzden Acer Swift go 14 öneriyorum. Ekranı işlemcisi, metal kasası, hızlı şarj ve bol port imkanı ile çok güzel olmuş cihaz. Bu arada

Bugün macbook air m4 te sipariş verdim sadece meraktan. İki cihazı da detaylı karşılaştırma yaparım.

Bence 30k altı acer Swift go 14 alınır. 40k verilirse macbook air m4.

@shadowmexo hocam değerli cevabınız için teşekkür ederim. Cihazınız da hayırlı olsun inşallah. Peki sizce 30K verip Acer almak mı yoksa 35K görüp Huawei almak mı? Yani 30K verip Acer alsam beni 4-5 yıl rahat götürür belki ileride ssd takviyesi olabilir diye düşünüyorum. Burn-in gibi bir sorun olmaz diye ümit ediyorum. Fakat bu fiyata çıkmışken Huawei mi alsam diyorum? Daha sonra bu fiyata çıkmışken 40K verip Macbook alıp kafam rahat olsun mu diyorum vs. diye paradoksa giriyorum hocam. Bir fırsat vs. yakalarsam direkt alacağım bir modeli de hangisi bilemiyorum. Sizin tercihiniz Acer mı olurdu yine ? Acer için detaylı bir kullanıcı deneyimi vs. var mı hocam baktığınız, link falan varsa atabilir misiniz?

IdeaPad Slim 5'in ekranı 60 Hz, çözünürlük de FHD+, ekran kaliteli ancak bu modellerin ekranından geride kalıyor. Dış tasarım/hafiflik konuları benzer, diğerleri IdeaPad Slim 5'ten daha önde bu konuda. MateBook 14, CPU'dan ve Wh değerinden ötürü daha iyi pil ömrü sunabilir.

IdeaPad Slim 5'ten ziyade MateBook 14'le Swift Go 14'e bakılabilir. MateBook 14'ün ekran deneyimi pek fark etmez lakin Acer'ın işlemci potansiyeli, ömrü fark edebilir. Swift Go 14, 27k fiyata satıldığı takdirde kalite potansiyeli daha yüksekti fiyatına oranla, 30k fiyatı da iyidir.

Huawei'in bu konudaki müşteri popüleritesi, odağı daha fazla, ofis laptopu konusunda daha çok akla gelebiliyor. Acer'ın da hiç veya kötü değil ancak bu kadar geniş yelpazeli/geçmişi belirgin de değil. Son yıllarda çıkardığı, sattığı ürünler geneliyle kaliteli, bu modeli de yıllar boyu sorunsuz deneyim sunacaktır yüksek ihtimal. Swift Go 14 mantıklı görünüyor.

MacBook hakkında fikri olanlar mantıklı bir şekilde yazabilir. MacBook'ların Pro'ları hariç diğer modelleri pek alınabilir gelmiyor, bu modellere kıyasla bu bütçedeki modelleri bir kenarda kalabilir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,029
Üyeler
183,048
Son üye
eeeee78
Geri