20-30K Arası Robot Süpürge Önerisi

Philips almayın da ne alırsanız alın :kekw:
Bu işin piiri Roborock ve Dreame diye biliyorum.

Dostlar süpürge geçen hafta geldi.
Ama önce temizleme ve eşyaları yerden kaldırma yapmam gerektiği için annemin izinli olduğu günü bekledim.
Dün denedik. Öncelikle istasyonu kocaman. Önce evi bi komple haritaladı. Daha sonrası Genius temizleme modunda sadece salonu temizledim.
Girebildiği her yere girdi. Hatta üstteki çıkıntı giremese bile yarısı girip temizlemeye çalıştı.
Uygulamaya göre 22m2 salonun Süpürmesi ve paspaslama 58 dakika sürdü. 3 defa mop temizlemeye gitti. Bu süreçte sarjı ise 100'den 75'e indi.
Size sorum şu. Hep mi süpürme + paspas modu kullanıyım yoksa haftada 3-4 defa süpürme hafta da 1 süpürme + paspaslamamı olsun?
Bir de şöyle yap dediğiniz bir öneriniz var mı?

WhatsApp Image 2025-11-13 at 18.37.54.webp
WhatsApp Image 2025-11-13 at 14.21.27.webp
WhatsApp Image 2025-11-13 at 14.21.11.webp
Ekran görüntüsü 2025-11-14 102520.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

abimde roborock var baya iyi diyor uzaktan kontrol edip evi sildiriyormuş

Çöp istasyonlumu arıyosun sadece robot işinizi görür mü (istasyonlu için koca bir yer ayırman lazım sadece robot ise konsol altına koltuk altına saklanabilir)
Mop ne kadar ne kadar önemli sizin için (çoğu mop düz siler geçerken bazıları yuvarlak olur ovala ovala gezer sensörü halıyı görünce mopları havaya kaldırır)
Halılarınız ince mi (robot halılara takılabilir)
Şuan çoğu robotda kameralarda mevcut uzaktan robotun kamerasını izliyebilirsiniz
Çekim gücü 5000paa üstü gayet yeterli çekim gücü sağlar

Roborock al teyzemlere aldırdım modelini tam bilmiyorum unuttum ama memnunlar

Yok hocam bu 6 mk halılar var biraz daha kalın onlar bundan hiç kullanmadım valla ya

Hadi bişey seç artık hocam. ben de ablama bakıyorum 25e kadar. konuyu takip ediyorum. sen seç alalım artık :LOL::ROFLMAO:

D20 ve Bosch modeli ele.

Diğer ikisinden karar ver ki bence Xiaomi iyi.

Gerçi bu D20 Ultra D20 Pro sandım. D20 bütçe aralığına iyiyse al.

Roboroc s8 sonic kullanıyorum çok memnunum. Tavsiye ederim.

Herkes için bi kullanıcı yorumu olsun diye yazayım:
-Aşırı araştırmadım fakat bu fiyat aralığında 13.000 pa emiş gücü ile öne çıkıyordu.
-Bilindik marka kullanıcı yorumları fazlasıyla var
-Kirli su haznesi ve temiz su haznesi istasyonun içinde aynı zamanda toz torbası da istasyonda.
-Paspaslamaya başlarken temiz suyunu alıyor paspaslamaya başlıyor sonra sizin belirlediğiniz aralıkta(her odadan sonra veya yazacağın süre zarfında)paspasları temizlemeye geri dönüyor ve çıkan kirli suyu kirli su haznesine boşaltıyor.
-Süpürge performansı gayet iyi güzel iş çıkarıyor sasece çok ince kaygam paspas kilim gibi şeyleri toplayıp sıkışabiliyor doğal olarak öyle bir durumda telefona bildirim gönderiyor aynı zamanda Türkçe olarak konuşuyor.
-Uygulaması güzel ilk defa robot süpürge kullanan biri olarak 1 saatte alıştım.
-Haritalamayı hızlı yapıyor halıları otomatik olarak tanıyor en başta tam olarak olmasa da bir ili gün sonra halıları tamı tamına gözüküyor uygulamada sürekli kendini güncelliyor yani.
-Haritalama yaparken lavabo ve banyonun kapısı açıktı ve önünde 5 10cm eşik olmasına rağmen girmeden taramıştı sensörlerden ben daha sonra uygulamadan sildim o kısımları.
-Boyutlarından dolayı yeterli yüksekliği olan her mobilyanın altına giriyor.
-Eklemem gerekiyor ki bir insanın süpürdüğü gibi hızlı değil biraz yavaş kalıyor fakat siz o zaman aralığında başka şeyler ile uğraşırken temizlik yapmış oluyor.
Şimdilik bu kadarı aklıma geldi mobil uygulamadan bir kaç ekran görüntüsü ile yazıyı bitireyim herhangi bir soruyu seve sece cevaplarım.

Philips almayın da ne alırsanız alın :kekw:
Bu işin piiri Roborock ve Dreame diye biliyorum.

Ama önce temizleme ve eşyaları yerden kaldırma yapmam gerektiği için annemin izinli olduğu günü bekledim.
Dün denedik. Öncelikle istasyonu kocaman. Önce evi bi komple haritaladı. Daha sonrası Genius temizleme modunda sadece salonu temizledim.
Girebildiği her yere girdi. Hatta üstteki çıkıntı giremese bile yarısı girip temizlemeye çalıştı.
Uygulamaya göre 22m2 salonun Süpürmesi ve paspaslama 58 dakika sürdü. 3 defa mop temizlemeye gitti. Bu süreçte sarjı ise 100'den 75'e indi.
Size sorum şu. Hep mi süpürme + paspas modu kullanıyım yoksa haftada 3-4 defa süpürme hafta da 1 süpürme + paspaslamamı olsun?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
velutan ossurttu

Hayırlı olsun.

süpürme + paspas'dan devam et bence ev öyle veya böyle tozlanıyor hem süpürüp hem paspaslaması daha iyi bence

Hayırlı olsun öncelikle hocam.

Süpürme + Paspas aynı şekilde devam etsin. İstasyona dönmeleri azaltabilirsin varsa öyle bir ayar. Her istasyona döndüğünde toz torbasını boşaltma ve paspas yıkamayı açabilirsin. Bende bu tüm ev temizliğinde 20-25 dakikada bir oluyor. Tüm ev temizliği 80 dakika sürüyor genelde. Böylece daha optimal temizliyor. Onu makinanın temizlik ve şarj performansına göre ayarla.

Suyunu ve solüsyonun ne kadar etkili kaldığını takip et. Bittikçe yenilersin.
Parçaların temizliğini ve ömrünü makine takip ediyordur zaten uygulamadan ama ben genelde haftada 1 bir bakıyorum sorun var mı diye.

Toz torbası boyutu eğer düşündüğüm seviyeyse 8 haftaya kadar gidebiliyor. Bir kere AliExpress'ten paket set aldım toz torbası. Hala yarısı duruyor.

He birde bizim evdeki kilimlerde ıslaklık problem yaratabildiğinden ben halıya geldiğinde paspasını kaldır ama çekiş gücünü arttır ayarıyla kullanıyorum. Eğer varsa öyle bir ayar ve halının kiliminin ıslak temizlenmesini istemiyorum diyorsan öyle yapabilirsin.

Hayırlı olsun öncelikle hocam.

Süpürme + Paspas aynı şekilde devam etsin. İstasyona dönmeleri azaltabilirsin varsa öyle bir ayar. Her istasyona döndüğünde toz torbasını boşaltma ve paspas yıkamayı açabilirsin. Bende bu tüm ev temizliğinde 20-25 dakikada bir oluyor. Tüm ev temizliği 80 dakika sürüyor genelde. Böylece daha optimal temizliyor. Onu makinanın temizlik ve şarj performansına göre ayarla.

Suyunu ve solüsyonun ne kadar etkili kaldığını takip et. Bittikçe yenilersin.
Parçaların temizliğini ve ömrünü makine takip ediyordur zaten uygulamadan ama ben genelde haftada 1 bir bakıyorum sorun var mı diye.

Toz torbası boyutu eğer düşündüğüm seviyeyse 8 haftaya kadar gidebiliyor. Bir kere AliExpress'ten paket set aldım toz torbası. Hala yarısı duruyor.

He birde bizim evdeki kilimlerde ıslaklık problem yaratabildiğinden ben halıya geldiğinde paspasını kaldır ama çekiş gücünü arttır ayarıyla kullanıyorum. Eğer varsa öyle bir ayar ve halının kiliminin ıslak temizlenmesini istemiyorum diyorsan öyle yapabilirsin.
Kaç günde bir robotu calistirmaliyiz hocam?

Kaç günde bir robotu calistirmaliyiz hocam?
Ben her gün çalıştırıyorum. Sadece bazen giremediği köşelere, kapı arkalarına vs. ekstra süpürge çalıştırıyorum o da haftasonu yapıyorum.

Sizin evi nasıl temizlediğinize göre değişir.

Ben sürekli paspas kullanmıyorum o kadar hijyenikseniz bilemem süpürge gücünü yüksek kullanırsanız komple ev için yetmiyebilir şarj olup kaldığı yerden devam eder
Haftada bir iki defa detaylı süpürmesi mop atması yeterli geri kalan evin tozunu alması kafi

Rutin temizlikleri ıslak ayarı açık olmadan sıradan hava temizleme ile yapın. Islak paspas işini evin tozlanma durumuna göre haftada 1 veya 2 haftada max 3 4 defa olacak şekilde yapabilirsiniz.

İstasyona ihtiyacim yok elimle bosaltabilirim supurge ve paspasli model lazim roborock s8 pro nasil sizce evim lamine parke oda ortasinda sadece kucuk ince hali var. Kapi eşikleri yok denecek kadar duzenli ve ince, Sadece mutfak halım 1,5cm klasik hali. Klasik 3+1

Geri